Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
ALLAH NE GÖZLE NE DE GÖNÜLLE GÖRÜLEMEZ
-Mirac Ayeti hangisi? Ayetlerde Cebrail ve Allah’ın bazı ayetlerinin görülmesi mi sözkonusu yoksa Allah’ın zatının görülmesi mi?
Ayet açık Allah beni göremezsin diyor.
Musa, bizimle sözleştiği yere gelip Rabbi de kendisiyle konuşunca şöyle konuştu: "Rabbim, göster bana kendini, göreyim seni." Dedi: "Asla göremezsin beni. Ama şu dağa bak. Eğer o yerinde durabilirse, sen de beni görebileceksin." Rabbi dağa tecelli edince onu parça parça etti. Ve Musa baygın vaziyette yere yığıldı. Kendine gelince şöyle yakardı: "Tespih ederim o yüce varlığını, tövbe edip sana yöneldim. İman edenlerin ilkiyim ben. (Araf 145)
Daha laga luga yapmanın ne manası var. Dağ yerinde kalsaymış falan filan. Allah dağa sadece tecelli etti. Zatıyla orada olmadı. Hz. Musa görseydi bile sadece Allah’ın tecellisini görecekti kendisini değil.
Hz. Musa’nın Allah’ı gönül gözüyle zaten gördüğü Kur’anın neresinde yazıyor?
Hz. Musa’nın göremediği Allah’ı İskender nasıl görüyor?
Dağ yerinde dursaydı ne olacaktı? Allah üç yada iki boyutlu olarak görünecek miydi?
Allah En’am suresi 103’te Allah gözle idrak edilemez diyor. Gözle idrak edilemez sözünden ne anlaşılır?
GÖRME NEDİR?
Allah’ın görülebileceğine delil olarak gösterilen ayetlerden bir kısmı da şu ayetler:
22. Yüzler vardır o gün parıltılı,
23. Rabbine doğru bakan.
24. Ve yüzler vardır o gün, asık/buruk,
25. Kendisine, bel kıracak bir hesap yöneleceğini sezinler. (KIYAMET SURESİ)
ALLAH NE DİYOR AYETTE. GÖZLER BAKACAK YADA GÖZLER GÖRECEK DEMİYOR. YÜZLER BAKACAK DİYOR. NE ANLAŞILIYOR BU YÜZLER BAKACAK SÖZÜNDEN?
YÜZLE NASIL BAKILIR ? YÜZÜ ALLAH’A DÖNDÜRMEK NE DEMEKTİR AYRICA? ALLAH’IN YÜZÜ NE DEMEKTİR EK OLARAK?
24. VE 25. AYETLERDE NEDEN ASIK/BURUK YÜZLERİ İÇİN BAKACAK DENİLMİYOR?
MECAZ VAR SADECE MECAZ…
Dünyada yada ahirette gözle veya bir başka şeyle Allah’ın görülebileceği Kur’anın hiçbir yerinde yazmıyor. Görülebilen, idrak edilebilen, ihata edilebilen/kapsanabilen bir ilah Allah olamaz. Allah görülebilir olsaydı tek ilah olamazdı.
|