Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selamlar,
Bu baslikta bulunsun forumda. Nedir bu peygamber tutkusu insanlar da ki ? Peygamber'in teblig ettigi kitap mi önemli olan, peygamberin kendisi mi ?
Peygamber'in sefaat etmesi, ona getirilen salavatlar, elleri kalbe goturmeler, onu ruyada gormeler, tum iyiliklerin kokeninin peygamber olmasi, tirnagi sakali hirkasinin dahi kutsanmasi, mezarinda kilinan namazlarin diger yerlerde kilinan namazlardan ustun olmasi, her evde bir Muhammed isminin olmasi uzar gider bu liste....
"Sen olmasaydin kainati yaratmazdim" soylenir durur heryerde. Nasil bir laftir bu ? Sanki Muhammed Allah'tan once varidi gibi.. Allah kainati yaratmak icin kendine once bahane sebep mi yaratti sonra da sanki o bahaneyi sebebi yaratmamis gibi 'sen olmasaydin' diyor ?? Bu ne bicim bir mantik. Sevmenin eziyete dondugu noktadir iste bu.
Yahu sevin sevin de, bu sevgi hangi sekildedir ? Peygamber yasamadigina gore nedir bu sevgi seli ? Diriler dururken, ölmüslere bukadar saygi ve sevgi abes kacmiyor mu ? Herkesin sinavi birbiriyle yani yasayanlarla degil mi ?
Ben peygamberleri sevmiyorum, cunku tanimiyorum gormedim. Seviyorum diyene saygi duyarim. Ben sevgi anlayisim belki farkli olabilir. Ancak ben hissettiklerimi, gorduklerimi, algiladiklarimi sevebilirim. Hayvanlari, dogayi, denizi, agaci, insani ve Tanri'yi.
Camiiye giriyorum bakiyorum biryerde Allah yaziyor yaninda Muhammed. Muhammed Allah'a ortak kosuluyor. Nasil ki Musevi- Hristiyan diyoruz, muslumanlar da artik Muhammedi. Bunu cok rahat soyleyebiliyorum malesef. Cunku dinin konusuldugu yerde Allah'tan cok Muhammed'i duyarsiniz.
Cok sevdigim bir sozde de denildigi gibi, bir şeyi yapmanın şekli yani usulü amacının önüne geçmekte, Amaçtan çok usulü kutsanır olmakta sonra, O şeyi sevmek yetmez olmakta, o sevginin herkes gibi gösterilmesi sevmekten daha önemli sanılmakta.
Peygamberi sevmek yetmiyor, ona tapiliyor. Bu asirilik sunnet denilen peygamberin cinsel hayatindan tutun, sevdigi yemeklerden, saci sakali, tirnak kesmesi, oturmasi kalkmasi, ses tonuna kadar taklit ediliyor. Robotizma bir hayata geciliyor. Yani bir anayol yapiliyor diger yollar kapaniyor.
Siz eger bir yol yapar diger yollari kapatirsaniz, ya o yol yolsuz olur yada yolsuzluk yol..!
Bir tip insan yaratilmak isteniyor. Halbuki insanoglu degisik kimliklerde yaratilmistir. Hitlerin amaci da bir tip insan modeli yapmakti. Ayni yemekleri seven ( sevdigini kendisine kabullendiren ), ayni sekilde oturan kalkan, ayni tarz davranan giyinen bir tip insan modeli ki bu akla ve mantiga aykiridir.. Bunun adina "sunnet" denilmis. Ben yobazlik diyorum...
Sevin peygamberi ama yasamis ve ölmüs bir insan gibi. Dualari ondan isteyerek degil, ona dua ederek..!!
Son olarak,
Ne peygamber sevgisi ne de ölüye yakinligim var,
Insanlara insanca bakisim var.
__________________ Hayat sen ne güzelsin
|