Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Renkler konusunda size katiliyorum bembeyaz kardesim, peki namaz da aynen boyle ictihad ise ve o donemde gecerlidiyse ??
Bir tarafi renklendirip, bir tarafi renksiz birakmak olur mu ??
Herkesin namazinin ayni olmasi tek renklilik degil mi ??
Allah eger oyle tek tip cm'lik uyumlu bir namaz dileseydi, bunu mutlaka sekilleriyle dahi indirirdi.. Ancak Kuran'da okudugumuz namaz insanlara birakilmis niyazdir.. Ve kuslarin, agaclarin ve daglarin vs. niyazlari nasil degisik ise, insanlarin niyazlari namazlari da degisiktir..
Allah'a dua etmenin, yakarmanin, niyaz etmenin, saygi gostermenin, acizligini gostermenin/hissetmenin sadece bir kac sekilden ibaret olmadigi apaciktir..!!!
Allah bana sah damarimdan daha yakin, ben hala neden secdeye vardigimda Allah'a en yakin oldugumu hissedeyim..
Namazlari kisaltmaktan ne anlamamiz lazim ?? Cunku, Kuran'da namazin uzunlugu bildirilmemis..? Uzunlugu bildirilmeyen birseyin kisaltilmasi nedemek veya nasil olacak.. ?
Abdest alip, kiyamda durup," Allah'im sen buyuksun" Bana yardim et".. dedim.. evet, mantik bunun neresinde...?? Allah icin temiz veya pis ayrimi, ahiret veya dunyalik ayrimi, erkek disi, kotu cirkin guzel ayrimi var mi..??
Namaz eger dua/niyaz/yakarmak ise, bunun icin neden abdest aldigimin mantigi nedir.. ( Eger su varsa, mantik yerine oturur, oda namazlarin camiilerde/mescidlerde cemaat ile kilinabilecegi yalniz.. )
Cunku ozaman isin icine, temizligin insanlar arasinda bir zorunluluk oldugu, ve toplum icine girerken de bunlara ozen gosterilmesi girer ve taslar yerli yerine oturur.. Kapanmada oldugu gibi.. Insanlar, Allah'tan utandiklari icin degil, karsi cinsten korunmak, utandiklari icin kapaniyorlar..
Her karsit gorus, bir renktir.. bu bazilarin sevmedigi bir renkte olsa.. !! Herkes sevdigi renkleri gormek ister..
Sevgilerle
__________________ Hayat sen ne güzelsin
|