Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
"Ben bir hanîf olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm:
-Müşriklerden değilim ben.
-O'na ortak koştuğunuz şeylerden korkmam.
Beni, dosdoğru yola Rabbim İLETMİŞTİR(İLETME=HİDAYET). Güçlü, pürüzsüz bir dine,hanîf olan İbrahim'in milletine.
-Müşriklerden değildi o.
Bu ayetlerden dosdoğru olan yolun ne olduğunu, hanifliğin ne olduğunu çıkaramayacak adamlar tutup da Allah Elçilerine iftiralar atmasınlar. Hanifçilik oynayanlar en azından haddini bilmelidirler.
Hz. ibrahim'in Milleti de Tüm Peygamberlerin Milleti de İslam'dır. Bu gerçek Enbiya Suresi 92. ayette şöyle bildirilmektedir:
İşte bu, İslam milleti bir tek millet olarak sizin milletinizdir. Rabbiniz de yalnız Benim; onun için hep Bana kulluk edin! (Enbiya 92)
Bu ayet sizi şu ayete götürür:
Allah'a çağırıp/yakarıp hayra ve barışa yönelik iş yapan ve "Ben, Müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?! (Fussilet 33)
Bu da gösterir ki tek bir Millet var; islam Milleti. İslam Milletinin dini olan müslümanlıktır ve ben müslümanım diyerek kendisini nitelendiren insan en güzel sözü söylemiş olur.
Not: Kibre kibir... verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür.
Katılma Tarihi: 02 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 94
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
xavier Yazdı:
Alperen Yazdı:
sorularına cevap mı? Bakarız.
Bu cümlen kişiliğinle ilgili çok açık deliller değerli forum okuyucularına / katılımcılarına sunuyor.
Bari şuna cevap ver; Hanif olan birine hanif ol der misin, demezsin değil mi.Öyle de, Allah, Muhammed (sav) in hanif olmadığını bildiğinden, hanif ol demiştir ayetinde.Burda nerde mantık hatası?
xavier
iste bu arkadaslarin anlamak istemedikleri nokta bu, guzel oztelemissin. Hanif olana Alaah laf olsun diye mi hanif ol diyecek. Ama Hanif=Muvahid dediler olmadi.
ağzına sakız yapmış, hanifler müslümanlar arasından bir grup.
Bir hanif müslüman grup var bir de müşrik müslüman grup.
Şunu açık açık yazsana, Hz. Muhammed ve diğer peygamberler Hanif Müslüman grubundan değil müşrik müslüman grubundan. Fakat ben Hanif müslüman grubundanım.
Alperen Yazdı:
Sinan_B Yazdı:
Ibrahim, Allah'a teslimiyet nedir, ne sekilde teslim olunur. Bunu acikla sen önce.
Aralara girdiğim için özür diliyorum.
Saygılar
Kisaca
Allah'a teslim olmanın yolu da, onun AYETLERİNDEN, KELAMULLAH'TAN geçer! Ayetler dışında hiçbir şeye inanma! Hiçbir kaynağı okuma! Allah'a teslim olma onun kitabina teselim olmakdir.
Hanif =hanifdir Allah kelimleri nasil kullaniyorsa oyle kulnamakdir. Hadisci dusunceye uydurmak icin hanif=muvahid yapmamakdir. Allah' teslim olma Kur'an teslim olmadir.
Aibergin de dedigi gibi
"Allah gönüldaştır, gönlümüz gönlüne gömülmüştür. Gönüllüyüzdür. Hiç bir yere sığmaz müminin gönlüne sığar. Şahdamarından yakındır. KALP=Bir şeyin bir şeye DEĞİŞTİRİLMESİ (Kalbetmek), ya da bir şeyin taklidi (Kalpazanların yaptığı iş), ya da METAMORFOZ (İçin dışa çıkması, tersyüz edilmesi). Bu müminlerin kategorileridir. İki kere iman edenler ise şahdamarından İÇERİYE KALP olurlar, yani bir çorabın içine girmek gibi... O anda senin kalbinin gönül mekanının bir üyesi, abonesi olduğunu görürsün. Allah'ın nuru ve ittekası oradadır. Allah nurunu Resulullah Efendim ile iletmiştir. Allah'ın nuru Resulullah'ın gönlünden benim gönlüme geçer. Resulullah'a da Cebrail'in gönlünden geçmiştir. Allah'ın nuru Allah'ın gönlünden Cebrail'in gönlüne geçmiştir"
Alperen Yazdı:
......ağzına sakız yapmış, hanifler müslümanlar arasından bir grup.
Bir hanif müslüman grup var bir de müşrik müslüman grup.
Şunu açık açık yazsana, Hz. Muhammed ve diğer peygamberler Hanif Müslüman grubundan değil müşrik müslüman grubundan. Fakat ben Hanif müslüman grubundanım.
erkek ol. açık yaz.
Alperen kardes, Hz Muhammed hanif musluman grubundan olmayabilir. kesinlikel degil diyen ne aiberg diyor nede ben. Esitligi gene yazayim.
Hanif= (musluman+hanif)
Hanif olamayn musrik olacak degildir. Hanif olmayan musrik yada musluman olabilir. Ama musluman=musrik degildir.
Biraz matemetik mi calissak ? Bazi arkadaslar denklemleri karistiriyorlarda .
Katılma Tarihi: 24 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 95
Ibrahim Yazdı:
Allah'a teslim olmanın yolu da, onun AYETLERİNDEN, KELAMULLAH'TAN
geçer! Ayetler dışında hiçbir şeye inanma! Hiçbir kaynağı okuma!
Allah'a teslim olma onun kitabina teselim olmakdir.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma