Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Öncelikle azıcık Din-i bilgiye sahip kişinin dahi bildiği bir gerçeği tekrar etmem gerekiyor, okuyucu arkadaşların bu'da bilgi veriyorum zan ediyor. Dememeleri için; Kur'an 23 senelik zaman yayılımı içinde tamamlandı. 40 yaşında Cebrail meleğe dolayısıyla İlk vahiy sözcüğü Oku emrine muhatap olarak başlayan İslâm ın tebliği ile başlayan süreç zorlukların mücadelelerin sabır ve inancın getirdiği bir inatla takibedilmesiyle Resulullah'ın 63 yaşına kadar sürmüş sonunda Veda haccında Tarihte yer alarak bizlere intikal eden hutbesinde Allah'ı şahit tutarak görevinin tamamlandığını O topluluğa deklare ettirmiş, başarıyla görevini tamamlamış Allah'ın " ÂL-İ İMRÂN 19 " Ayetinde tanımladığı Dinin tamamlandığını beyan etmiştir. Sizin ima etmeye çalıştığınız gibi deriden mamul bir Kitap şeklinde inmemiştir. Evet Biliyorumki Bu gün okunmakta olan Kur'an Kureyş lehçesinde Hz.Osman tarafından derlenen Kitabın kopyasıdır. Müzede bulunan Kur'an Osman'a ait olmayabilir. Karbon işlemine göre 400 yıllık bir tarihi geçmişi gösterdiğine göre Güzel bir kopyasıdır. Bu bilgiyide bu sebeple oraya iliştirdim. Bilinen bir gerçektir bu araştırma sonucu. Kur'anın gerçeğe dayalı serüveni anlaşılan sizi çok rahatsız etmiş olmalıki Beni Atalarımın dinine doğru bir yolculuğa çıkarıyorsun. Tarihin hangi dönemindeki atalarımın dini onu vermemişsin. yeni islam' bu şekilde taraftar kazanamazsın; Davranış biçimlerimiz için, Örnek Kur'an olmalı bizlere; Allah Musa peygambere TÂHÂ 43: Firavun Çok azdı git onla konuş Konuşurken Yumuşak sözler söyle diyor. Halbuki sen beni Ataların dinine doğru yola çıkarıyorsun! Bir anlayışa göre Afaroz sistemini çalıştırıyorsun. Zan ediyorum yeni islâm'da yenilenmiş bir sistem olmalı bu, fakat ben İslamım Rabbimin Âl-i İmran-19 ayetinde tanımladığı dinin mensubuyum. saygılarımla....
Katılma Tarihi: 09 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 90
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sayın yeni islam!
Öncelikle azıcık Din-i bilgiye sahip kişinin dahi bildiği bir gerçeği tekrar etmem gerekiyor, okuyucu arkadaşların bu'da bilgi veriyorum zan ediyor. Dememeleri için; Kur'an 23 senelik zaman yayılımı içinde tamamlandı. 40 yaşında Cebrail meleğe dolayısıyla İlk vahiy sözcüğü Oku emrine muhatap olarak başlayan İslâm ın tebliği ile başlayan süreç zorlukların mücadelelerin sabır ve inancın getirdiği bir inatla takibedilmesiyle Resulullah'ın 63 yaşına kadar sürmüş sonunda Veda haccında Tarihte yer alarak bizlere intikal eden hutbesinde Allah'ı şahit tutarak görevinin tamamlandığını O topluluğa deklare ettirmiş, başarıyla görevini tamamlamış Allah'ın " ÂL-İ İMRÂN 19 " Ayetinde tanımladığı Dinin tamamlandığını beyan etmiştir. Sizin ima etmeye çalıştığınız gibi deriden mamul bir Kitap şeklinde inmemiştir. Evet Biliyorumki Bu gün okunmakta olan Kur'an Kureyş lehçesinde Hz.Osman tarafından derlenen Kitabın kopyasıdır. Müzede bulunan Kur'an Osman'a ait olmayabilir. Karbon işlemine göre 400 yıllık bir tarihi geçmişi gösterdiğine göre Güzel bir kopyasıdır. Bu bilgiyide bu sebeple oraya iliştirdim. Bilinen bir gerçektir bu araştırma sonucu.
Dostum seni uyariyorum.Bana bir daha rivayetlerle,yani paçavralarla cevap vermeye çalışırsan bunu hakaret sayacağım.Ben rivayetler üzerinde tartışmayı,konuşmayı geride bırakalı 20 yıl oldu.Yani beni ardıma hiç bir şeytan döndüremeyecek inşallah.
Tekrar ediyorum.Atalar dininin yolcusu abbas yolcu,yolun açık olsun Kur'anın gerçeğe dayalı serüveni anlaşılan sizi çok rahatsız etmiş olmalıki Beni Atalarımın dinine doğru bir yolculuğa çıkarıyorsun. Tarihin hangi dönemindeki atalarımın dini onu vermemişsin. yeni islam' bu şekilde taraftar kazanamazsın; Davranış biçimlerimiz için, Örnek Kur'an olmalı bizlere; Allah Musa peygambere TÂHÂ 43: Firavun Çok azdı git onla konuş Konuşurken Yumuşak sözler söyle diyor. Halbuki sen beni Ataların dinine doğru yola çıkarıyorsun! Bir anlayışa göre Afaroz sistemini çalıştırıyorsun. Zan ediyorum yeni islâm'da yenilenmiş bir sistem olmalı bu, fakat ben İslamım Rabbimin Âl-i İmran-19 ayetinde tanımladığı dinin mensubuyum. saygılarımla....
Katılma Tarihi: 22 mart 2009 Yer: United Kingdom Gönderilenler: 132
(ÂLİ IMRÂN) 49.
O, İsrailoğullarına bir elçi olacak (ve onlara şöyle diyecek:) Size Rabbinizden bir mucize getirdim: Size çamurdan bir kuş sureti yapar, ona üflerim ve Allah'ın izni ile o kuş oluverir. Yine Allah'ın izni ile körü ve alacalıyı iyileştirir, ölüleri diriltirim. Ayrıca evlerinizde ne yeyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer inanan kimseler iseniz, bunda sizin için bir ibret vardır.
Soruyorum..?
sizce ? hangisi daha etkili olur oyle bir konusma ve aciklama ozelliginiz olacak ki bu bebeklikten yani Size Allah tan verilmis bir benzersiz bir yetenek olacak,Normal biri o kelimeleri kullansa camurumsu olacak ama Hz.isa onu (kelimeleri,anlatimlari) kusa dondurecek ucuracak,onun dilinden cikinca Kalbinde hastalik olanlari,sagirlari korleri,yasayan oluleri,hayata gercege dondurecek.Bu ozelligin bulunmasi bir mucize deilmidir.Ki..! Insani okuyan mukemmel bir yetenegide var.Yediklerimiz,ve biriktirdiklerimizi bilmekte ne mal oldugumuzu anlayabilmekte
55/33.Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin bucaklarından geçip gitmeğe gücünüz yeterse geçin gidin. Ancak kudretle geçebilirsiniz.
55/34.Şimdi Rabbinizin hangi ni'metlerini yalanlıyorsunuz?
55/35.İkinizin de üzerine, ateşten yalın alev ve kıpkızıl bir duman (yahut erimiş bakır) gönderilir, başaramazsınız.
Mealler S.Ates
Sizce?
Nedir bu ayetlerden maksat ?
Tessekurler..
Sevgili muratmatrak.
Bu sorunu cevaplandırabilmem için kitap yazmam gerekir.Konuyla ilgili Web:sitemde bir hayli yorumlar var.www.yeniyorumlar.org.Ama ben genede özetlemeye çalışacağım.
Kur"an"ın dikkat çektiği cinler,öncelikle,iblis dahil meleklerdir.Yani insandan daha önce ve ateşten yaratılmış varlıklardır.İnsandan daha bönce yaratılmış bu varlıklar,insanın en temel yapı taşlarıdır.Diğer bir ifade ile,bu varlıklar,insanın asıl ve ölümsüz varlığı veya ölümsüz bedenidir.Diğer ve daha açık bir ifade ile,bu varlıklardan ikisi,Kur"an"ın dikkat çektiği "Can"dır.
Yani Kur"an"ın Can"na yüklediği anlam ile,bizim Türkçedeki Can kelimesine yüklediğimiz anlam aynıdır.
Ve her insan içinde bir Can vardır.Ve her Can içinde,biri iblisin zürriyetinden,biride cibrilin zürriyetinden olmak üzere,iki melek ve bizzat Allah" tarafından özel olarak lutfedilmiş,bir de ilim(ruh)vardır.Ve insanı insan yapan asıl değerlerde bunlardır.
Yani Kur"an"ın sözünü ettiği cinlerden maksat, insanlardır,insanlardan maksat"ta cinlerdir.
Daha önce de söylediğim gibi,Kur"an" her şey veya her varlıktan,4 ayri kelime ile söz eder.Bu kurama göre,insan=nas=can=cinler.Bu kelimelerin dördü de esas itibariyle aynı varlığa,yani insana,insanoğluna dikkat çekmektedirler.
Ben cinleri(melekleri)ve insanları(meleklerden,toprak ve ruh"tan inşa edilen,en son ve en gelişmiş varlık)sadece bana kulluk etsinler diye yarattım.51/56
Senin verdiğin ayetler öncelikle,yeryüzünde ölen,yani ait oldukları bedenlerden ayrılan canlara(insanlara) hitap etmektedir.Ve bu canların,bir sultan(güç,kuvvet,hikmet)olmadan Mele-i-Ala"ya,yani gökteki cennete dönemeyeceklerini vurgulamaktadır.
Ayetin dikkat çektiği sultandan maksat,imandır,salih ameldir.Bu senin verdiğin ayetlerin vurguladığı şeyi,değişik açılardan,aşağıda vereceğim ayetlerde vurgulamaktadır.Ama anlayan mı var.
Bizim ayetlerimizi yalanlayan ve onlara inanmağa tenezzül etmeyenler var ya,işte onlara gök kapıları açılmayacak ve deve,iğne deliğinden geçinceye kadar onlar cennete gidemeyeceklerdir.İşte suçluları böyle cezalandırırız.7/40
Andolsun biz,en yakın göğü silahlarla süsledik ve onları taşlaşmış şeytanlar(insanlar)için yaptık.Ve onlara çılgın bir ateş azabı hazırladık.67/5
Biz en yakın göğü(cennet ve çevresini) bir ziynetle,silahlarla süsledik.Ve itaat dışına çıkmış şeytanlar(inkarcılar)dan koruduk.Onlar Mele-i-Ala"yı(cenneti)dinleyenezler,her yandan kendilerine ışınlar atılır.Kovulurlar.Onlar için sürekli bir azap vardır.Yalnız bir söz kapan olursa,onuda yakıcı bir ışın yakalar.37/6,7,8,9,10.
Biz göğe dokunduk,onu kuvvetli bekçilerle ve ışınlarla doldurulmuş bulduk.Biz onun dinleğe mahsus olan oturma yerlerinde oturur,dinlerdik.Ama şimdi kim dinlemek istese,kendisini gözetleyen bir ışın bulur.72/8,9.
Bana göre durum bundan ibarettir.Allah yardımcımız olsun.Umarım "haktansapmaz" bu yorumumu okuyup"ta fıttırmaz.
Ben "cinler ve insanlar"dan bütün insanları anlıyorum. Kimi zaman Kuran'da cinleri özelde Yahudileri, insanları da Arap'ları görüyorum.
55/33.Ey cinler ve insanlar topluluğu, göklerin ve yerin bucaklarından geçip gitmeğe gücünüz yeterse geçin gidin. Ancak kudretle geçebilirsiniz.
Ben bu çevirinin doğru bir çeviri olmadığı inancındayım. Kimi meal sahibi ayetin altı çizili kısmını yanlış yorumlamışlar. Bir önceki ayetle birlikte ayet muhataplarını tehdit ediyor.
33: Ey işbirlikçi cin ve ins topluluğu/guruhu (ey işbirlikçi Yahudi ve Araplar)! Gücünüz yetiyorsa göklerin ve yerin sınırlarını (çapını/ dört bir yanını) delip geçebilirseniz geçin bakalım (kaçıp kurtulamanız mümkün değil). Ancak (Allah'tan) izin/ruhsat (pasaport)unuz varsa o başka!
Göklerin ve yerin aktarının/sınırlarının ötesi yok ki!
Naci dostum, senin cennet/Mele-i A'lâ dediğin gezegen de veya sabite, her neyse, bu sınırların içindedir.
Bu ayet Allah'tan kaçışın, azabından kurtuluşun imkansız olduğunu söylüyor, bunu böyle bilin, diyor. Öyle güç kuvvetle, füze ile, uzay aracı falanla geçebilirsiniz ancak... şeklinde anlamak aptallıktır.
Katılma Tarihi: 09 temmuz 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 90
Sayın Naci, fıtık olurum ama fıttırmam.
Ben "cinler ve insanlar"dan bütün insanları anlıyorum. Kimi zaman Kuran'da cinleri özelde Yahudileri, insanları da Arap'ları görüyorum.Cinler konusunda da çok farklı düşünmüyoruz.Cin kavramı da bir çok versiyonu olan bir kavram.Sizinde belirttiğiniz gibi,ayetlerin siyak veya sıbak"ına göre,farkli kişi veya insan guruplarına dikkat çekebiliyor.
Ben bu çevirinin doğru bir çeviri olmadığı inancındayım. Kimi meal sahibi ayetin altı çizili kısmını yanlış yorumlamışlar. Bir önceki ayetle birlikte ayet muhataplarını tehdit ediyor.
33: Ey işbirlikçi cin ve ins topluluğu/guruhu (ey işbirlikçi Yahudi ve Araplar)! Gücünüz yetiyorsa göklerin ve yerin sınırlarını (çapını/ dört bir yanını) delip geçebilirseniz geçin bakalım (kaçıp kurtulamanız mümkün değil). Ancak (Allah'tan) izin/ruhsat (pasaport)unuz varsa o başka!
Göklerin ve yerin aktarının/sınırlarının ötesi yok ki!
Naci dostum, senin cennet/Mele-i A'lâ dediğin gezegen de veya sabite, her neyse, bu sınırların içindedir. Elbette,elbette.
Bu ayet Allah'tan kaçışın, azabından kurtuluşun imkansız olduğunu söylüyor, bunu böyle bilin, diyor. Öyle güç kuvvetle, füze ile, uzay aracı falanla geçebilirsiniz ancak... şeklinde anlamak aptallıktır.Aynen katılıyorum.
33: Ey işbirlikçi cin ve ins topluluğu/guruhu (ey
işbirlikçi Yahudi ve Araplar)! Gücünüz yetiyorsa göklerin ve yerin
sınırlarını (çapını/ dört bir yanını) delip geçebilirseniz geçin
bakalım (kaçıp kurtulamanız mümkün değil). Ancak (Allah'tan) izin/ruhsat (pasaport)unuz varsa o başka!
ayette cin ve ins diye bir ayrım var..şimdi burada cinler yahudiler mi..ve ayrıca şu ''işbirlikçi''kelimeside ne oluyor..ayette bu manayı çağrıştıracak bir ifade var mı?yoksa bu nedir?
bu işbirlikçi ifadesi hakikaten burada sırım sırım sırıtıyor haberiniz ola..
zamanlarda ve mekanlarında cin adıyla adlanan toplumlar yaşamış olabilirde..açıkça bu ayetlerde ''cins ayrımı yapılmamış mı?bizim onları göremeyeceğimiz lakin onların bizi görebilecek bir boyutta falan olmaları..
ve kuranda Allah yahudilere her zaman israiloğulları demişken ve onları adlarıyla haber vermişken..özellikle yahudilere ve yahudileşmiş olanlara ki..neden Allahın onlara cin dediğini söylemektesiniz..yahudi..işte belli..
şimdi bu cinler eskiden göğün bir kısmında diledikleri gibi gezerken birden bundan nehy ediliyorlar?sebep?
ben bu ayetin farkına şöyle vardım..
bir kedi vardı kapıda..tam at hırsızı..üst kat alt kat fark etmez..etrafı dört turlar..açık bulduğunda anında girer ve doğru mutfağa..biz ne ettiysek bunu engelleyemedik..başımız belada..kışın içeri girenin ardından sinsice içeri dalar içerde olduğunu ancak sabah anlardık..gel zaman git zaman..
yeni bebek geldi..o gelince tüyü kılı zarar verir hatta çocuğada zarar verir düşüncesiyle..o etrafı 4 turladıysa biz 32 turladık..o içeri adım attında onu anında şutladık..ne gece ne gündüz asla bir çıkar yol bulupta içeri adımını atamadı..hani zalim değilizç..elbet karnını doyuruyoruz ancak adam gözünden aç..tıka basa yese de illa mutfaga dalacak..her tarafı karıştıracak...ama biz bebek geldikten sonra ona asla müsade etmedik..o bir yaptı biz 10 yaptık..ve nihayetindede kayboldu gitti..
şimdi evvelden yasaların boşluğundan faydalanarak içeri dalmasına müsade edilene artık kesin kararla müsade edilmemesinin bir nedeni olmalıydı..acaba bu evde ne değişti..neden giriş zapt altına alındı?
:)diye elbet düşünmemiştir lakin ben anlayacağımı anladım..ha bana illede cin insandır denirse bende o dünya adamı değildir de belki uzaylı falan derim..
velhasılı bana göre cin insan değildir..enerji formunda şuurlularıdır.. hatırlayın İbrahimin misafirlerini..yemeyen içmeyenleri..onlarda ayrı bir cins değil mi?
Enerji formunda canlılar var olamaz. En azından bizim evrenimizde..
__________________ Dinin bakış açısına göre,tüm bu fantastik harikulade evren,tüm bu karmakarışık şeyler, ancak, Tanrı’nın, insanların iyi ve kötü için çabasını gözlediği bir sahnedir.. Bu sahne,bu oyun için çok büyük!
Enerji formunda canlılar var olamaz. En azından bizim evrenimizde..
Tamam sevgili cin13 dediğin gibi olsun, belliki ben hatalı bir cümle kurdum..artık ne formunda olursa olsun insandan gayrı bir şuurlu dolananlar var bunlara Kuran cin demiş..dikkat edilirse ayette iki cinste anılmaktadır..
insan cinsine ve cin cinsine hadi yapabiliyorsanız yapın tarzında..arada ayrım var buna bakmak lazım..
yani bu konuda sevgili Haktansapmazın bu yorumuna şimdilik karşıyım.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma