Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 25 ocak 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 26
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bu ifadelerine diyecek bir sözüm yok. Kuran konusunda farklı düşünmüyoruz. Ama nedense cevaplarında mutlaka farklı olduğumuzu ispatlamaya çalışmışsın. Ben konu ile ilgili söleyeceğimi sözyledim. Yazdıklarına zıt bir fikrim de yok. Ama hala neden böyle yazdığını anlamış değilim...
__________________ Samimi olanlar için aklın yolu birdir
slm,Ferdiayan:Kur'an-ý Kerim'in birçok yerinde; namazý kýlýnýz ve zekâtý veriniz"
buyurulur. "Bütün namazlarý ve orta namazý muhafaza edin" (el-Bakara,
2/238). "Þüphesiz namaz, müminlere, vakitle belirlenmiþ olarak farz
kýlýnmýþtýr" (en-Nisa, 4/103).
bu linkden tartisma devam etmektedir,insallah,en dogrusunu ögrenmeye gayret edecegiz. http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=4313&PN=1 Selametle.
slm,Ferdiayan:Kur'an-ı Kerim'in birçok yerinde; namazı kılınız ve zekâtı veriniz"
buyurulur. "Bütün namazları ve orta namazı muhafaza edin" (el-Bakara,
2/238). "Şüphesiz namaz, müminlere, vakitle belirlenmiş olarak fon
kılınmıştır" (en-Nisa, 4/103). sen simdi 5vakit namaz kilip,5vakit zekat veriyormusun????????egerki yapmiyorsan,??hatayi meallerinde araman lazim. bu linkden tartisma devam etmektedir,insallah,en dogrusunu ögrenmeye gayret edecegiz. http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=4313&PN=1 Selametle.
Selam Muhsin kardeşim;
Zekat için "vakti belirlenmiş bir farz olmuştur" denilmediği için zekatta böyle bir çıkarsama yapılamaz. Sorduğun soru hatalı.
Ama şöyle sorsaydın iş karışırdı:
Rüku ederek zekat nasıl verilir ? (5/55)
Çünkü biz biliyoruz ki, rüku bir şekildir öyle değil mi ?
Muhabbetlerimle...
__________________ "(Onu size indirdik ki) <Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa indirildi, biz ise onların okumasından habersizdik (o Kitâpları okuyamıyor, dillerini anlayamıyorduk)> demeyesiniz."(En'am,156)
selam,ali kardesim,UYARDIGINIZ icin tesekür ederim.(gerci sunuda bilmenizi isterim,ben sizler kadar türkceyi 100%maalesef bilmiyorum,o yüzden hatalarim cok olabilir,ama her hatalarimda uyari yapilirsa sevinir ve düzeltmeye gayret ederim,Insallah. Rüku ederek zekat nasýl verilir ? (5/55)?
Katılma Tarihi: 29 mart 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 115
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Soru: Kur’an’a göre namaz vakitleri hangileridir?
Cevap: Kur’an’da kılmakla yükümlü tutulduğumuz namaz üç vakit olarak gösterilmiş ve adları verilmiştir: Fecir namazı, orta namaz, işa namazı. Ancak Peygamberimiz, bu üç vakte müekked sünnet olarak iki namaz daha ekleyerek kılmıştır. (Geniş bilgi için İslam Nasıl Yozlaştırıldı, Namaz Bölümü’ne bakılabilir.) Müzzemmil Suresi’nin gösterdiği şekilde gece kalkıp Kur’an okumak veya Kur’an’la ilgili bilgilerle meşgul olmak son derece güzel ve Kur’ansal bir davranıştır.
Y. Nuri Öztürk'ün şahsi sitesinden -Soru Cevap Bölümü Kısmı -
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma