Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Adam kendisini İskender'in Resul olduğuna şartlandırmış. İskender "ben Resulüm" demiş vatandaş da buna iman edivermiş.
Nursebili, İskenderin Resul olduğuna dair bize sunabileceğin herhangi bir delilin var mı?
Sakın "Hidayeti anlattı, hiçkimsenin yapmadığı yaptı" falan filan tipi cevaplar vermeye kalkışma. O bilgilerin hepsine yakını çerçöp bilgi. Eğer anlatmakla, açıklamakla Resul olunuyorsa biz hepimiz Resulüz. O zaman haydi bana da iman et Nursebili.
Çok konuşmak, fazla bilgili olmak önemli değil. Önemli olan doğru bilgi vermek. Çok bilgili olmak meziyetse o zaman İblis en meziyetlimiz.
Senin yerinde olsam şimdi hemen şöyle cevap verirdim: Senin İskender'in resul olmadığına dair delilin nedir?
Ve ben de yine şöyle derdim bu durumda: Müddei iddiasını ispata mecburdur. İddia eden sen isen bu iddianı ispatlamaya mecbursun.
Ne Resuller, Ne Mehdiler, Ne Kurtarıcılar gördük biz. Bugün bile Akıl Hastaneleri bu tip meczuplarla dolu. Üç gün sonra sizin raporlu Müseyleme yani iskender'de ölüp gider. İnan İlk unutanlar da siz olursunuz.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|