Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Ben diyecem ki, 5 parmagin beside benim..
Biride diyecek ki, bakariz hangisi onun, onun degil..
Bu iste bir mantik hatasi var..
Hadisleri hayatimizdan cikardigimizda ne eksik kaliyor ???
Ben, kendimden ornek verirsem hicbirsey.. Hatta ileri giderek, diyebilirim ki, bilgi kaynaginin tekligi sayesinde, inancim daha kuvvetli, celiskilerden uzak, kesin ve net cizgiler ciziyor.
Buhari ve baska birisi kim olursa olsun, hadisleri toplama iznini kimden almistir ?? Hangi Halife den ?? Ebubekir, Omer, Osman, Ali ??
Soyle birsey diyedebiliriz, bir bardak bira, mideyi sindirmeye birebir..
Eee, simdi bira helal mi oldu,.. Birseyi olcup tartmamiz lazim, bir bardagi mideyi sindiriyor ancak fazlasi da akla gelmeyecek cirkinliklere kotuluklere yol aciyor..
Su hadis masum, bu hadis dogru, nezarari var diyerek yaklasirsak, ozaman sizi teraziye cagiriyorum.. Bunca senedir hadisleri kaynak edinen insanlari gelin beraber gozlemleyelim..
Bakin bakalim, nasil sekle gomulmusler, nasil robotlasmislar, nasil bir milletin kulturu altinda ezilmisler.. Arap kulturunu Islam sanip yasiyanlari gozlemleyelim.. Araplardan daha cok sahip cikiyoruz arap kulturune..
Camii de imam, once sesini kisip arapca okuyor dualari hutbede sonra turkce.. ?? Ben sormazmiyim ozaman, o kisik sesle okudugu dua kimin icin?? Yoksa, once Allah anlasin diye arapca olarak sonra turkce bizler anlamimiz icin mi okuyor..
Lutfen kendimizi aldatmayalim, hadislerin dinimize ne gibi yararlari var..?? Kafa karistirmaktan, insanlari herseye inandirmaktan baska ne gibi yararlari var..
Her kose basinda, cinci hocalar, muska yazanlar, turbeler.. arapca kaliplasmis dua tekrarlariyla, 4000, 1000 salati serifeyle Allah ile bahsire yapanlar mi.. daha neler neler..
Bence, bilgi kaynagini temizlemek, Kuran'in isigini on plana cikarmak gerek.. Bu da ancak ve ancak Kuran'i Kuranla, Kuran'i akil ve mantikla birlestirip anlamaktan geciyor..
__________________ Hayat sen ne güzelsin
|