Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 31 temmuz 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 736
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
arkamdan anlayışı kıt, dar kafalı, kuranın özünü ve ruhunu kavrayamamış, misyonerlerin oyuncağı olan seviyesiz ve basit bazı adamların yine saçmalayacaklarını biliyorm
ve artık onlara cevap yazmaktan kurtulduğum için de
ayrıca Rabbime SONSUZ şükrediyorum....
hamdediyorum.. :):):):)
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
Katılma Tarihi: 30 nisan 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 1235
selam
Ali Aksoy ve beraberinde bu siteyi takip edenlere hitaben yazılmış yazı olduğundan cevap verme gereği duyuyorum.
Bu sitede yazan hanif görüşe sahip hiç bir arkadaşın Peygamberler hakkında hakaretamiz yazı yazdığını hiç görmedim.Bu şekilde yazanlara arka çıktığınıda görmedim.PEygamber hakkında uydurma iddia ve hakaret boyutunu aşan yazılar hadislerde fazlasıyla mevcut.Bu hadislerden bir kısmının bu sitede yer buluyor olmasının sebebi insanları uyandırmak ve bu tür hadisleri yermek içindir.
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
bembeyaz kardeşin gitme kararından rahatsız olan asım ve ali kardeşi yürekten tebrik ediyorum.
Merhametli şevkatli olmak,bu olsa gerek.
ve size geline bembeyaz kardeş,
bu sitede kalmana sebep için bu iki adam yeter.
bu tavrınla inan,başka bir yerde insanlara karşı yüreği yufka bir adam bulamazsın.
ve amaç anlamak olsun,gadrı büyütmek için değil,basirete erişmek için.selametle
Ali Aksoy ve beraberinde bu siteyi takip edenlere hitaben yazılmış yazı olduğundan cevap verme gereği duyuyorum.
Bu sitede yazan hanif görüşe sahip hiç bir arkadaşın Peygamberler hakkında hakaretamiz yazı yazdığını hiç görmedim.Bu şekilde yazanlara arka çıktığınıda görmedim.PEygamber hakkında uydurma iddia ve hakaret boyutunu aşan yazılar hadislerde fazlasıyla mevcut.Bu hadislerden bir kısmının bu sitede yer buluyor olmasının sebebi insanları uyandırmak ve bu tür hadisleri yermek içindir.
Savana Kardeşimin söylediği gibi, gerek Ali Aksoy olsun gereksede hanif görüşe sahip muvahhid kardeşlerimizden hiçbirinin Sevgili Peygamber(ler)e hakaret etmiş olması veya edecek olması asla sözkonusu değildir. esasen bu konuda savunma yapıyor durumda olmak bile nahoş bir durumdur.çünkü: en basit bir hukuk kuralıdır : " müddeî, İDDİAsını ispat ile mükelleftir." hani nerede bu İDDİAnın ispatı? yok böyle bir şey... dediğim gibi, bu ve benzeri çirkin hadis İDDİAlarının Sevgili Peygamber'e atfedilmesine karşı çıktığımızı , o'nu bu çirkin hadis İDDİAlarından tenzih ettiğimizi ve bunları gerçek sözler olarak algılamadığımızı , bunların uydurmalardan ibaret saçmalar olduğunu öteden beri söyleyip duruyoruz... onca zamandır eğer hâla bu anlaşılmadıysa veya anlaşıldığı halde çamur atmak niyetiyle anlaşılmamış gibi yapılıyorsa, yapacak bir şey kalmamış demektir... lütfen...
selam
__________________ Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki sizin bütün şeref ve şanınız ondadır. Hâlâ aklınızı kullanmayacak mısınız? ENBİYA 10
bu siteyi çoktandır takip ediyor ve yazıları hemen hemen her fırsatta okuyorum bizlere kutlu mesajı getiren peygamberimize karşı bir tutum görmedim yanlız peygamberimize atfedilen uydurk olan hadisler her yerde toplumaları çelişkiye ve felakete sürüklemiştir birçok ikileme hatta dahaçok bölünmelere sebep olmuştur onun içindrki ali beyin burdaki tepkisi uyduruk hadisleredir bembeyaz bey belki yanlış anlamış kanatindeyim peygamberimiz bizleri kurana muhatab eden bizlere gelişinde vesile olan örnek bir kişiliktir. Ne mutlu kurana tabi olup onu yaşayıp yaşatanlara selam olsun ayrılıktan beri duranlara birlik içinde kuran davası için mücadele edenlere selam olsun
Hiçbir Kur'an müslümanı aşağıdaki alıntı yaptığım ayetlere karşın, peygamber/peygamberlere farklı düşünce besleyemez.
"Nebi müminlere kendilerinden daha evladır. Eşleride onların anneleridir......" 33/6
"O kimseler ki Allah'a ve Resullarına iman ederler, O(resullarından)nlardan hiçbirinin arasını ayırmazlar. İşte onlara (Allah) ecirlerini ilerde verecektir. Allah Ğafur ve Rahim'dir." 4/152
Hal böyle iken peygambere isnat edilen korunmamış söz ve fiillere bakacak olursak, hiçde Kur'an ın buyruğuna yakışmayan şeylerle karşılaşmaktayız. Maalesef bazı kimseler ise başka hesaplardan olacak ki, isnad edilen bu söz ve fiilleri halden hale geçerek ve kendini zorlayarakta olsa savunma cihetine gitmekteler.
Muhabbetle...
__________________ Benliğin galebe çaldığı hiçbir yerde, vahiyden, adaletten ve merhametten bahsedilemez.
Katılma Tarihi: 11 ocak 2009 Yer: Micronesia Gönderilenler: 474
Peygamberimize iftira yapıldığına dair yapılan bu
iftiranın tutulur bir yanı yoktur.Bunu burada herkes
biliyor.
Gitmeye karar veripte bir türlü gidemeyen arkadaşımıza
söyleyecek fazla bir söz bulamıyorum,kendisini
aklıselime davet ettim ve hakaretlere maruz kaldım.
Helallik dilememesine rağmen hakkımı helal ediyorum ve
Ruh halinin kısa sürede düzelmesini diliyorum.
Dikkat çekme,merkezde olma isteği,şişen ego...
üzgünüm ama acı gerçek bunlar...
Gelene git,gidene kal denilmez...
Hayatta başarılar dilerim.
__________________ "Allah dilemedikçe siz bir şey dileyemezsiniz"
Katılma Tarihi: 14 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 3
Selamlar.
Burada böyle bir şey
olabileceğine imkân ve ihtimâl vermiyorum. Forumu takip ettiğim
kadarıyla bunu zan ettirecek bir yazı görmedim. Allah'ın Peygamberlerine (ve bütün kullarına) yakışıksız sözler etmekten Yüce Rabbimiz bizi muhafaza eylesin.
Birbirimizle dalga geçmeden ve daha yapıcı olarak sohbet edersek, bu Forum o zaman hayırlı sonuçlara ulaşır diye düşünüyorum.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma