Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SÖKE SÖKE ALINAN PEYGAMBERLİK
Hz. İbrahim söke söke peygamberliği ve Allah dostluğunu (Halilullah ve HalilürRahman) almadı mı? http://64.233.183.104/search?q=cache:K2GqSXE_OAAJ:www.geocit ies.com/zigzagaiberg/chat01/chat01m.htm+aiberg+s%C3%B6ke+s%C 3%B6ke&hl=tr
Söke söke alınan bir peygamberlik:) Neymiş efendim diğer elçilerden farklı olarak ezelde aslında peygamber olarak belirlenmemiş ama hanif tavrı neticesinde peygamberliği haketmişmiş. İyi de kardeşim nerede delilin? Oku bakalım ayetleri aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya,çaprazlama bulabilecek misin? Çevir ayetleri 110101 şeklinde binary koda, oku bakalım dijital olarak bulabilecek misin? Vefk,matriks, matriss çalış bakalım nereye varacaksın? Kehf ve Rakim mevzularıyla cebelleş bakalım ne netice çıkacak? Sanskritçe sankritçe muhabbetlerine gir filolojinin altını üstüne getir bakalım ne netice çıkacak. Cifir deryalarında derinlere dal kurcala bakalım oraları da ne bulacaksın. Sonra gel de bize de ispat et bakalım. Ne mutlu bize Dabbetimiz var. Daha ne mutlu bize dabbetçilerimiz var.
Bilakis Hz. İbrahim’i Peygamberliğe Allah seçiyor ve doğru yola İLETİYOR
Hani biz peygamberlerden kesin sözlerini almıştık; senden, Nuh'tan, İbrahim'den, Musa'dan ve Meryem oğlu İsa'dan. Biz onlardan sapasağlam bir söz almıştık. (Bu söz nerede alındı?)(AHZAB SURESİ / 7)
Andolsun, Biz Nuh'u ve İbrahim'i (elçi olarak) gönderdik, peygamberliği ve kitabı onların soylarında kıldık. Öyle iken, içlerinde hidayeti kabul edenler vardır, onlardan birçoğu da fasık olanlardır. (HADİD SURESİ / 26)
…Kitap'ta İbrahim'i de zikret. Gerçekten o, doğruyu-söyleyen bir peygamberdi. Hani babasına demişti: "Babacığım, işitmeyen, görmeyen ve seni herhangi bir şeyden bağımsızlaştırmayan şeylere niye tapıyorsun? "Babacığım, gerçek şu ki, bana, sana gelmeyen bir ilim geldi. Artık bana tabi ol, seni düzgün bir yola ulaştırayım."…(Meryem 41)
İşte bunlar; kendilerine Allah'ın nimet verdiği peygamberlerdendir; Adem'in soyundan, Nuh ile birlikte taşıdıklarımız (insan nesillerin)den, İbrahim ve İsrail (Yakup)in soyundan, doğru yola eriştirdiklerimizden ve seçtiklerimizdendirler. Onlara Rahman (olan Allah')ın ayetleri okunduğunda, ağlayarak secdeye kapanırlar. (MERYEM SURESİ / 58)
Hz. İbrahim Allah’ın yardımıyla ve kendisine doğru yolu göstermesiyle Hanif bir tavra ermiştir, erdirilmiştir.
Onlara İbrahim'in haberini de aktar-oku: Hani, babasına ve kavmine: "Siz neye kulluk ediyorsunuz?" demişti. Demişlerdi ki: "Putlara tapıyoruz, bunun için sürekli onların önünde bel büküp eğiliyoruz." Dedi ki: "Peki, dua ettiğiniz zaman onlar sizi işitiyorlar mı?" "Ya da size bir yararları veya zararları dokunuyor mu?" "Hayır" dediler. "Biz atalarımızı böyle yaparlarken bulduk." (İbrahim) Dedi ki: "Şimdi, neye tapmakta olduğunuzu gördünüz mü?" "Hem siz, hem de eski atalarınız?" "İşte bunlar, gerçekten benim düşmanımdır; yalnızca alemlerin Rabbi hariç" "Ki beni yaratan ve bana hidayet veren O'dur;" "Bana yediren ve içiren O'dur;" "Hastalandığım zaman bana şifa veren O'dur;" "Beni öldürecek, sonra diriltecek olan da O'dur," "Din (ceza) günü hatalarımı bağışlayacağını umduğum da O'dur;" "Rabbim, bana hüküm (ve hikmet) bağışla ve beni salih olanlara kat;" "Sonra gelecekler arasında bana bir doğruluk dili (lisan-ı sıdk) ver." "Beni nimetlerle-donatılmış cennetin mirasçılarından kıl," "Babamı da bağışla, çünkü o şaşırıp sapanlardandır." "Ve beni (insanların) diriltilecekleri gün küçük düşürme," 'Malın da, çocukların da bir yarar sağlayamadığı günde." "Ancak Allah'a selim bir kalp ile gelenler başka." (ŞUARA SURESİ / 69-89)
En Kolay Şey Mesnetsiz Sallamak olsagerek. Ayvaz sizin gruba bir soru daha. Haydi hayırlı olsun. Yakında soru bankası çıkaracağım
Saygılar
Ayetler için: http://hanifliknedir.sitemynet.com/kuribrahim.html
|