Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Bana kuranı kerimle ilgili hangi ilmi tahsil ettiğimi sormuşsunuz.Öyle ya ilim tahsil edilmeden bir insan kuranı okuyup anlayamaz.Anlayıpta amel edemez yada anladığını söyleyip dile getiremez dimi?
O bakımdan her mümin sizin bahsini etmiş olduğunuz ilim dallarının hepsini okuyup size göre alim olursa anca söz sahibi olup fikir beyan edebelir anlaşılan!(savana demis!)
Yuzlerce,binlerce ilim tahsil etmis insanlarin emegini,ogrenimlerini hice sayacak kadar alcakca bir yaklasimda bulunan bu sitedeki arkadaslar degil mi?
"Biz Kur'an'i arapca indirdik!"diyen Hz.Allah(c.c)'ya ne cevap vereceksiniz mubarek?Tabiki kendi dilinde anlamalisiniz!..Anlamadan yuzunden okumak sadece bilgi hamalligidir.Bunun aksini iddia felanda etmiyorum.Lakin arapcada oylesi kelimeler var ki,bir cok anlama gelir ve bir cok kelimeyi pesinden gelen kelime degistirir!!!Bu anlamda Kur'an-i Kerim uzerinde bir yorum yapmaya sizin ve sizin gibilerin kesinlikle hakki yoktur!..Kasap ameliyat edebilirmi?Sizin yaptiginiz kasaplik!..Eti parakende satmasinda uzman olabilirsiniz ama etle ugrasiyorum diye ameliyat masasina insani yatirdiginizda katil olur cikarsiniz!..Bunlari bir musluman kardesligi adina mumkun mertebe terbiye cercevesinde yazmaya caba sarf ediyorum.Ama adaletin tahriklerine gore cevap kullandigimda cok daha degisik boyutlari bulabilir!..Her cemaat ve cemiyette iyiler ve kotuler mutlaka var olacaktir.Bir kotu yuzunden tum camiayi kirletmek gibi bir davamda yoktur benim!..Yukarida verdigim linklerin arasinda bir tane olsun ilimli mesaj yazan veya bir islam buyugune hakaret icermeyen yer gormedim,goremedim!..
"Lan buhari!"gibi laflar etmek ne demek oluyor Allah askina?
Bu ulkede yetismis ulemalara uzanan diller kurusun ins!..
Hz.Mevlana'lar,Yunus'lar,Seyh-ul Islam'larin,Allah dostlarinin,Evliyalarin hakkini vermek gerektigini dusunuyorum...
O mubareklerin tavsiyelerini almak gerektigini dusunuyorum!..
Sizler gibi dusunemiyorlarmiydi onlar?
El-insaf!..
Bu gun zarfiyla (en belirgin orneklerden!)Emine Senlikoglu-Özkan,Abdurrahman Dilipak,Mustafa Îslamoglu,Arif Cevikel v.b gibi arastirmaci yazarlar sizin kadar dusunemiyormuydu?
Bunlarin emeklerini gormezlikten gelmek acizlik degilmidir?
"Dedigim dedik,caldigim düdük!"diyen sizlersiniz!..
Yazi ve yorumlara "at gözlügüyle"bakmayipta,"Allah(c.c)'nun nuru"yla baktiginizda gercegi goreceksiniz!!!..
Ama oylesi bir durum size soyleyemem cunku goruyorum ki,kendi etiket usakliginizdan baska birseyi görmez olmussunuz!..
Ben kendimi âlim felan zannettirme cabasinda degilim adalet efendi!!!
Sen ve senin gibi "at gözlügü"takinmis kardeslerimden(!) o at gozluklerini artik birakipta etrafina bir bakinmasini diledigimden ve tavsiye edildigi icin bir bakmak,aranizda kardesce bilgi alis verisi olusturmakti.Genelde baktigimda sizin boylesi bir ihtiyacinizin olmadigi ve bir cogunuzun zaten atgillerden oldugunu gordugum icin gerekte duymuyorum!..
"DOST ACI SÖYLERMiS!"yigidim!..
ANLAYANA!...
__________________ 1.Asra andolsun;
2.Gerçekten insan, ziyandadır.
3. Ancak iman edip salih amellerde bulunanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka.
|