Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam olsun sizlere
bu çalışmayı yapan arkadaşımıza şunu sormak istiyorum..şöyle bir yorum yapmış
(((taha. 130. Artık, onların söylediklerine sabret; Güneş'in doğuşundan önce de batışından önce de Rabbini överek tespih et! Gecenin bazı saatleriyle gündüzün iki ucunda da tespit et ki, hoşnutluğa erebilesin
güneşin doğmasından önce sabah namazı batmasından önce ikindi namazı geceleyin yatsı namazı,gündüzün yanlarında akşam ve öğle namazı kılınacak..''gündüzlerin yanları''çoğul olduğu için aşkam ile öğle kastediliyor.)))
bu ayetin orjinalinde sanırım tesbih et geçiyor....
peki namaz kılmayı nereden çıkardık....salatı ikame diye bir ibare var mı.. varsa nerede...
salat kelimesi bir çok türevleri ile kullanılınca dua,yardım,destek,bağlılık gibi anlamlara geliyor..ikame fiili ile de namaz kılmak oluyor. peki salatı ikame etmek nedemek o halde..
ayette tesbih et geçiyor
Resulüm!) Sen, onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabbini övgü ile tesbih et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında (iki ucunda) da tesbih et ki, sen, Allah'tan hoşnut olasın, (Allah da senden!).
-- kuran bir bulmaca kitabı mıdır ki bu kadar karışıklığa mahal veriyor.
salat ise salat tesbih ise tesbih...
salatı ikame etmek...bağlılığını yerine getirmek mi namaz kılmak mı?
tesbih etmek allahı anmak mı namaz kılmak mı?
bir insan namaz kılarken allahı anıyorsa bağlılığını yerine getirirkende allahı anar..
tesbih,salat,ikame fiiilerini nasıl anlıyacağız... da kuranda yerine göre böyle kullanılmıştır diyeceğiz..
????????????????
kuran apaçık ise neden herkes salat üzerinde namaz üzerinde bu kadar tevile gidip ayetleri zorluyor...
önemli olan namazı 5 yada 3 yada 2 vakit kılmak değil....önemli olan bunu kimin emrettiği...!!!!!!!!!!!!!!!
ben 5 vakit kılarken allahın emri diye kılıyorsam sorun yok...
ama 5 vakiti bana alimler içtihad yaparak kıl diyorsa o zaman ben alimlerimi rab edinmiş olmaz mıyım?
kimin emridir 5 vakit..allahın mı alimlerin mi..
peygamberde allahın emrini yapıyorsa ki öyle...o zaman kuran neden bu konuda insanları bir tevil etme yarışına sokuyor?????????
selametle....
__________________ Furkan Suresi Ayet 30...
|