Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
has akçay kardeşim, senin kafan iyice karışmış... doktora gitmen lazım.. ya da oturup güzel bir tefsir okuman ya da Arapça yı öğrenmen şart.. ben senin iyiliğini istiyorum... zira anlatılanları kavrama, yanlış anlama ve fasit kıyaslar yapma problemin var gibi.... yine de sen bilirsin... yapacak bir şey yok.. ben sadece uyardım....daha çok çalışman lazım.. böyle olmaz... bir konuda uzman ol.. onu da iyi yap... işinin hakkını ver... sürekli kendini geliştir... sonra görüşelim...
-------------
ali kardeşim,
sana gelince; bir kasa elma içinde 40 veya 50 tane çürük elma olabilir...
veya bir ağaçta 8-10 tane çürük elma olabilir...
siz "bütün elmalar çürüktür" derseniz size gülmezler mi????
öte yandan din konusunda da uzmanlık alanları farklı farklıdır....
konunu uzmanlarının (dikkat edin o konunun hakiki uzmanları diyorum hariçten gazel okuyanlar demiyorum) ulaştığı farklı sonuçları, görüş ve düşünceleri, kanaatleri değer taşır..
siz de bir konuda uzmalığınızı ispat edin.. sonra o konuda düşünce belirtin saygı duyalım,
siz hadis uzmanı mısınız?? (üniversiteyi bitirdikten sonra bu konuda akademik çalışmalar yaptınız mı??? farklı görüşler ortaya koydunuz mu??)
siz tefsir uzmanı mısınız???
siz dinler tarihi uzmanı mısınız??
siz islam tarihi uzmanı mısınız??
siz islam hukuku uzmanı mısınız??
siz din sosyolojisi uzmanı mısınız??
siz din psiklolojisi uzmanı mısınız??
siz tasavvuf tarihi uzmanı mısınız??
siz islam sanat tarihi uzmanı mısınız??
siz din eğitimi uzmanı mısınız??
vs. vs. vs. vs....
yok.. çünkü değilsiniz.. çünkü hukukçusunuz... medeni kanun ezberlediniz.. dine biraz ilgi duydunuz... araştırmalar yaptınız... hadisi reddederek Kur'anı anlayacağınız zanneden hindistan'da yaygın olan "kur'aniyyun" ekolünün Türkiye temsilcilerinden biri olmayı seçtiniz... (bu yoldan ayrılıp tövbe edenler olduğu halde, hatalarını itiraf edenler olduğu, gerçeğe yönelip pişman olanlar olduğu halde, hala siz ısrarla savunuyorsunuz bu ekolün yanlış düşüncelerini.. akıl yürütüyorsunuz.. ama yanlış bir kıyas bu... ve maalesef yanılıyorsunuz... biz de uyarı vazifemizi yapıyoruz... hala anlamak istemezseniz yapacak bir şey yok... selam size diyecez ve biz de kendi yolumuzda yürüyecez.. )
Arapça biliyor musunuz..??? bu konuda KPDS belgeniz var mı? bu konuda bir eğitim aldınız mı? din konusunun hangi dalında uzmansınız???
hiç biri mi...??
peki o zaman nasıl oluyor da bu kadar rahat ahkam kesiyorsunuz???
kendinizi peygamber yerine koyuyorsunuz??? dine ilaveler getiriyorsunuz?? veya çıkartıyorsunuz.. bu yetkiyi nereden aldınız...???buna hakkınız var mı???
Hz. Muhammed e layık görmediğinizi siz kendiniz niye yapmaya çalışıyorsunuz...???
olmuyor ali bey, olmuyor... sizin gibi çok akıllı bir arkadaşa yakışmıyor...
-----------------
aliaksoy kardeşim, ben günü birinde gerçekleri göreceğinize inanıyorum.. çünkü kurduğunuz cümleleriniz çok güzel... böyle biri hakikati anlayacaktır.. biraz daha gayret... ne olur acele edin... sorgalamaya devam edin... elbette eleştirin... din alanında faaliyet içinde olan bir çok kimseden, bir çok konuda, iyi bir eleştirel düşünce içinde olduğunuzu görüyorum... bazı görüşlerinize katılıyorum... buna saygı da duyuyorum... ne olur bu güzel düşüncelerinizi artırın da "sahih sünnet"in önemini de fark edin... peygambere hak ettiği değeri verin.. peygamberi yanlış tanıtanlara kızıp, yanlış yapmayın... ben de kızıyorum onlara ve eleştiriyotum... kur an ın tanıttığı peygamber e gelin.. ben de oradayım zaten... eğer bunu başarırsanız çok güzel fikirler ortaya koyacağınıza inanıyorum.... yanlış yapanlara kızıp bir başka yanlışa imza atmak da iyi olmasa gerektir... kötü örnek örnek olamaz.. siz iyi olana bakarak karar verin...
neyse; size değer verdiğimi bilmenizi isterim.. ben akıllı adamları çok seviyorum.. "müminbirkul'u da çok ama çooook sevdim... bilmenizi isterim... sizi daha çok takdir etmek isterim...
selam ve dua ile... muhabbetlerimle....
__________________ Rabbim! ilmimi ve anlayisimi artir!
www.ahmeteminseyhan.blogcu.com/
selam ve dua ile...
|