Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
1. tarikat tarikat tutturmussunuz, daha tarik'in anlamini bile bilmiyorsunuzdur kesin. Allah Kur'anin bircok yerinde tarik kelimesini kullanmistir, veya sebil kelimesini kullanmistir. Bir agac düsünün ve bu agacin dallarini düsünün. Herbir hakiki mürsid bu köklerden biridir, sonuc olarak agac olusur zaten. tarikler ve sebiller ise Devrin imami kim ise, devrin imaminin dergahina kadar ulastiranlardir insanlari. O dergah bu zemin kattadir. Oraya ulastiktan sonrada ruh sirati mustakimde gitgide yükselerek 7 gükkatini asarak Allah'a ulasir. 7 gökkatida var Kur'anda bunada simdi tasavvuf bu anlattigin deyin imi ? Rahman 33'de hatta gökleri asa bileceginizimi saniyorsunuz, hayir illa bir sultan gerek diyor!
Fatiha suresinde "IStianeyi yalniz senden isteriz" diyoruz. Bu istiane sonucu cünkü Fatiha suresine göre Sirati Mustakime ulasiyoruz. O yol ki üzerlerinde nimet bulunanlarin yolu!
- Istiane olayina gelince, istiane isticez ama nasil isticez sorusu insanin aklina gelmiyormu ? Iste burada Bakara 45 giriyor araya. Sabir ve namaz ile benden istianeyi isteyin diyor BAKARA 45! Bizde bar bar bagirmiyormuyuz Hacet namazi ile sorun sorun sorun diye! Istiane arzu,dilek demektir. Hacet te dilek demektir. Istersen hacet namazi de istersen Istiane namazi de ayni tas ayni hamam!. Peki bu namazla neden mürsid isticez? Simdi tekrar fatihayi düsünün, IStiane olayindan sonra "Bizi sirati mustakyme ulastir, o yol ki üzerlerine nimet verdigin kisilerin yolu" diyoruz. Gelin görün ki Ali Imran 164'te de "Resulleri müminlerin üzerine nimet olmalari icin her kendi icinizden ve her zamanda beas ederiz" buyuruyor Allah. Fatiha suresindeki nimet ve Ali imran 164'teki nimet. ayrica sirf müminlerin üzerlerine nimet olmalari icin diyor Ali Imran 164. bundan su cikiyor. Sirati Mustakimin üzerinde olanlar, bir resule sahip olanlar (cünkü bu resul onlari ayetleri vs. ögretiyor) Ayni zamandada resulleri olanlar mümin olanlar! Hacet namazi ile ilgili birde su eklentiyi yapmak istiyorum. Bahsettigim tarikler ve sebiller konusunda Allah Kur'anda "sebilleri ben tayin ederim diyor". Buda hacet namazi icin bir baska delil. Yani sirati mustakime ulasmak icin ve nimet verilenlerden olmamiz icin ve mümin ola bilmemiz icin, bize uygun olan resul herkimse Allah'tan istiane namazi ile sabir ile istememiz gerekiyor! Cünkü Allah
- sirf müminlere cenneti müjdeliyor (buna sebe 20'de dahil ve bircok ayette daha mümin konusunda hep cennetlik garanti ediyor Allah)
- yol olarak birtek Sirati Mustakimi yol secmemizi istiyor yoksa firkalara ayrilacagimizi söylüyor) Sirati Mustakimden haric diger gruplar hepsi grup grup cehenneme gidecekler(Mülk 7,8,9,10)
- sirati mustakim tek yoldur, hidayet ise yol ile hicbir alakasi yoktur Alperen öyle demissin sen dosdogru yol diye. Hayir kardesim hayir. Hidayet kabul etsenizde etmesenizde Allah'a ulasmaktir! (kehf17, Ali imran 73, Bakara 120) Siz kabul etmeyin beni irgalamaz ama bu böyledir, hersey ortaya cikinca bu kavramada karsi geldiginizi anlicaksiniz!
2. Alperen kardesim, seni hic ama hic anlamiyorum biliyormusun, sen ne istedigine karar vermis degilsin cünkü. Sen Mevlana, yunus emre, saidi nursi gibi evliyalara müsrik diyensin. Simdide onlardan misal istiyorsun! Onlarada sen zaten inamiyorsun ki, seni anlamak cok zor kardes!
3. Dikkat ediyorumda birkere Allah razi olsun demediniz gösterdigimiz cabalar icin, arzulariniza uymaya calistigimiz icin, birsey istiyorsunuz elimizden geldigi kadar caba harciyoruz ve veriyoruz sonra ayni tas ayni hamam!
Degil bu örnekleri istemenizi size keramet gösterilse bile bu seytandan diyeceksiniz ve yine ayni tas ayni hamam olacak! Ayni Peygamber Efendimizin zamanindaki gibi. Kimbilir siz ozamanda yasasaydiniz Peygamber Efendimizede biat etmezdiniz (insanmi bizi hidayete erdirecek derdiniz). Siz böylesiniz iste!
Buyüzden gercekten hic ama hic fayda görmüyorum buraya yazmaktan cünkü siz hep birseyler bulacaksiniz. Ve bu hep böyle devam edecek! Birkere Allah razi olsun demediniz. Insanda ne istah birakiyorsunuz ne birsey. Bu misallerden sonra bile ilk sözünüz sert cikis, hakaret, alay!
Tardu kaan misaller istedin verince yetmedi sana busefer aaaa ama taner tamamda su ozaman söyle bu böyle demeye basladin! Su söyle bu böyleleri öncedende ohalde düsünmedinmi? Eger düsündüysen misal neden istiyorsun sen fikrini kafanda olusturmussun kardesim bile farkinda degilsin, kimse sana yardim edemez gibime geliyor her ne yaparsa yapsin, dedigim dedik diyorsun(uz)!
Hür yasayin, cüz-i iradenizle yasayin, dinde zorlama yok, zorlasaydi Allah zorlardi. Su son isteginizi vaktim oldukca yapmaya calisicam, bundan haric,
Sizi size birakiyorum...
Hicmi ince düsünemiyorsunuz ? Islam sizin sandiginiz gibi basit ola bilirmi? Bukadar ilimler var dünyada sasip kaliyoruz bu ne teknoloji bilmemne diye. Kur'an ilimlerin en büyügü, en mükembeli, en güzeli. Allah "biz bu kitapta hicbirseyi eksik birakmadik" diyor unutmayin bunu.
Siz Kur'anin ruhunu bilmiyorsunuz,lafzini daha bilmiyorsunuz. Bütün Allah'in o muhtesem mutluluklarindan, güzelliklerinden cok uzaksiniz, hicbir sirrida cözmüs degilsiniz. Robotca yasayip öleceksiniz. Bu dünyada mutlu olamadiginiz gibi öbür taraftada olamiyacaksiniz böyle devam ederseniz.Hanginiz Allah'a yakin saniyor kendini söylermisiniz bana ???? Bu yol hoslanmak ile baslar, sevgiye dönüsür, aska dönüsür ve hayranlikla sonuclanir! Sir henüz daha hoslandiginizi saniyorsunuz daha hoslanmiyorsunuz, yasadiklarimi yasasaniz asil hoslanmak neymis, sevgi neymis, ask neymis anlardiniz! Hanginizin kalbi Allah icin titriyor??
Bossunuz bos hic cabalamayin! Ben sizi sizden iyi biliyorum, sizin geldiginiz yerden geldim, kendinizi hic bana anlatmayin sözde hanifler!
Bizler farki fark edenleriz bunuda unutmayin ve hicbirimizde enayi falan degiliz, tam tersi Kur'ana göre en akilli insanlariz cünkü Allah'in gercek ilmini biliyoruz hamd eder sükrederiz, Siz ne düsünürseniz düsünün, her dediginize Allah razi olsun derim!
Sizin yasadiginiz islam robot islami, kil besi dön köseyi islami. Kendinize bile fayda olmayan bir islam. Nefsinize fayda olmayan bir islam. Hicbirzaman nefsinizi arindiramazsiniz bu sekil, bu ise farz! Verdiginiz yeminleri, ahdleri, misakleri yerine asla bu islamla yerine getiremiyeceginiz bir islam bu. Hatta yasadiginiz islam bile degil cünkü islam teslim demek hanifte teslim demek. Gelmis gecmis bütün Peygamberler hep bu bizim anlattigimiz teslim olma dinini anlatti..., siz hicbirseyinizi teslim edemezsiniz bu yasadiginiz ile. Kupkuru bir din yasiyorsunuz, Allah'in güzelliklerinden cok ama cok uzaktasiniz(bunun altini ciziyorum) Dünya saadetinden cok uzaktasiniz, cennet saadetinden de öyle.
O güzel evliyalarin yazdigi siirlerden cok uzaktasiniz ve anliyamazsiniz yalniz bilen anlar yasayan anlar!Sabikun ahirin olamazsiniz!!! Hidayet caginin bu güllerinden faydalanamazsiniz. Ve bilinki o hakaret ettiginiz kisi yani bizce Mehdi Resul gercekten birgün O oldugunu anladiginiz zamanise , ki bunuda en yakin zamanda bütün dünya ögrenicek (ins. tövbe kapalari kapanmamis olur) ozaman bilinki siz ona hakaretleriniz ile Allah'a hakaret ettiniz, ona karsi gelmek ile Allah'a karsi geldiniz. Kur'anin bircok ayetine karsi geldiniz. Ya tutarsa bir düsünün cünkü bizide belki yakinda bulamiyacaksiniz daha buralarda, kendi kendinize kalacaksiniz!
Size yardim eli uzattigimizin farkina ozaman varacaksiniz, ilk akliniza gelende bu alaylariniz, hakaretleriniz, büyük iddalariniz, Risalet nurlari hakkinda cirkin sözleriniz gelecek...
Bunlari yazma geregi duydugum icin yaziyorum cünkü gercekten cok üzdünüz beni!
Hakkinizi helal edin!
Allah razi olsun
|