Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Blindpoint; görüntüler bazı duygulara, duygular bazı sözlere dönüştü. İzninle tekrar hissiyatımı aktarmak 2. bir yazı asmak istiyorum:
''Çünkü, insanların HAYVANLIK eğilimlerinde, doğuştan düşmanlık ve zulüm (eğilimleri) vardır..'' İbn-i Haldun; Mukkaddime (Turan Dursun çevirisi. Sayfa 142).
Ortaokul öğrencisi iken Almanyada; sınıfça Dachau Toplama kampını ziyarete götürüldük. 6,5 milyon çoluk , çocuk, yaşlı, yetişkin, erkek ve kadının Gaz odalarında Zyklon-B ile önce öldürülüp, sonra yüksek fırınlarda yakıldığı mekanlarda gezdirildik. Hitlerin halka yaptığı konuşmalardan biri daha sonra teyp ile sınıfımıza dinletildi. Korkudan nefesimi tuttuğumu, şu bağırma biran önce bitsin diye düşündüğümü hiç unutmam. İnsanların nefret etmek ve yok etmek için MUHAKKAK BİR SEBEP bulma yeteneğinde olduğunu o zamanlar öğrenmeye başladım. Büyüyünce sadece yazar, şair ve ozanlardan oluşan bir grubun güpegündüz Nazilerin yaptığı gibi Sivas Madımak otelinde yakıldığını öğrendim. Ben-i Mustalık Kıyımına (Sefer/Gaza) adını veren tarih kitapları olduğunu öğrendim. Halbuki Beni Mustalık topluluğunun develerini subaşında sularken, gece ateşi yakarken, uyku hazırlığı yaparken çok büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan (sadece 10 kadar savaşçının elinde kılıç olduğu belirtilir kaynaklarda) bir topluluğun tamamen yok edildiğini ve bunun bir askeri zafer olarak ortaya konduğunu öğrendim. Yeryüzünde bir 'Theodizee Sorunsalı', yani Kötülüğün-mekruhun Meşruiyetinin Dinler tarafından verilmesi hadisesinin olduğu gerçeğini öğrendim. Baki Zülcelal'in bir gün hane-i kainatında sıkıntıdan (Felsefe ye göre: ENNUİ / İslama göre : Muhabbetten) koskoca evrende bütün işi gücü bırakıp Okyanustaki kum tanesi (Teşbih tamamen yetersizdir dünyanın evrendeki konumunu anlatma babında) cesametindeki bir dünyaya bir Adem gönderdiğini öğrendim. Bu son derece zavallı bir canlı olan ve ileride çoğalıp 'Medeniyetler' kuracak olan insan için sayısız peygamberler, kitaplar, uyarıcılar, doğal afetler, göderdiğini öğrendim. Bu kendi 'halk' ettiği canlı türüne yaşattığı ACILAR, TRAJE-DİLER hep bir hikmet içinmiş. Onları DENİYORMUŞ. Kendi yarattığı bu topluluk KİME KARŞI denenmektedir? Doğduğu anda alnına Rızkını, Ecelini, Zürriyetini, Ölümünü, Nefes adedini yazma kudretinde olan bir Güç bu Patetik-Varlığı Kime-Hangi Kurula karşı bir sınavdan geçirmektedir? ''Cehennemi dolduracağıma dair benden söz çıkmıştır'' bunu nasıl diyebilmektedir? Bu denemenin sonucunu Ümmü'l-Kitab olan Levh-i Mahfuz'a yazmış FAKAT sonucunu insana bildirmemiş olmakla bu sınav Meşruiyet ve Adalet NASIL KAZANIR?
Mü'min şunları da eklerdi muhtemelen:
Bu videoda izlediğimiz zavallı, apt-al katillerin denendiği ortada. Ve muhakkak cehennemin yağlı kütükleri olacak. Onlar doğdukları andan itibaren kaderlerini Allah-ü Teala'nın izin verdiği ölçüde ellerinde tuttular, ve şimdi gördük ki bu ilahi sınavdan geçer not alamadılar. Kürkleri için derileri yüzülen canlıları da Allah yaratmadı mı? Tabii, ki. Onlarda Adn Cennetlerinde ortalık mutlu mutlu gezinebil irler. Çünkü bazılarının sınavdan çakmasına vesile olurken onlarda Allah yolunda can vermiş sayılırlar. Bu Kunduz, Sansar ve bilumum kürkü için canlı canlı derile ri yüzülen memelilerde Allah katında neredeyse bir tür Cihad-şehidi olarak telak ki edilebilirler. Hadi şimdi hep beraber katledilen tüm kunduz, sansar, insan, kuş hülasa tüm canlılar için bir dua okuyalım; Nasıl bilirdiniz merhumları?
ÖLÜRSEM
O zaman anlarsın.
Ölünce biri.
Pazar kışır.
İkiyüz olur hemen yüzler.
Hemen.
Dersin <<neymiş meğer>>!
Bende ölürsem eğer.
Ey <<aydın cemaat>>!
Lütfen öldürme beni!
Lütfen!
TURAN DURSUN