Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sevgili Tardu,
Ben de senden gelecek cevaplar icin, ayni sabirsizlikla ve ne yazdigini merakla bekliyorum. Bu yuzden ne hissettigini anlayabilirim. Ama takdir edersinki, bu forumdan baska sorumluluklarim da var.
" bir mesaj için yirmi dört saatten fazla beklicek miyim ? Eğer öyle olacaksa ben tartışmadan çekiliyorum. "
Bu kararina elbette saygi duyarim. Cunku ben gercekten cok yogun tempo calisan biriyim. Mesela dun butun gun Cebit fuarindaydim. Is adamlari Toplantisina katildim ve yogun bir gunun sonunda yurtdisindan gelen onemli bir misafiri havaalaninda karsilamak uzere gec saatlere kadar disardaydik. Senin mesajini cevaplama gibi firsatim olmadi.
Trafikte gecirdiigm onca saatin ardindan eve geldigimde gece namazlarimi kilip anca fizik bedenimin ihtiyaci olan 4-5 saatlik uykuyu ona verdim. Bugun kalkmis senin mesajini cevaplamak uzere bilgisayarin basina gecmisken,
"bir mesaj için yirmi dört saatten fazla beklicek miyim ? Eğer öyle olacaksa ben tartışmadan çekiliyorum. " mesajinla karsilasiyorum.
Evet sana hemen yazma garantisi veremiyorum tardu. Bazen aninda da yazabilirim durumum musaitse, kisacasi firsatini yakaladigimda sana yardimci olmaya calisiyorum.
Hayat Programimim icinde bu forumla sana yer ayirmamim sebebi ne idi biliyor musun Tardu?
Senin forumda okudugum asagidaki cumlelerin: (not: bu cumlelerini o gun forumun nereside okudumu hatirlamadigim icin bulmak icin de ayrica epey bir vakt harcadim.)
"Taner ;
….
Allah kalbimi biliyor. Seninkini de bu forumdakileri de. Niyetim de açık dostum. Arıyorum.
Ah siz benim İSkender Beye saldırmadığımı, sadece içimi kemiren şüphelere cevap aradığımı bir bilseniz de bana demagoji yapmayıp cevap verseniz ne kadar minnetkar kalacağım size biliyor musunuz ?
Benim geceleri çektiğim fikir sancılarını bir anlasanız.
…..
Senin dediklerini de araştıracağım. Söz.
…."
Burada arastirmak ve ogrenmek isteyen samimi bir insan gormustum, ve forumdaki tartisma fikrine evet derken, Zamaninda, bildigimiz yanlis bilgilerden oturu bizim icin de soru isareti olan ama ogrendikce ve gercekelri gordukce kacinilmaz bir sekilde dogrulugunu farkettigim gercekleri bulmanda sana yardimci olmak istedim.
Özellikle de bu cümleni okuyunca : "Benim geceleri çektiğim fikir sancılarını bir anlasanız. "
Sevgili Tardu, ben seni gayet iyi anliyorum,
cunku Ali imran 7 deki ilimde koklesmis olanin bile biz tezekkur edemeyiz illa ululelbab dedigi noktada kisinin ayetleri kendi aklinca tezekkur etmesi ve baskalarina da budur, diye iletmesi cok agir bir vebal ve bunu altindan kalkmak beynen de fikren de “ya yanlissa ya birseyi goz ardi ederek bu karar vardiysam” diye icinde ki sesin kisiyi birakmayacagi kesin, ve bu fikir sancilarini tasimak da hic kolay degil.
Ben, ister nezir de ister resul de ister irsad eden yani mursid de, ona ulasmakla ve hac 54 deki gibi haktan inen sozler olduguna emin olmamizi saglayan o ihbatla hamdolsun buyuk bir huzurun ve eminligin icindeyim artik.
Istedim ki sevgili kardesim, sen de bu huzura ve eminlige, sorularina cevap alarak, suphelerinden arinasin ve ulasasin.
Ama sorularini iceren bir onceki mesajini okudugumda, sanki “sen sunu şoyle dersen bak buda boyle o zaman ben de boyle derim, al iste, buyur cik isin icinden” der gibi sanki ayetlerle dovus yapiyormusuz gibi bir hava sezdim, umarim yaniliyorumdur,
Sevgili Tardu, sorularin olabilir herbirinin cevabi da var hic merak etme, ama ager yazilarinda samimi bir ogrenme arzusu olduguna inancimi yitirsem zaten bu foruma devam etmenin bır anlamı yok.
Yani eger sen hani koseye sikistirayim da isin icindne cikamasinlar falan gibi bir niyetle yaziyorsan beni de gercekten hic yorma. Seninle birbirimizi mort etme tartismasina girmedigimizi dusunuyorum.
Niyetin hakikaten asagida dedgin gibi,
" Mihr Vakfýna mensup arkadaþlar ;
Ben diyorum ki bütün önyargýlarýmý bir kenara býraktým. Gelin konuþalým. Yorum yapalým. … "
Ise o zaman mesajinda yazdiklarini aciklayayim, yoksa hani aman kose sikistirici birsey yakladim edasi ile yaziyorsan sevgili Tardu, gercekten bende aciklamayi reddediyor ve zanninla basbasa birakiyorum.
Bilmeni isterim ki Bu foruma girerken ben herhangi bocalama icinde degilim, buldugum yolun dogrulugundna hic birseyden emin olmadigim kadar eminim. Ve benle beraber, bu yolun dogrulugunu samimiyetle Allahtan sorarak gelenlerin hic birinden, hic bir soz, eylem, o eminligi o ihbati sokup almaya yetmez, cunku onu kalbimize Rabbim koydu. Ve onun herbirimize asla inkar edemeyecegimiz hamdolsun yasattiklari var.
Maneviyat olmadan yukselme olmadan din sadece bir ibadet silsilesi olarak kalir, Rabbim hamdolsun bizlere maneviyati da yasatiyor. Ve bu imanimizi gitgide kuvvetlendiriyor.
Ben senin icin Kendi yogun tempomda vakit ayirmaya calisarak, kafana takilan samimiyetle ogrenmek istedigin sorularin oldugunu dusunerek cevap vermeyi kabul etmistim. Sen bana bukonudaki bir kere daha net bir sekilde soyleren ama samimice, hakkaten on yargilarinda siyrilip olabilir mi ya da ayetler isiginda ben bunu boyle almistim bu duruma onlar nasil yaklasiyor diye ogrenmek istiyorsan ok ama yok ben gittgimden emeinim, sunlar da (acik noktalar zannettigin konular var da) onlari sunlara carpttiriyim gibi bir niyetin varsa beni de gercfekten yorma, cunku herkes kendi inandigi yolun bedelini odemeye hazirdir sanirim.
Ama yine de son yazdiklarini da samimiyetle yazdigini dusunerek parti parti zaman ayirabildigim ocude cevaplamaya calisayim. (cunku eksik ve yanlis anlasilmalar gordum ve soru isaretleri hakli noktalarda oldugu da var ama emin ol hepsinin aciklamasi var. Oyle olmasa hala ardinda olmam degil mi?)
Ve dilersen kandil gecesinde sana yazdigim mesaji (okudunm mu bilmiyorum) tavsiye ederek bu formu noktalayalim.
Gönderen: 31 August 2005 Saat 3:23pm | Kayıtlı IP
http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=398&PN=1&TP N=11
Allahin rahmeti ve fazli uzerine olsun…
|