Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kişi müslüman coğrafyada doğsa da müşrik olabilir, gayrimüslim coğrafyada doğsa da...
Aslolan hanif=birleyici ve ahirete iman edici olarak hayat sürebilmektir ve salih insan olabilmektir.
Cennet müslüman etiketli şahısların babasının malı değildir. Allah'a bir olarak iman eden, ölümötesinde sonsuz bir yaşam ve bir hesap olduğunu kabullenen ve insanlık hayrına gayret sarfeden her Yahudi ve Hristiyan da Cennete girecektir.
Allah'a şirk koşmaksızın ve dini yalnız ona özgülemeksizin iman edemeyen "haşere" müslümanlar ise...
Suç; din seçimimizi genlerle geçtiğini düşünen beyinimizde.
Suç;din seçimini başkasına atma mantığımızda. Allah insanları farklı farklı coğrafyalarda meydana getirdi diye suçlu arıyorsak o zaman dolaylı olarak bu sorunun baş kaynağı olarak Allah'ı göruyoruz demektir; ki bu da başlı başına ne dediğimizin farkında olmadığımızdan ve körü körüne inanmamızdan kaynaklanmaktadır.
Suç; beynimizi işletememizde
Suç; Doğruları asıl kaynağında değil dolambaçlı yollarda aramamızda
Suç; Din konusunda Allahtan başka kişileri yetkili ya da söz sahibi olarak görmemizde
Sonuç olarak SUÇ BİZDE BAŞKASINDA DEĞİL; SUÇLU ARAMAKTA
__________________ Kuranı tek rehber edinmek ve izinde yurumek dileğiyle
Allah'a iman ediyorsak onu adaletsiz olmakla suçlayamayız.
Bu durumda kabul edilmesi gereken gerçek "Anne banadan nakledilen imanın yeterli olmayışıdır"
Sanki yeniden/sıfırdan bulmuş gibi keşfetmeliyiz İslamı,bu niyetle okumalıyız Kur'anı yani Kur'anı eline ilk kez alan bir gayrimüslim gibi.Ondan sonra akledebiliyorsak,hazmedebiliyorsak bu dini gönülden teslim olmalıyız.
Katılma Tarihi: 12 mart 2006 Yer: Turkiye Gönderilenler: 52
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sanki yeniden/sıfırdan bulmuş gibi keşfetmeliyiz İslamı,bu niyetle okumalıyız Kur'anı yani Kur'anı eline ilk kez alan bir gayrimüslim gibi.Ondan sonra akledebiliyorsak,hazmedebiliyorsak bu dini gönülden teslim olmalıyız.
Mircan abi bu konuda size katılıyorum...Ben de bir kitap var onda yabancı kişilerin islamla nasıl tanıştığını anlatıyor...hikayesi geçen kişilerden yüzde altmış yetmişi muhakkak Kuranı mealen okumuş ve hazmetmiş...sonrada teslim olmuş...mesela yusuf islam bu gün bütün çevrelerce örnek gösterilen bir insan...o da aynı şekilde...
Hem onlar Kuran hakkında fazla birşey bilmediklerinden bizden daha fazla etkileniyorlar...
Bizler de Kuranı başucu kitabı haline getirirsek sanırım her şey çok farklı olur...her şey gene Kuranda bitiyor vesselam...
Yazdıklarına aynen katılıyorum. Ancak suç kavramını
nasıl algıladığımı belirtmek istiyorum. Hatalarımı
lütfen düzeltiniz.
Anlayabildiğim kadarıyla suç; ancak yaratılan bir
şeyin fıtratına (yani yaratılış gayesine) aykırı
davranıldığı zaman oluşan, ne zaman başlayıp ne
zaman bittiğinin, ne olduğunun ve kime karşı
işlendiğinin ilminin yaratılana (sadece akıllı olanlara)
pek az bir kısmının verildiği (sınırlar ve fıtrat),
karşılığınında tek ve ancak yaratan tarafından
verilebileceği bir kavram
(böyle verildiği içinde benim anlayışıma göre bir
nimet) Bu düşüncenin ışığında yazdıklarını kendi akıl
süzgecimden geçirirsem ukalalık saymassın
değilmi.
Suç aklını kullanmayanlarda...
Allah aklını kullanmayan akıllı yaratmaz.
Aklını kullanamayanlar vardır. Allah tarafından
sorumluluk dairesinin dışında tutulmuşlardır.
Dışlanmaması şefkat gösterilmesi emredilmiştir
akıllılara. kendi akıl sağlıklarını bozmayacak ölçüde.
Ne müslüman anne babadan doğanlar bahtlı/torpilli
Nede başka dinlere sahip anne-babanın çocukları
şanssız/haksızlığa uğramış
Yaşadığımız gün din günüdür. Hepimiz din gününe
doğuyoruz. hepimiz aynı fıtrat üzerine doğuyoruz.
Hırıstiyan, musevi, müslüman fıtratımızı etkileyen
kavramlar değil. (Aklımızı kullanacak yaşa gelene
kadar) Zaten suç olan ayrışmamız değilmi. Hepimiz
hanif fıtratla yaratılmadıkmı.
Allah'ın sıfatlarından biridir "Adil" olması (El Adl)
Yaşama sevinci veriyor değilmi.
Allah'a iman ediyorsak onu adaletsiz olmakla
suçlayamayız.
Niyetini anladım ama Bu yazdığın cümlenin hiç bir
tarafını aklımla bağdaştıramıyorum. (Benim cümlede
saçma oldu, zaten niyetini anlatmak için yazmıştın
değilmi.)
Bu durumda kabul edilmesi gereken gerçek "Anne
babadan nakledilen imanın yeterli olmayışıdır"
Nakil olabilmesi için iki farklı şeyin olması bi taraftan
bi tarafa geçmesi gerekir. Fıtratta olan hiç bişi
nakledilemez. (Ram’ı bozmadığın sürece
rem”lerdeki bilgi hep ram’a göre şekillenir. Ram
fabrikasyondur içindeki yazılımı bozamassın ancak
kırarsın o zamanda artık ram diyemessin. )
Nakledilen hiç bir şeyin imanla ilgisi yoktur. En büyük
bataklıklarımızdan biride bu gibi geliyor bana.
Sanki yeniden/sıfırdan bulmuş gibi keşfetmeliyiz
İslamı,bu niyetle okumalıyız Kur'anı yani Kur'anı eline
ilk kez alan bir gayrimüslim gibi.Ondan sonra
akledebiliyorsak, hazmedebiliyorsak bu dini
gönülden teslim olmalıyız.
Evet her gün yeniden keşfetmeliyiz din gününü.
Çünkü her gün yeniden yaratılıyor kainat, Her gün
yeniden doğuyoruz zaten. Ayetlerin içinde ayet olarak
yaşadığımız için. Kainatın tümü kuran. Kim neye
teslim oluyormuş Zaten yaratılışımız iman. Bir kere
farkettinmi aklı korumak biraz zor oluyor o zaman.
İlahi mircan. yine sarhoş oldum inan. Gördüğün gibi
yazdıklarına muhalefetim yok. ama bunları yazarken
sanki farklı bir alemde yaşıyorum. Allah hepimize
imanın tadını duyursun diliyorum.
Bu vesileyle forumdaki kardeşlere
Bu sanal alemdeki ilişkileri nasıl tanımlamalıyız gibi
bir soru sorsam sanki fıtrata aykırı bi yerleri varmış
gibi geliyor bana ne dersiniz.
Not : (Uyarın üzerine adımı değiştirmeye çalıştım
ama yapamadım. Kolaysa Site içinden arkadaşlar
“iman” olarak değiştirirlerse sevinirim. yoksa
yeniden kayıt yapmam gerekecek)
Bizler Müslüman anne ve babadan doğduğumuz ve bu toplumda yaşadığımız için (Gerçek Anlamı İle) TEBLİĞ bize daha erken ve tam anlamı ile ulaşmakta ve buna iman edenler müslüman gibi yalşamakta, iman etmeyenler ise yaşamamaktadırlar....
Diğer kesime gelince, kendillerine Kurana ve Hz Muhammed'in SAV sünnetine uygun TEBLİĞ ulaşana kadar ortadalar, ondan sonra ise ya kafirler yada mümin....
Ortadaki husu hakkında ise tabiki en iyisini Yüce Allah CC bilir...
bunlar eski devrin soruları. Bugün artık Internet aracılığı ile herkes her dinin kitabını okuyabilir ve tüm bilgilere ulaşabilir. Uzak bir tropikal adanın içindeki ormandaki adamın imtihanı tabii ki farklıdır. Ama elinde kuran olan birinin artık özürü yoktur. Hiç bir şey bile olmasa bir insan kendi vücuduna göğe ve tüm yaratılmışlara bakarak yaratan üstün bir aklın varlığını sezinleyebilir. bu arada zülkarneyn kardeş doğduğumuz zaman tebliğ yapıldığını söyledi kimse bana tebliğ yapmadı sadece atalarımızdan gördüğümüz budur dediler ve aynen zerk ettiler. YAhudi adetlerine göre sünnet edilirkende kimse bana sormadı. birde şu sünnetin ulaşmasını anlamadım. Kimin sünneti Şiilerinmi Sünnilerinmi. O zaman demekki herkese bir Kuran yetmeeycek bir üstüne üstlük Kütübü sitte okutmak gerekecek. Ben bir kere okudum üst sayfadaki hadis aşağısındakiyle çelişiyordu. O kitabı okuyanlar bırak müslüman olmayı tam tersine dinden çıkar. Bir sayfadaki hadisin baş kahramanı erkek arka sayfadakinin kadın. aynı olayı bile doğru dürüst aktaramayan bir dedikodu külliyatına dayanarak din olmaz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma