Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam ilimaster
Ben kimseyi korumaya çalışmıyorum. Hem neden böyle bir gayretin içinde olayım. Burada Hansçılığa karşı bayrak açmış insanlardan birisi olan ve bu konuda onlarca yazı yazan ve bu uğurda site hazırlayan ben nasıl olur da gerisin geriye dönerim. Buna imkan ve ihtimal var mı?
Hansçılık mevzuunda tespit ettiğimiz yanlışlar hem de kritik yanlışlar öyle ortada dururken nasıl olur da göz göre göre yanlışı savunabilirim.
Ben o fotoğraflarla alakalı yazımı yazarken Ne Hans'ı ne de Hansçıları savunma amacı gütmedim. Gütmem de...
Ama ortada bir yanlış ve bence bir de düzey sorunu var. Eleştiri, Tenkit Allah rızası adına sonuna kadar yapılmalı ama basit saldırılar ve kıytırık sataşmalar bence doğru değil. Bu tenkidimi sadece sana yapmıyorum lütfen yanlış anlama. Genel yazıyorum. Bu eleştiriyi önce kendime yapıyorum. Tenkitlerimizin içi dolu olmalı, delilli ve gerçekçi olmalı. Örneğin Hans için “İlk fırsatta Amerika’ya kaçmayı planlıyor” yazmışsın. Bu konuda delilin nedir? Yoksa zan yada iftira yapmış olursun. Bu da dinimizce uygun görülmeyen bir durumdur malum. Söylemeye çalıştığım kısaca bu. Eleştirilerimizi seviyeli bir şekilde, mesnetli ve elden geldiğinde hissi davranmadan yapalım. Ve mutlaka Allah rızası için yapalım.
Gelelim fotoğraflara. O fotoğraf karesinde (toplu olanda) ben de varım. İki gün boyunca beraber olduktan sonra çekildi o fotoğraflar. O fotoğraflardaki şahısların bir kısmıyla da defaten görüştük, konuştuk, gezdik, tozduk falan. Bu bir kısım insanları yakinen tanıyorum. Çok da samimi olduklarını biliyorum. Yanlışların farkına vardıklarını umuyorum. Eğer varmadılarsa Allah’tan onlara basiret ve feraset diliyorum. Ve diyorum ki düşmanlık besleyeceksek şahıslara değil yanlışlara besleyelim. Yanlışta olanlar bizim kardeşlerimizdir bazılarımız da dün o yanlışın içindeydi unutmayalım.
O fotoğraflarda ne Ergabi olarak sunulan kişi Ergabi, ne Timmighty olarak sunulan kişi Timmighty ne de Ahijive olarak sunulan kişi Ahijive. Hem öyle olsa ne olacak? Bu ucuz faaliyetin kime ne yararı olacak? Bence düzeyimizi asla düşürmeyelim. Bence forumumuzu basit bir Antihansçı siteye çevirmeyelim.
Onların bir yanlış yapması bizim de benzer yanlışı yapmamızı mazur göstermez.
Fotoğraflara takılıp kalmanın bence hiçbir anlamı ve gereği yok. Bizler fikir işçisi olalım. Yanlışlara ve Yanlışlığa odaklanalım. Varsa gördüğümüz yanlışlıkları düzeylice eleştirelim. Gerekirse şahısları da eleştirelim ama tüm bunları sadece eleştirmiş olmak ve tatmin duyguları tatmak yada haz almak adına yapmayalım.
Bakın bu konuda çelebi dostumuzun başlatmış olduğu bir çalışma var. Tenkitlerimizi bu sitede toplayabiliriz. www.hansvonaiberg.org
Saygılar
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|