Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Katılma Tarihi: 21 nisan 2005 Yer: ABD Gönderilenler: 311
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
jackal Yazdı:
merhaba nuri
Elestiri yapılacaksa eger belli bir uslup icinde olması gerekır.Eger yanlıs bilmiyorsam! Ama ilahibilgiye sow cu veya medyum kahin gibi nitelemelere artık dayanamamaya baslamıstım. Bende ilahibilgiyi cogu zaman elestiriyorum ama bu kadarının fazla oldugunu düsündüm
Kusuruma bakmayın.
jackal dost akik dosta katiliyorum. Burda kimsenin kimseyi koruma kaygisi yok. Hanif arkadasimiz elestirmeseydi ben yada birileri yapacakdi. Sorun su eger Kur'an talebesiysek. Bir seyi iddia ediyorsak bunu kur'ana dayandirmaliyiz/
Eger ilahi bilgi dostumuz boyle bir anket sunuyorsa Kur'an talebesi olarak ona elbetde sorariz Kur'andan delilin nedir diye. Olay bu kadar basit.
Burada kimsenin fisi cekilmiyor merka etme. Her Kur'am talebesi fikirlerini Kur'anda almalidir buna ben de ilahi bilgide dahiliz. Onun icin herkes Kur'an olcsunde sorgulanmalidir.
Sen dogru bildikleri yaz fisin cekilmez merak etme. Gel kur'and akonusalim.
Galiba ben anlatmak istediginizi gercekten yanlis anladim özür dilerim.ve fis cekilmeye o kadar alistik ki diger forumlarda bu tabiri görüce aklıma gene aynısı geldi. tekrardan bilgilerinizle aydılıga dogru aynı yolda oldugumu bilmek sevindirici.son olarak söylemek istedigim ;utanın kelimesini küfür olarak söylememistim.
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
ACELE KARAR VERMEYIN Cin dusunuru Lao Tzu'nun oykusu ;
Koyun birinde bir yasli adam varmis. Cok fakirmis ama Kral bile onu kiskanirmis. Oyle dillere destan bir beyaz ati varmış ki, Kral bu at icin ihtiyara nerdeyse hazinesinin tamamini teklif etmis ama adam satmaya yanasmamıis.
"Bu at, bir at degil benim icin; bir dost, insan dostunu satar mi" dermis hep. Bir sabah kalkmislar ki, at yok. Koylu ihtiyarin basina toplanmis: "Seni ihtiyar bunak, bu ati sana birakmayacaklari, calacaklari belliydi. Krala satsaydin, omrunun sonuna kadar beyler gibi yasardin. Simdi ne paran var, ne de atin" demisler.
Ihtiyar: "Karar vermek icin acele etmeyin" demis. "Sadece at kayip" deyin, "Cunku gercek bu. Ondan otesi sizin yorumunuz ve verdiginiz karar. Atimin kaybolmasi, bir talihsizlik mi, yoksa bir sans mi? Bunu henuz bilmiyoruz. Cunku bu olay henuz bir baslangic. Arkasinin nasil gelecegini kimse bilemez."
Koyluler ihtiyar bunaga kahkahalarla gulmusler. Aradan 15 gun gecmeden at, bir gece ansizin donmus. Meger calinmamis, daglara gitmis kendi kendine. Donerken de, vadideki 12 vahsi ati pesine takip getirmis. Bunu goren koyluler toplanip ithiyardan ozur dilemisler. "Babalik" demisler, "Sen hakli ciktin. Atinin kaybolmasi bir talihsizlik degil adeta bir devlet kusu oldu senin icin, simdi bir at surun var.."
"Karar vermek icin gene acele ediyorsunuz" demis ihtiyar. "Sadece atin geri dondugunu soyleyin. Bilinen gercek sadece bu. Ondan otesinin ne getirecegini henuz bilmiyoruz. Bu daha baslangic. Birinci cumlenin birinci kelimesini okur okumaz kitap hakkinda nasil fikir yurutebilirsiniz?"
Koyluler bu defa acikca ihtiyarla dalga gecmemisler ama iclerinden "Bu herif sahiden gerzek" diye gecirmisler...
Bir hafta gecmeden, vahsi atlari terbiye etmeye çalisan ihtiyarin tek oglu attan dusmus ve ayagini kirmis. Evin gecimini temin eden ogul simdi uzun zaman yatakta kalacakmis. Koyluler gene gelmisler ihtiyara. "Bir kez daha hakli ciktin" demisler.
"Bu atlar yuzunden tek oglun, bacagini uzun süre kullanamayacak. Oysa sana bakacak başkası da yok. Şimdi eskisinden daha fakir, daha zavallı olacaksın" demişler. İhtiyar "Siz erken karar verme hastalığına tutulmuşsunuz" diye cevap vermiş.
"O kadar acele etmeyin. Oglum bacagini kirdi. Gercek bu. Otesi sizin verdiginiz karar. Ama acaba ne kadar dogru. Hayat boyle kucuk parcalar halinde gelir ve ondan sonra neler olacagi size asla bildirilmez."
Birkac hafta sonra, dusmanlar kat kat buyuk bir ordu ile saldirmis. Kral son bir umitle eli silah tutan butun gencleri askere çagirmis. Koye gelen gorevliler, ihtiyarin kirik bacakli oglu disinda butun gencleri askere almislar. Koyu matem sarmis. Çunku savasin kazanilmasina imkân yokmus, giden genclerin ya olecegini ya da esir dusecegini herkes biliyormus.
Koyluler, gene ihtiyara gelmisler... "Gene hakli oldugun kanitlandi" demisler. "Oglunun bacagi kirik ama hic degilse yaninda. Oysa bizimkiler, belki asla koye donemeyecekler. Oglunun bacaginin kirilmasi, talihsizlik degil, sansmis meger..."
"Siz erken karar vermeye devam edin" demis, ihtiyar. "Oysa ne olacagini kimseler bilemez. Bilinen bir tek gercek var. Benim oglum yanimda, sizinkiler askerde... Ama bunlarin hangisinin talih, hangisinin sansizlik oldugunu sadece Allah biliyor."
Lao Tzu, oykusunu su nasihatla tamamlamis:
"Acele karar vermeyin. Hayatin kuçuk bir dilimine bakip tamami hakkinda karar vermekten kacinin. Karar; aklin durmasi halidir. Karar verdiniz mi, akil dusunmeyi, dolayisi ile gelismeyi durdurur. Buna ragmen akil, insani daima karara zorlar. Cunku gelisme halinde olmak tehlikelidir ve insanı huzursuz yapar. Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi baslar. Bir kapi kapanirken, baskasi acilir. Bir hedefe ulasirsiniz ve daha yuksek bir hedefin hemen oracikta oldugunu gorursunuz."
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma