Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 17 mart 2008 Yer: Netherlands Gönderilenler: 421
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Bundan kimsenin suphesi yok zaten efrayim kardesim,
yani her vurgusu, kelimesi etkiliyor.. zaten burada amac kitabin bir tarafini etkilestirmek degil, her insani etkileyen sozler vardir, ayetler, olaylar bunlar paylasiliyor.. Yoksa, kimse sadece beni bu ayet etkiliyor demiyor..
ve zaten herkes etkileyen ayeti yazsa bence, Kuran da yazilmamis ayet kalmiyacak.. Kurani adim adim anlamak amacimiz.. daha iyi dusunmek..
"Doğu da Batı da yalnız Allah'ındır.O halde nereye dönerseniz dönün,orada Allah'ın yüzü vardır." (Bakara,115)
"Gevşemeyin,tasalanmayın.Eğer inanıyorsanız üstün olan sizsiniz." (Ali İmran,139)
"Allah,pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır." (Yunus,100)
"Sevdiğiniz şeylerden başkalarına pay çıkartmadıkça zafer ve mutluluğa asla ulaşamazsınız." (Ali İmran,92)
"Andolsun insanı biz yarattık ve ve nefsinin kendisine fısıldadıklarını biliriz.Ve biz ona şah damarından daha yakınız." (Kaf,16)
"Pisle temiz bir olmaz.Pisin çokluğu seni şaşırtsa bile bu böyledir." (Maide,100)
"Hakkında bilgin olmayan şeyin ardına düşme!Çünkü kulak,göz ve gönlün hepsi bundan sorumlu tutulacaktır." (İsra,36)
"Hiçbir şey için "Ben bunu yarın kesinlikle yapacağım."deme."Allah dilerse"şeklinde söyleyebilirsin.Unuttuğunda Rabbini an.Ve de:"Umarım ki Rabbim beni,bundan daha yakın bir zamanda başarıya/aydınlığa ulaştırır." " (Kehf-23,24)
"Onlar bollukta ve darlıkta infak ederler.Öfkelerini yutanlardıronlar,insanları affedenlerdir.Allah,güzel düşünüp güzel davrananları sever." (Ali İmran,134)
Ben mizacım gereği çabuk sinirlenen biriyim.Ve çok sinirlendiğimde, öfkemi bağırmak ve çeşitli nesneleri yumruklamak suretiyle dışarı vuruyordum malesef.Ancak Ali İmran suresi 134.ayet ile tanıştıktan sonra,her sinirlenişimde içimdeki ses bu ayeti okuyor bana.
Sonuç:Gereksiz öfke yutuluyor,sakinleşiliyor,affedici olunuyor ve eşyalar (daha doğrusu elim) zarar görmüyor:))
__________________ "Gerçek şu ki insan,öz benliği üzerine yönelmiş keskin ve derin bir bakıştır."(Kıyamet,14)
Sevgili Eren Erdem çoğu zaman unuttuğumuz ve bazılarımızın da hiç sahip olamadığı bir bakış açısıyla evren kitabından ne de güzel ayet örnekleri sunmuş bizlere.Baktığımız,gördüğümüz,hissettiğimiz her güzelliğe bu gözle bakıldığında sivrisinekten,aslana;yapraktan,koca ağaçlara;dünyamızdan diğer gezegenlere kadar her şeyin apayrı bir boyutu seriliyor gözler önüne.Ve ben bu boyutun Rabbimizi her an hatırlayabilme hususunda çok elzem bir rolünün olduğuna inanıyorum.
Bu sebeple,bana bu güzel bakış açısını tekrar hatırlatan sevgili Eren Erdem'e teşekkürlerimi sunarım.
Sevgi ile kalın.
__________________ "Gerçek şu ki insan,öz benliği üzerine yönelmiş keskin ve derin bir bakıştır."(Kıyamet,14)
Katılma Tarihi: 30 haziran 2007 Yer: Turkiye Gönderilenler: 484
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
akdeva Yazdı:
Selamlar,
Sevgili Eren Erdem çoğu zaman unuttuğumuz ve bazılarımızın da hiç sahip olamadığı bir bakış açısıyla evren kitabından ne de güzel ayet örnekleri sunmuş bizlere.Baktığımız,gördüğümüz,hissettiğimiz her güzelliğe bu gözle bakıldığında sivrisinekten,aslana;yapraktan,koca ağaçlara;dünyamızdan diğer gezegenlere kadar her şeyin apayrı bir boyutu seriliyor gözler önüne.Ve ben bu boyutun Rabbimizi her an hatırlayabilme hususunda çok elzem bir rolünün olduğuna inanıyorum.
Bu sebeple,bana bu güzel bakış açısını tekrar hatırlatan sevgili Eren Erdem'e teşekkürlerimi sunarım.
Genelde ticaret yaptığımız için işin yoğunluğuna kendımızı kaptırdığımızda aklıma gelen iki ayet ;
9/24 De ki: "Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, kabileniz/menfaat çevreniz, elde ettiğiniz mallar, kesadından korktuğunuz ticaret, hoşunuza giden konutlar sizin için Allah'tan, resulünden ve Allah yolunda cihattan daha sevimli ise artık Allah, emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah, yoldan ayrılmış bir topluluğu doğruya ve güzele kılavuzlamaz."
24/37 Öyle erler vardır ki, bir ticarette bir alış-veriş de onları Allah'ın Zikri'nden/Kur'an'dan, namaz kılmaktan, zekat vermekten alıkoyamaz. Onlar, kalplerle gözlerin döneceği/yer değiştireceği günden korkarlar.
Kurandan örnek verdığımızde Hadi ordan sen hocadan iyimi bileceksin diyen insanlar için aklıma gelen ilk ayet ;
17/45 Kur'an okuduğunda seninle, ahirete inanmayanlar arasına gizli bir perde çekeriz.
__________________ ZÜMER-2739/27 Andolsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma