Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
sevgili dostum. senin söylediklerin bana saçma gelmeye başladı. ve sen sana o kadar mesaj atmama kadar bana cevap bile yazmadın. forumda o kadar mesaj gönderdim. sen bakmadın bile. konuşmak istedim, aldırmadın. ben şimdi suçlumuyum?sen beni çok küçümsedin. ne yapmalıydım? sen ne yi anlattın? kanser ilaçlarınımı? o ilaçlar sahte değilmiş. mademki o kadar bilgili ve iddalıydın neden görüşmedin hiç? madmki doğruydu dediklerin neden bir mesaj dahi atmadan gittin? ve şunuda bilki ben hipnoz felan olmadım. beni alsınlar yada almasınlar umrumda bile değil. ben sadece görüşümü söyledim. sen beni ister sev ister sevme ben seni ve bütün candaşları (orada olsun ve ya burada fark etmez.) seviyorum. küsmü kalacaksın_ o zaman kal. ben sana ve diğer hiç bir candaşa küs kalmayacağım. selam (selam selam değil çünkü sen beni gerçekten selam lamıyorsun. )
önecikle ben hiç kimsenin(rabbimden başka) ayaklarına kapanmam. ve asıl yalaka olan sizsiniz ki bana onlara yalaklık yap dediniz. bunu sizin çok değerli ve çok sevdiğiniz şerefli kardeşiniz mircan yaptı. bana onlara yalaklık yap dedi. sen kendin benimle zamanında konuştun mircannnnnnnnnnn. şimdi de gelmiş bununla muhattap olmayın diyorsun. sen dürüst değilsin. ben hans çı değilim. han ı seven hans çı olacak diye bir şey yok. bütün bunları korkup ta kaçtı demeyin diye yazıyorum. yoksa sizinle muhattap olacağım felen yok. bena vurup kaçmadın diyorsunuz. ben sizin aranızda düşüncemi açıkça savundum. sizlerden bazıları ki bu kişi kendini biliyor, benim dolaştığım forum a gelip orada kendi görüşünü savunmadan, isimsiz mesajlar yazarak kaçtılar. kaçtılar diyorum ki çünkü onca yazdığım mesajın hiç birine cevap vermdiniz. birde biz vurup kaçıyormuşuz.biz düşüncemizi savunup gidiyoruz. ancak siz yalaklık yapıp kaçıyorsunuz. söylesene mircan bana YALAKLIK YAP diyen kimdi? önce kendinle yüzleş. sen birlik olmuş candaşlarına onunla görüşmeyin diyorsun ve kendin görüştüğünü de unutuyorsun. bunları sırf kaçtı demeyin diye yazdım. sizin gibi saçmalara ayıracak vaktim yok. önce kendinizle YÜZLEŞİN.
Bak Kazım şu anda yalakalık yapıyorsun bir nevi aslında.Ergün abin bu
forumu çok iyi takip eder.Senin çabanı elbette görüyordur.Bir süre
sonra seni aralarına alabilirler(haniflik için Kur'anda yaş sınırı
yoksa tabi,ben 5 boyut matematik bilmediğim için çıkaramıyorum herşeyi
af buyurun....)
Evet doğrudur sana yalakalık yap dedim Allah var şimdi ama neden.Kazım
sen deli gibi hansa ulaşmaya çalışıyordun her yere mesejlar atıyordun
ve atıyorsunda...Ben birilerinin yaşadıklarını yaşama diye seni uyarmak
istedim.Çünkü senin yaşının küçüklüğüne bakmadan hakaret
edilecekti.Tanımadığın insanlara selam selam
hanifcandaşlarım,hanifEcandaşım hansa ulaşmam lazım dediğinde
hakaret,küfür işitmen kuvvetle muhtemeldi.Ben messenger üzerinden sana
ulaştım özel mesajında yaşının 14 olduğunu söylediğin için.Temel bir
kaç şey söyledim ve onların ve ona muhalif siteleri verdim OKU
diye.Sonra illaki aralarına girmek istiyorsan Kuvvetli,gerçekçi
yalakalık yapmalısın,her denileni kabul etmelis,itiraz etmemelisin
dedim.Ama doğru yolun bu olmadığını anlattım.Şimdi git ve bidaha buraya
gelme.Sana yaşınında hatrına çok zamanımı harcadım.Birebir sorularını
yanıtlayıp,gereksiz maillerini cevapladım....
benim istediğim yerde dolaşmaya hakkım yokmu? benim buradan gidip gitmeme sen mi karar vereceksin? ben gitmek istersem giderim. senin bana verdiğin tavsiye değildi, sen adeta aralarında casus ol diyordun.
Yaşının oldukça ufak olması seni elbette sorumlu yapmayacaktır
iftiraların için,yapsa bile Allah seni affedecektir...Senin adına hem
seviniyor hemde üzülüyorum..Seviniyorum çünkü 14 yaşında bu tarz
konulara merak salmışsın(her ne kadar senin inanç sistemin şu an için
hans von aiberg ile sınırlı olsa bile).Umud ediyorum ki
okudukça,kişileri,öğretileri tanıdıkça anlayacaksın.Benim yada
birilerinin sözlerine göre haraket etme, belki asıl kötü olan benimdir
öyle değil mi? O halde ne yapacaksın Kazım,bol bol
okuyacaksın,Kur'andan karşılaştıracaksın en önemlisi düşünecek,analiz
edeceksin...Yada ne yapacaksın Kazım,grubun sadık bekçilerinden
(bekçide değide bekçinin ..... neyseee...) olmaya talip
olacaksın.Usta-Çırak ilişkiniz orda devam edecek.Sana eşşek,salak gibi
ifadeler isminden fazla kullanılacak.Zamanla alışacaksın belkide...Ne
zaman sövgüye alıştığın ve tepki vermediğin robotlaştığın noktada sende
bir mürid olacaksın.Takriben çok iyi çocuk olursan 1 yıl içinde seni
chatlere alırlar.Ha bunu neden söyledim senin tek derdin aiberg ile
konuşmak ulaşmakta ondan (sakın hayır yalan deme!!!!!!!!) Karar
senin...Sana gereken herşey söylendi..Bundan sonra benimle ilgili
hiçbirşey yazma..Allah yolunu açık etsin,o hem kolay hem zorlu yolda
hep seninle olsun..
sana göre ilerlemiş bir yaştayım ve mircan'ın verdiği taktikle onların arasına girip aiberg ile konuşabileceğine inanıyorum. aynısını bizlerde yaşadık. mircan'ın söylediği yöntemin altına imzamı atarım.
yani sana o cümleleri bende yazabilidim,o şekilde davranmanı bende söyleyebilirdim ama boşuna tekrar olurdu. bir gruba gireceksen onların kurallarıyla oynamak zorundasın ve maalesef onların kuralları böyle.
yalakalık yapmadan chatlere girmeyi,hakaretleri fıtratına uydurmadan o chatlerde yazmayı,o abi(!)lerin paçalarına yapışıp icazet almadan aiberg ile görüşmeyi unut.
bunlar acı ama gerçek olan kurallar.
bu yaşında eğer bu şekilde hırslanmışsan sonuna kadar gidersin. ama sana tavsiyem aklederek bir daha düşün; peşine düşeceğin konuları yeniden sınıflandır,yoluna öyle devam et!
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma