Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Beklemek bizim yaşamımız Vapur beklemek Gün beklemek İnsan beklemek Çiçeklerin açmasını Gecenin geçmesini Sayfaların dolmasını beklemek Beklemek ayrılığa dönüşmesin Yönetmesin bizi beklemek Kardeşleri var çok güçlü Ümit etmek ve ertelemek Gelişini beklemek Uyanmanı beklemek Çözülmeni beklemek Başka bir yerde yaşamayı beklemek Anlaşılmayı beklemek On beşinde beklemek Kırkında beklemek Beklemek mi bizim yaşamımız Beklemek bizim yaşamımız.
Beklemek bizim yaşamımız Vapur beklemek Gün beklemek İnsan beklemek Çiçeklerin açmasını Gecenin geçmesini Sayfaların dolmasını beklemek Beklemek ayrılığa dönüşmesin Yönetmesin bizi beklemek Kardeşleri var çok güçlü Ümit etmek ve ertelemek Gelişini beklemek Uyanmanı beklemek Çözülmeni beklemek Başka bir yerde yaşamayı beklemek Anlaşılmayı beklemek On beşinde beklemek Kırkında beklemek Beklemek mi bizim yaşamımız Beklemek bizim yaşamımız.
Bülent Ortaçgil
MAALESEF HEP DAHA GUZEL YARINLAR İÇİN BEKLIYORUZ,AMA BUGUN DUNU ARATIYOR...
Kurtarıp tüm cezbelerden ayağa kaldıran Ümit olmalı seni, her sabâh uyandıran
Parladığı gibi, ilk ışığında sabâhın O olmalı gene, kopkoyusunda siyâhın
Görmelisin ümidi bulutlar aktığında Duymalısın her doğan bebek ağladığında
Leylâklar,yaseminler,güller boyandığında İlkbaharla beraber doğa uyandığında
Beklediğin her neyse bürünüp sûretine Girmeli geceleri ümit rü'yâlarına
Olmazsa olmazların en olmazsa olmazı Zemheri ortasında tutuşturur ya yazı
Öyle olmalı ümit,dağıtmalı hüznünü Tüketip acıları,güldürmeli yüzünü
Esrârlı bir denize pencere, gözlerinden Hüzün yüklü gemiler birer birer geçerken
Ümit olmalı sana benim birtek bakışım Bil ki,yalnız değilsin,ağlaman,ağlayışım...
Öyle olmalı ümit,dağıtmalı hüznünü Mat edip acıları,güldürmeli yüzünü
Leylâklar,karanfiller,güller boyandığında İlkbaharla beraber doğa uyandığında
Beklediğin her neyse bürünüp sûretine Girmeli geceleri ümit rü'yâlarına
Esrârlı bir denize pencere,gözlerinden Hüzün yüklü gemiler birer birer geçerken
Ümit olmalı sana benim birtek bakışım Bil ki, yalnız değilsin,ağlaman,ağlayışım...
Öyle olmalı ümit,dağıtmalı hüznünü Tüketip acıları,güldürmeli yüzünü ........................................................ “Tazeliğinde ümit, yeni pişmiş ekmeğin Doldursun gönlümüzü,onu da çok görmeyin”
beklemek bazen olgunluk olabiliyorken, bazende dünü aramak oluyor sadece...
Arzu, beklemekten ümide geçti.. yakın kavramlar..
Aklıma bir şarkı sözü geldi umut la ilgili...
benim hala umudum var isyan etsem de istediğim kadar inat etsem bile bırakmazlar sahibim var benim hala umudum var seviyorlar bazen soruyorlar hayran hayran seyret ister katıl ister vazgeç
güzel günler bizi bekler eyvallah dersin olur biter boyun büküp önünde ağlasam sessizce şu garip gönlüm affolur mu? bu fırtına durulur mu? benden adam olur mu? korkarım aşka zararım dokunur mu?
elvada sana yeter tamam bitsin artık bu dram bu fotoroman ham meyvayız hala koparmışlar dalımızdan güzel günler bizi bekler eyvallah dersin geçer gider bıraksam kendimi şöyle oh ne rahat bu da geçer gülüm yaşamana bak alınacak dersler var sorulacak sorular bu da geçer gülüm bizden bu kadar
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma