Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam josephus,
Hoşgeldin...inşaallah hayırlar getirdin..
Değerli kardeşim..bakınız Alalh zaten meysirden bahsederken yararlarındanda bahsediyor..!ama zararları yararlarından fazladır diyor..!
ikincisi domuz eti konusundada farklı fikirler bu forum'un değişik başlıklarda tartışıldı...bahsedilen şey'in domuz eti olmadığını kelimeler'in irdelenmesi yolu ile farklı yorumlamalarda bulunanlar oldu...ben katılıp katılmama noktasında bir düşünce izhar etmek istemiyorum..
Ayrıca Allah'ın her ayetine bilimsel kılıf uydurmak bir hastalık göstergesidir..!
Ama biz bilim'in faydaları ortadayken bunu red etmemiz düşünülemez..en azından ben böyle düşünüyorum...bilim olmaz ise olmaz demiyorum..ama olursada fena olmaz diyorum..!
Şimdi birşeyd aha var..
Hangi bilim?veya hangi tarif edilen bilim vs üzerinden bir yere varamayız..
Bilim'in mevcut materyaller üzerinden gözlem yaparak neticeler'e ulaşır..
Müteşabih ayetlerde böyledir..sen bir yorum yaparsın..kendince bu dersin ama onun gerçeklik boyutunu yine Allah bilir...geçmişte dedilerki Musa denizi ikiye böldü,isa ölüleri diriltti,körleri görür hale getirdi,yunus balığın karnında kaldı vs..vs bunlar'a yorumlar yapanlar oldu..biri zahiri birşey olduğunu söyledi..biri müteşabih olduğunu söyledi..bakış değişti..ama öz değişmedi..!Alalh'a teslimiyet değişmedi...çünkü zaten baştan teslim olmuşlardı..!
Bilimde böyle..bir gözlem yapılır biri çıkar birşey der..bir başkasıda başka birşey..ne farkedecek?Bizim Allah'a teslimiyetimizmi değişecek?Bu bir gözlemdir..ister al..ister alma...
İlmin yegane mutlak sahibi Allah'dır..bizler onun ilmindeki noktalarız..!
nokta bütünü göremez..!istediği kadar bilimsel gelişmelr ilerlesin gözler onu dirak etmede yeterli olmaycaktır..!
İnsna aklı sınırlıdır..sınırlı olan nasıl sınırsızı görecek?..!
------------------------------------------------------------ --
Selam sevgili sasha,
Bu konuda yazışmalarımız maalesef yerli yerine oturtulamadı...
Bu konuda artık konuşmak istemiyorum...çünkü anlatmak istediğim anlaşılmıyor...verilen cevaplar'ı tatmin edici bulmadığımdan konuya devam etmeme kararı aldım..
Selamlar...
__________________ BİLİNÇSİZ BİR ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKAN ALIŞKANLIKLARIN BEDELİNİ HİSSİZLEŞEREK ÖDERİZ...
|