Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 15 ekim 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 340
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
safbilgi Yazdı:
SAYIN TURK IBRAHIM
SORUNUZUN CEVABI AÇIK,BİR ÇOK KEZ HASAN BEY VE BEN YAZDIK:
Peygamberimizin çok eşliliği; yapmakta olduğu elçilik görevinde, maddî, manevî, siyasî, sosyal alanlarda yardım ve destek sağlaması ve bu görevde zorluk çekmemesi için sadece kendisine tanınmış bir ayrıcalıktır. Başkalarını hiç ilgilendirmemektedir. Sünnet olarak da başkaları tarafından tatbik ve taklit edilemez.
PEYGAMBERIN ÖZEL STATUSU KURANDA BELLI, TEKEŞLI YASADIĞI HATICE ANAMIZIN VEFATINDAN UZUN YILLAR SONRA VAHIY GEREĞİ EVLENMIŞTIR:
(Ey Peygamber! Sana mehir verdiğin eşlerini helal kıldık…) Ve Allah’ın sana yüklemesi üzerine senin yeminle sahip çıktıklarını Akrabalarının seninle göç eden kızlarını… Bir mümine kendisini peygambere hibe eder de peygamber onu nikahına almak isterse, yalnızca sana…
İzan ve vicdan sahibi hiç kimse bu evliliklerin mehirli eşler dışında kalan hiçbirinin cinsel ilişki amacıyla yapıldığını öne süremez.
BENIM SORUMU ISE CEVAPLAMADINIZ:
ALLAH EGER IKI KIZKARDEŞİ YASAKLIYORSA AYNI ANDA ALMAYI ÖNCE ANA-KIZ YADA TEYZE-YEGEN GIBI BUNLARI BERABER ALMAYI YASAKLAMAZMIYDI? EVET HAREMCI TEFSİR BUYRUN...
MEALDE TUTMAYAN ,AYNI ERKEKLE EVLENEN YOLDAŞ İKİ DIN KARDEŞİ KADIN DEĞİL, IKI KIZKARDEŞ...
PEKİ ÖNCE O AYETİ ÇOK EŞLİLİĞİ HARAM KILIYOR TÜM MÜSLÜMANLARA HİTAP EDİYOR ŞEKLİNDE BELİRTMEK SONRA DA YA O ÖZEL BİR HİTAPTIR DEMEK NE OLUYOR? BAŞKASINI İLGİLENDİRMİYORSA NİÇİN KULLANIYORSUNUZ??? NİÇİN ANLAMINI SAPTIRIYORSUNUZ??
BU YANIT MI?
AYRICA SORUNUZUN YANITINI VERDİM AMA OKUMUYORSUNUZ, BİR İLGİNÇ ÜSTÜN GELME ÇABANIZ VAR.
İŞTE YANIT :
Yüce Allah dilediğini yasaklar, dilediğini helal kılar, bir ümmete yasakladığını sonra serbest bırakır. O Dilediğini Diler. "Ol" der. Emreder. Yasak eder. Bunu da herkesin anlayabileceği şekilde yaparki Ölüm ötesinde kimse mazeretlere yapışmasın.
DOMUZ HAYVANI YEMEK HARAM . PEKİ: KEDİ YEMEK NİÇİN HARAM EDİLMEMİŞ? BİZİ İLGİLENDİRMEZ! ONA TABİ OLMAK DÜŞER BİZE. BEYNİMİZDE ŞEKİLLENDİRDİĞİMİZ DÜŞÜNCELERLE DOMUZ PİSTİR, KEDİ DE PİSTİR AY MİDEM BULANDI!. KEDİ YEMEK TE HARAMDIR Dİ-YE-ME-YİZ! BİZİM HOŞLANMADIĞIMIZ ŞEYLERİN YASAKLANMASI DİN DEĞİLDİR! DİN SADECE ALLAH'INDIR! İKİ KIZKARDEŞLE AYNI ANDA EVLİLİK HARAM AYRI BİR ZAMANDA EVİLİLİK HELALDİR. TEYZESİ, HALASI BİZİ İLGİLENDİRMEZ! EĞER SİZ İLGİLENDİRİRDERSENİZ BU ALLAH'IN DİNİ DEĞİL HASAN AKÇAY YA DA SAFBİLGİ KİŞİSİ DİNİ OLUR. SİZİN HOŞLANMADIĞINIZI BAŞKASI TERCİH EDEBİLİR! O'DA TERCİH EDECEKSE ÖNCE YASAKLANIP YASAKLANMADIĞINA BAKAR! ALLAH'A YÖNELMEK İŞTE BUDUR. TAYLANDDA KEDİ VE YARASA YİYENLER VAR. DÜNYANIN BİRÇOK BÖLGESİNDE DE ÇOK EŞLE EVLİLİĞİ TERCİH EDENLER VAR!
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
VERDIĞİNİZ YANIT ALLAH ISTEDIĞİNİ HARAM EDER,ANA-KIZ, TEYZE-YEGEN BERABER ALINIR AMA IKI KIZKARDEŞ ALINMAZ,BU YANITI KABUL EDEMEM,İSLAM ADALETIN,AKLIN,VICDANIN BULUŞTUĞU DINDIR.ALLAH NIYE AKIL İŞLETMEMIZI BUYURUYOR AYETLERINDE?
BIZIM ÖNCEDEN VERDIĞİMİZ KIYAS ŞU KI,EGER ÇOK EŞLİLİK NIMET OLSAYDI,ALLAH PEYGAMBERI 5-6 DA SINIRLARKEN,İNSANLIĞA SINIRSIZ YAPMAZDI,DAHASI KURANDA EŞ BILGISI VERLEN DIGER TUM PEYGAMBERLER VE EHLI BEYTIN BAŞI HZ ALI TEK EŞLİ OLMAZDI...
AÇIK VE NET OLUNUZ!
Kendi kişisel düşüncelerine Ayetleri yamama çabasında olanlar.. "2 kızkardeşe 2 yoldaş kılıfı bulanlar" bakalım aşağıdaki Boşanma yasağına ne kılıf bulacaklar?
Bundan sonra kadınlar sana helal değildir. Onları güzel bulsan bile eşlerini onlar ile değiştirmen de. Ancak, ant içip edinmiş oldukların ile başka.
Yukarıda iddia edildiği gibi Bu Ayet Tüm Müslümanlara hitap ediyorsa MÜSLÜMAN BOŞANAMAZ VE BAŞKA BİR KADINLA EVLENEMEZ!
Açık ve Net yanıt alabilirmiyim?
__________________ "Bak işte günler!Biz onları insanlar arasında dolandırır dururuz. Allah bu sayede iman edenleri bilecek, sizden tanıklar edinecektir."3:140
--BLOG--
safbilgi Yazdı:
SAYIN TURK IBRAHIM
VERDIĞİNİZ YANIT ALLAH ISTEDIĞİNİ HARAM EDER,ANA-KIZ, TEYZE-YEGEN BERABER ALINIR AMA IKI KIZKARDEŞ ALINMAZ,BU YANITI KABUL EDEMEM,İSLAM ADALETIN,AKLIN,VICDANIN BULUŞTUĞU DINDIR.ALLAH NIYE AKIL İŞLETMEMIZI BUYURUYOR AYETLERINDE?
BIZIM ÖNCEDEN VERDIĞİMİZ KIYAS ŞU KI,EGER ÇOK EŞLİLİK NIMET OLSAYDI,ALLAH PEYGAMBERI 5-6 DA SINIRLARKEN,İNSANLIĞA SINIRSIZ YAPMAZDI,DAHASI KURANDA EŞ BILGISI VERLEN DIGER TUM PEYGAMBERLER VE EHLI BEYTIN BAŞI HZ ALI TEK EŞLİ OLMAZDI...
SİZ KABUL ETSENİZDE ETMESENİZDE ALLAH DİLEDİĞİNİ HARAM EDER! DİLEDİĞİNİ ETMEZ. AKLIN GEREKTİĞİ KONULAR BAŞKA YERLERDİR.
TARTIŞMA USLUBUNUZA DA BAYILIYORUM. NEDENMİ?
"NİÇİN HİÇBİR SAHABE ÇOK EŞLİLİK HARAMLIĞINI ANLAYAMADI DA, ÇOK EŞLE DEFALARCA PEYGAMBER VEFAT ETTİKTEN SONRA DA EVLENDİ." DİYE SORDUĞUMUZDA KONU SAPTIRIYORSUNUZ AMA EHLİ BEYTİN YAŞAMINI VE HZ.ALİ'Yİ AYAN BEYAN TEK EŞLİ OLARAK BİLİYORSUNUZ? HANİ TEK KAYNAK KURAN'DI?
--BLOG--
HZ Alıyı örnek verdım çunku sız ashab ashab dedınız.Bana göre en basta o gelır.Peygamberı bi kere gören en yakın arkadaş olmuş,yakın arkadaş bır elın parmagını gecmez.Dığerlerının içiinde munafık olduğunu Allah bıldırıyor.
KURANDAKİ PEYGAMBERLER VE İSMİ GEÇEN PEYGAMBERMIZIN EVLATLIĞI VE DAMADI BENI ILGILENDIRIR,HANGI ASHAB ÇOK EŞLİYMİŞ ÖRNEK VERIN,KAYNAK GETIRIN,ŞUNUDA UNUTMAYIN ZATEN MEVCUT OLANLAR CARIYELIK FALAN AFFEDILDI ESKILER DEVAM EDEBILIR DENDI,BİR SONRAKİ NESIL VAR ,ONLARDA NE KADAR ASHAB OLUR BILEMEM...:)
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma