Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hanif dostlara selam sunuyorum !
İslam toplumlarındaki ilerleme sorunu tez zamanda olabilecek iş değil fakat bir yerden başlamak gerek
bu sebeple ilkin üniversitelerde , bir dilin kök ve kökenlerini , dildeki sözcükleri , deyimleri , dilbilgisi kurallarını , araştıran bilm dalı etimoloji bölümü açılmalıdır derim , tabiki bunu amacı Kuran ın gerçekliğini ortaya çıkarmak olmalı
artık nereye kadar giderse , hımar kelimesinde insanın kafa bölgesini anlatan res kelimesi yok iken ,bu kelimeyi başörtüsü olarak çevrilmesinden, Salat ın Kuran ifadesindeki ismi yerine , zerdüşlerin ateş ibadetine karşı yaptıkları namaza kadar , bütün kelimeler Kuran izahına dönmeden , İslam toplumları için medeniyet , batı ya ve batı la müttefiklikten öteye geçebileceğini düşün müyorum
Ayrıca Kuran da Elçilik ve Tebliğ eden anlamında Resul ve Nebi kelimeleri kullanılmış iken , niye hazreti kelimesi ile hitap ediliyor bu Elçi ve Nebi lere ?
papa da bu hazreti kelimesini kullanıyor , meshepçiler de kullanıyor , bugün yaşam da var olanlar için de kullanılıyor , bence bu hazreti kelimesini Resul ve Nebi ler için telaffuz etmek Resul Muhammed e habibullah izahı kadar olmasada , bir ölçüde yanlış buluyorum .
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|