Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 20 ekim 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 262
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
mavera Yazdı:
konuşan kız başörtüsü takmasaydı da benim görüşüm budur, taksa da budur. bu başlığı başörtüsü konusunda düğümlemeyin.
lütfen iki mesaj önceki mondros hükümlerini bir daha okuyun, İngiliz mandası isterim demek ayıptır, bu topraklarda yaşayan herhangi bir kişi için utanç vericidir.
Sevgili mavera:
Konu nasıl çıksın türban ekseninden, bütün oyunlar bunun üzerinden oynanmıyor mu? Mantıklı birşey iste be arkadaşım:)
Hem manda istemek, hem türban takmak istemek, bu ikisi arasındaki çelişkiyi görmemek için ille de kör olmak ta yetmez ki...
Aklıma takılan ne biliyormusun? Bu kızımız neden Kanadayı seçmiş te İranı seçmemiş, bu düşündürücü...
Selametle...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
Başörtülü iki kızla yapılan bir TV söyleşisinde söz dönüp dolaşıp Humeyni ve Atatürk'e getiriliyor.
-Humeyni'yi seviyor musunuz?
Pattadak sorulan soruya verilen yanıt:
-Evet seviyoruz
-Peki Atatürk'ü seviyor
musunuz?
Aslında yanıtı belli
bir soru bu. Humeyni'yi
seven Atatürk'ü
sever mi hiç? Ama o
başörtülü kızların ağızlarından
bunu vermek,
başörtüsü-türban
üzerinden yapılan
din-laiklik-cumhuriyet
tartışmalarında vurulacak
yeri de göstermeye
yaradığı için
çok gerekli.
Bir taşla iki kuş
vurulacak böylelikle:
1. Başörtüsünün
dinsel rejim özlemcileri
tarafından "siyasi
simge" olarak görüldüğünün
ve bu bağlamda
Humeynici sevginin gerçekte
Atatürk'ün şahsında laik Cumhuriyeti
hedef aldığının gösterilmesi.
2. Başbakan Erdoğan'ın "velev ki
siyasi simge" diye başlayan sözleriyle aslında
laik Cumhuriyeti tahrip etmek isteyen
Humeynici-dinci çevrelere ya inanarak ya
da oy kaygısıyla uygun bir vasat yaratmaya
çalıştığı algısının pekiştirilmesi.
MANDACILIK
"Humeyni sevgisi"ni "Atatürk
karşıtlığı" üzerinden sergileyen o iki başörtülü
kızın, "İngiliz mandacılığı" konusunda
sorulan bir soruya, mealen, "İngiliz
mandası altında yaşıyor olsaydık
belki daha özgür olurduk" tarzında
yanıt vermeleri, her türlü eleştiriyi fazlasıyla
hak ediyor.
"Mandacı" yaklaşımın "İslamcılık"
üzerinden gündemleştirilmesi, Ak
Parti-ABD ilişkisinin bir tür "mandacılık"
anlamına geldiğini sıkça dile getiren
ulusalcı-laikçi cenahın fazlasıyla işine yarıyor.
Oysa ne başörtülülerin tümü böyle düşünüyor,
ne de Ak Parti'nin bu tür mandacı
yaklaşımlarla alakası var.
Başörtülülerin
içinde Humeyni'yi sevmeyen, ama Atatürk'ü
seven çok sayıda insana rastlayabilirsiniz
pekala.
Gerçekte "mandacı" düşünen kimi
"İslamcılar" dün olduğu
gibi bugün de olabilir.
Ama unutulmasın ki tarihimizde
mandacılık fikri,
kendini Kemalist olarak
nitelendirenler tarafından
da savunulmuştur.
Halide Edip Adıvar'dan
tutunuz da Erzurum ve
Sivas kongresine katılmış
pek çok etkili ismin
"Amerikan muhibbi" olduğu
ve "mandacılık" fikrini
savunduğu biliniyor.
Hatta bizzat Mustafa Kemal'in
bile tarihsel koşullar
kaçınılmaz hale
gelirse bağımsızlık ilkesini
zedelememek koşuluyla
Amerikan mandacılığına
sıcak baktığına
dair birincil tanıklıklar da
yok değildir. (Bkz. Taha
Akyol, Ama Hangi Atatürk, Doğan Kitap)
O başörtülü kızlar gerçekte "İngiliz
mandacılığı"ndan yana oldukları için mi
böyle konuştular, yoksa maruz kaldıkları
ayrımcı ve yasakçı tutum dolayısıyla mı
böyle bir tepki verdiler?
Bilmiyorum. Hangi
nedenle olursa olsun kendi adıma bu
yaklaşımı hem yanlış hem de zararlı buluyorum.
Ama bu da sonuçta bir düşüncedir.
İnsanların "maskesiz" tartışmaları, kimin
nerde durduğunu bilmemiz açısından
gerekli değil midir?
Takiyye olmasın istiyorsak koşulsuz
"düşünce özgürlüğü"nden yana olmamız
gerekir.
"Söyletmen vurun!" mantığı veya
"cezalandırın!" yaklaşımı, demokratik
bir tavır değildir.
NEREDE HATA YAPTIK?
Bu başörtülü kızlarımıza bu lafları söyleten
duygu acaba ne olabilir? "Düşman"
ve "hain" retoriğinin dışına çıkarak
bu soruya yanıt aramalıyız. Biliyorum
bu çok zor. Hele ideolojik öfkelerin kabartıldığı
bir zamanda bunu salık vermek, hedef
tahtasına oturtulmanız için yeter sebeptir.
Hep başkalarında yanlışlık aramak yerine
acaba biz nerede yanlış yaptık diye
sormanın en medeni davranış olduğuna
inananlardanım.
Biz laikliği herkesin farklı yaşam tarzlarıyla
bir arada yaşayabildiği, başı açık ile
başı kapalı yurttaşın aynı haklardan eşit
yararlanabildiği bir demokratik anlayış olarak
sistematize edebilseydik eğer, bu lafların
toplumda bir karşılığı olabilir miydi?
Laikliği ne yazık ki mağduriyet zemini
yaratan bir taraf ideolojisine indirgemekle
yanlış yaptığımızı kabul etmenin tam vaktidir.
İşte o zaman başörtüsü üzerinden
kendilerini yaşatmak isteyenlerin varlık nedenleri
ortadan kalkar.
İşte o zaman laiklik toplumsallaşır.
Hür ve eşit vatandaşlık anlayışını pekiştiren
bir anlayış olarak toplumda kök salar.
"SİYASİ SİMGE"
TANIMINDAKİ SORUN
"Siyasi simge" üzerinden yapılan
savunu kadar yasaklama mantığı da laiklik
ve demokrasi açısından hayli sorunludur.
Başörtüsünü "siyasi simge" olduğu
için yasaklamak, aynı zamanda başörtüsünü
"siyasi simge" olarak görmek
anlamına gelir. Kim hangi niyetle
takıyorsa taksin, bu laikliği tehdit eden
bir olgu olarak görülmemeli, tam tersine
laikliğin güvence altına aldığı bir özgürlük
olarak anlaşılmalıdır.
İşte o zaman
"başörtüsü istismarcıları" yok olup
gider. Başörtüsü/türban istismarcılarının
sadece dinci mahallede değil laikçi
mahallede de bulunduğunu gördüğümüz
gün, sorunun asıl nedenini de anlamış
olacağız.
Bunu söylerken o iki başörtülü kızımızın
yaklaşımını haklı göstermek istediğim
sanılmasın asla.
Söylemeye çalıştığım şey şu: Laik kesimin
hassasiyetlerini ve kaygılarını anlamayan
bir dinci bakış açısı ne kadar sorunluysa,
dindar kesimin hassasiyetlerini ve
kaygılarını anlamayan laikçi bir bakış açısı
da o kadar sorunludur. Bugün-Mehmet Metiner
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Umarım bu bayanı hayatımızda, ekranlarda, gazetelerde daha az görürüz. Çok terbiyesizce sözler etti. Üstelik çok cahil. Cahillik bir yana üstelik ukela. Ama en acısı bugün Türkiye'de bu şekilde düşünen en az 3-4 milyon insan var.
yazık ya gerçekten yazık özgurlugu için,inancı için hicret eden ınsanlara yaptıgın hakarete bak.Senın hanıflık anlayışın nasıl merak edıyom.3-4 mılyon ınsana hakaret edıyon resmen.
BACIMIN BAŞÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE.
ACIRIM VALLAHİ TÜKÜRÜĞÜME. TÜKÜRSEM YÜZÜNE. ...
" M.Akif ERSOY
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
selamlar MAVERA DOSTUM çok güzel bilgiler paylaşmışın bu gerici takımı hiç değişmeden yeni versiyonlarıyla karşımıza çıkyor..OSMANLI nın da başına bela oldular yabancı güçlerin etkisiyle genç cumhuriyetinde bugün bi çınar olan ülkemizinde hala başının belası ... kurtuluş savaşında bu gerici takımı yunan ordusuna halife ordusu dedi yunan komutanlarına şehirlerin altın anahtarlarını hediye etti ve hep bu işleride dine iftiralarla yaptı ...benim bulunduğum kasabaya yunan ordusu en az 20 defa girmiş bunların yardımıyla ve bu yobazlar kuvvayi milliyecileri gavur diye öldürmüşler şu an bu subayların şehitlikleri var burada... Bu yobaz takımı için din maskedir ve onları paraya ve zamparalığa götüren yoldur bunun içinde mandacı da olurlar ajanlıkta yaparlar... Burada herşeyi yazamıyorum...
Katılma Tarihi: 27 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 155
Yazıp yazmamakta o kadar tereddüt ettim ki ...Ama ithamlar o kadar ağır ki,o kadar pervasızca ki,o kadar gayri etik ki ...Sertleşmek gerekecek.Müfterileri iftiralarına pişman ettirmek gerek.İffetli hanımlar hakkında iler geri konuşmalarının bedelinin ağır olacağını göstermek gerek.Basit görülenin Allah nezdinde büyük olduğunu anımsatmak gerek.Cehennem ateşinin sıcaklığını hatırlatmak gerek.Diğer başlık altında gondolcu'ya delile dayalı konuş dedim.Birbirimizin hakkına geçmeyelim diye rica ettim.Bu makul isteğimizin kıymeti harbiyesi yokmuş.Öyleyse kitaplar açılsın.Herkes kitabı varsa ordan konuşsun.Herkes bir delile dayalı olarak konuşsun.Kimse yalan şahitlikte bulunmasın.
Bu duygularla sert bir karşılık vermek durumundayım gondolcu'ya ve O'nun şahsında iftirayı meslek edinmiş herkese...
Alıntı:
MAVERA DOSTUM çok güzel bilgiler paylaşmışın bu gerici takımı hiç değişmeden yeni versiyonlarıyla karşımıza çıkyor..
Şu gerici kavramını bir açıkla bakalım,savunduğun değerleri de bir tarihlendir .Bakalım sen ne kadar ilericisin!
Alıntı:
OSMANLI nın da başına bela oldular yabancı güçlerin etkisiyle genç cumhuriyetinde bugün bi çınar olan ülkemizinde hala başının belası ... kurtuluş savaşında bu gerici takımı yunan ordusuna halife ordusu dedi yunan komutanlarına şehirlerin altın anahtarlarını hediye etti ve hep bu işleride dine iftiralarla yaptı ...benim bulunduğum kasabaya yunan ordusu en az 20 defa girmiş bunların yardımıyla ve bu yobazlar kuvvayi milliyecileri gavur diye öldürmüşler şu an bu subayların şehitlikleri var burada...
Anakronizm.Delilsiz,mesnetsiz aynılaştırmalar
Alıntı:
Bu yobaz takımı için din maskedir ve onları paraya ve zamparalığa götüren yoldur bunun içinde mandacı da olurlar ajanlıkta yaparlar... Burada herşeyi yazamıyorum...
YOO...Rabbin hakkı için her şeyi yaz.Böylece delil üzere mi konuşuyorsun yoksa zanlarını ilim mi bellemişsin YOKSA YOKSA iftirada mı bulunuyorsun belli olsun.
Dini kimlerin maske yaptığını yargı gününde elbette göreceğiz.Hamanları,belamları,samirileri...Hepsini...Bir bir göreceğiz.
Umarım bir kitabın var da ordan konuşuyorsundur.Bu mağdurenin zamparalığını(!) da,ajanlığını(!) da ıspatlamak iddia makamına düşer.Yoksa birer aşağılık müfteri olarak forumun vicdanında yerlerini alacaklar.Yalan tanıklıklarından dolayı tanıklıkları bir daha asla kabul edilmeyecek.
Mandacılık saptırması için artık takip etmeyeceğime söz verdiğim başlığa,yetmiyorsa Deşifre programına bakılsın.
Bekliyorum gondolcu,
İddialarını ıspatlayabilecek bir vatansever misin gerçekten yoksa zanna dayalı konuşan,iddialarının aslı astarı olmayan aşağılık bir müfteri misin?
Nuray'ın ajanlığı ve zamparalığı için ve de dinden zenginleştiğine dair kanıt istiyorum.
__________________ Gideni az olan yoldan gidin (İncil)
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
konuşan kız başörtüsü takmasaydı da benim görüşüm budur, taksa da budur. bu başlığı başörtüsü konusunda düğümlemeyin.
lütfen iki mesaj önceki mondros hükümlerini bir daha okuyun, İngiliz mandası isterim demek ayıptır, bu topraklarda yaşayan herhangi bir kişi için utanç vericidir.
Selam,
TV denen parlak camlı şeytan şubesini son derece kısıtlı izlediğim için bu kızımızın ilgili konuşmasından da, bu konuşma ile ilgili kopan fırtınalardan da net bir şekilde haberim olmadığını söylemek zorundayım.
yalnız net'te geçen gün bir yerde sanki farklı bir şey okudum gibi :
bu nedenle şunu sorup öğrenmek istiyorum, olayın aslını bilenlerden...
1-bu kızımız, yukarıdaki alıntıda söylendiği gibi gerçekten İngiliz mandacılığı mı istemiş, hem de direkmen...
2-yoksa bu kızımız, ingiliz himayesi altında olsaydık bile, başımın örtüsüne müdahale edilmeden okulumu özgürce okuyabilirdim mi demiş...
bunu net olarak ve kızımızın konuşmasından direk alıntı yaparak ve hatta ve mümkünse tüm konuşmayı olduğu gibi alıntılayarak, yani açık bir delil kullanarak verebilir misiniz lütfen?
42 O gün siz, vâdinin yakın kenarında idiniz, onlar da uzak kenarında idiler. Kervan da sizden daha aşağıda idi. Eğer sözleşmiş olsaydınız dahi, sözleştiğiniz vakitte öyle buluşamazdınız. Fakat Allâh, yapılması gereken bir işi yerine getirmek için (sizi böyle buluşturdu) ki helâk olan, açık delille helâk olsun; yaşayan da açık delille yaşasın. Çünkü Allâh, işitendir, bilendir. ENFAL SURESİ
selam ve dua ile
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
Katılma Tarihi: 07 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
selamlar yalnız kürt SON YAZIMDA ben bu bayanla ilgili tek laf etmedim sen yazımı cımbızlamışın .....ben sadece mandacılara ve işbirlikçiler için yazdım ...o bayan beni ilgilendirmiyor ,ülkesini fazla bilmeden yanlı bi eğitim almış bunun sonucuda bunları söylemiş bende yıllar evvel buna yakın düşünüyordum araştırdıkça gerçekleri gördüm ülkemin değerlerine bağlandım.
Katılma Tarihi: 27 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 155
Merhaba gondolcu,
Ben cımbızlama yapmadım.Yazının tamamını yorumladım.
Sen tashih yaptıktan sonra bana da sana inanmak düşer.Ama bu başlığın altına yazıp ''bunlar'' diyerek genelleme yapmanın yanlış anlamalara yol açabileceğini bilmen lazım.
Konu:Humeynisever kız,mandacılık iddiası,programa çıkmış 2 BAŞÖRTÜLÜ kız
Sen ne yapıyorsun?
Bunlar mandacıdır,ajandır,zamparadır,şudur,budur diyerek bir takım ithamlarda bulunuyorsun.
Bunlar dediğin insanların kimler olduğunu açıklamadığından bizler ister istemez imaen ''Programa çıkan kızlar ve çevresinden'' bahsettiğini anladık.
Eğer bir yanlış anlama var diyorsan özürümü kabul etmeni isterim.
Bir kez daha rica ediyorum:Birbirimizin haklarına dikkat edelim.Konu hassas.Kontrolden çıkabiliyoruz.Bunlar gerçekten üzücü.
__________________ Gideni az olan yoldan gidin (İncil)
Yeryüzünde yaşayanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah'ın yolundan saptırırlar (Kur-an)
Konunun başlangıcı, televizyonda duyduğum konuşmanın, bana adımın Henry olabileceği, dili, dini, kültürü yabancılaştırılmış bir ortamı çağrıştırması ve bu duygunun açığa çıkması idi. Konunun başörtüsü ile genel anlamda bağlantısı olabilir ama beni harekete geçiren bu değildi, yoksa neden ingilizce yazarak konuyu açayım. Konuşan kız, Amerikan aksanı ile kelimeleri yuvarlayarak konuşan bir kız da olabilirdi.
Kurtuluş Savaşı’mızın çok farklı dünya yaşantısında ve düşüncesinde olan insanların tek bir amaç uğrunda nasıl bir araya gelip iş ve değer üretebilineceğini bize gösterdiğini düşünüyorum. Onlar, haklarımız daha geniş olur diyerek boyunduruk altına girmediler ve bize bugün övüneceğimiz vatanımızı bıraktılar. Onların canları pahasına gösterdiği bu inanılmaz mücadele bende bir hassasiyet yaratıyor.
Burası bir forum, pek çok farklı konuda farklı düşünen kişiler mutlaka vardır. Bununla birlikte insanları bir araya getiren ana konu “teklik” perspektifine verilen önem ise, diğer konular ikinci planda kalmalı, olabilecek fikir ayrılıkları bu üst bütünü parçalayacak şekilde olmamalı diye düşünüyorum.
Genel olarak tartışmayı seven bir kişi değilim. Site üzerinde bu konunun fazla uzadığını da düşünüyorum. Site yetkilisi arkadaşlardan, sitenin ana konusunun bu olmadığını düşünerek ve enerjinin yanlış tüketildiğini görerek, bu başlığın kaldırılmasını öneriyorum. Sorunun üstünü örtmek değil çözmek daha doğru olabilirdi belki ama ana konulara odaklanalım, enerjimizi o konularda kullanalım.
(Not: Soran arkadaş için, konuşmanın dökümünün olduğu bir internet sayfasını özelden mesaj attım, zira konunun burada uzamasını gerçekten istemiyorum. Zaten isteyen herkes Google üzerinden bulabilir.)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma