Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Yedi iklim dört köşeyi dolandım Meğer dünya her tarafta bir imiş Ben dünyayi Al'Osman'ın sanırdım Meğer dünya yüz sultanlık yer imiş
İrili ufaklı insan piç oldu Onlar doğdu geçinmesi güç oldu Altı Arap atı şahbaz nic'oldu Mamur sandım yalan dünya çürümüş
Okuduğun tutmaz oldu alimler Kalktı da adalet arttı zulümler Terlemeden mal kazanan zalimler Can verirken soluması zor imiş (Dadaloğlu)
Selam HanifUlus!
İnşaAllah Ne yaptığımın farkındayım. Sen de şahid olacaksın. Dilediğin kadar mükemmel Türkçe kullan, örnek ver, ayrıntıya gir,............vs. Ama karşındaki İngiliz zerre kadar senin lisanından anlamıyorsa INGILIZCE konuşmak zorundasın. Bir de bakmışsın ki birkaç dakikada seni anlayıvermiş. Bilirsin muzu çok seven bir mahlukat vardır. İnsanların yaptığı hareketlerin anlamını bilmeden taklit ederler. Yapılan araştırmalar göstermiş ki: 200 kelimeye kadar işaret dilini anlıyorlar. Ama kalkıp bu mahluka Bırak Allah'ın ayetlerini, dadaloğlundan bir dörtlük okursan hiçbirşey anlamaz. Ama her dadaloğlu şiirinin ardından, bu mahluka bir muz versen. Bunu bir hafta-onbeş gün kadar tekrar etsen, dadaloğlu şiirini şu şekilde yorumlar: "Sahip birazdan bana muz getirecek"
Kısaca dostum, işaret dili kullanmaktan başka çare yok. Sen beni iyi tanırsın, acaba benim reel manada başkasının terminolojisine, üslubuna ihtiyacım var mı?
Anlayana balon, anlamayana kamyon lastiği
Hadi selametle dostum. Cumartesi Messengerde görüşmek üzere.........
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
|