Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
(o cehennem ki) yedi kapıdan girilir; her kapıdan onlardan ayrı bir kafile halinde". hicr 44
ayetin sure bütünlüğündeki manası:insanın bu dünyasınıda ahiretinide cehenneme çeviren yedi sebep olduğunu .......
bunun kurtuluş reçetesi ise:
Andolsun sana tekrarlanan yedi ve bu büyük Kur'ân'ı verdik. hicr 87
mana:
hayatınızı sürekli olarak şu yedi maddeye göre yaşarsanız,hem bu dünyayı hemde ahiretinizi cennete çevirirsiniz
1-HAMD allahadır 2-o alemlerin RAB bidir 3-RAHMAN dır 4-RAHİM dir 5-hesap gününde HÜKÜM YETKİSİ sadece ondadır 6-yanlız ONA KUL luk etmeliyiz 7-yanlız ONDAN İSTEMELİYİZ
VE EN ÖNEMLİSİDE:bu maddelerin gerçek açılımı vede hayata nasıl geçirileceğide KURANIN TAMAMINDA anlatılır..
görüldüğü gibi tekrarlanan yedinin tersi bir yaşamda cehennemin kapılarını oluşturur.....
Katılma Tarihi: 21 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 33
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Hacılar bir şey soracağım ya. Şimdi şu tarz iddiaalar beni hep şaşırtır. Yok Kur'an tahrip edilmiş, yok hareke olmayan yere hareke eklenmiş, anlamı değiştirilmiş falan filan. Bunlar bizzat Kur'an da Allah'ın söylediği; Biz bu Kur'an'ı korumaktayız ayetine ters değil mi? Yani ne biliyim Kur'an'ın peygamberimiz zamanında yazılmış orjinal, tahrip edilmemiş hali yok mu. Bu iddialara ne tarz cevaplar verebilirim. Beni en çok şaşırtan inançlı insanların daha Kur'an tahrip olmuş gibi açıklamalar yapması, buna inanmak Kur'ân'a inanmamak demektir çünkü bizzat Kur'an kendisinin korunan kitap olduğu yazar. Ha türkçeye çevirirken yanlış çevrilir ona bir şey demem ama Kur'an'ın bir çok orjinal metni olduğunu düşünüyorum ben.
tevrat incil ne kadar ilahi ise kuran da o kadar ilahidir ve korunmuştur...
onlara insan ilavesi yada değiştirmesi olmuşsa kurana da olmuştur...
aynı hadisler gibi...
bizim bunların içinden sahih olanları ayırd etmemiz gerekir...
ve kriterimizde evrensel doğrular akıl mantık ölçüleridir...
buna göre sahih hadisler olduğu gibi sahih ayetler uydurma hadisler olduğu gibi uydurma ayetlerde çıkabilecektir...
nasil ki incilde yahut tevrattaki bazı ifadelere uydurmadır aslı yoktur diyebiliyorsak aynı tavrı kurana da göstermemiz gerekir...
benim ulaştığım sonuç budur..
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Katılma Tarihi: 21 mart 2010 Yer: Turkiye Gönderilenler: 33
O halde senin ulaştığın sonuca göre haşa Allah yalan söylemiştir. Kur'an tahrip edilmiştir. Peki bunu söylerken dayanağın nedir, hangi ayet eklenmiş hangisi çıkarılmış, peygamberimiz zamanında yazılan orjinal metni yok muymuş vs.
Kendilerine Kitap geldiğinde onu inkâr edenler (şüphesiz bunun sonucuna
katlanacaklardır). Halbuki o, eşsiz bir kitaptır. Ona önünden de
ardından da bâtıl gelemez. O, hikmet sahibi, çok övülen Allah'tan
indirilmiştir. (41/Fussilet suresi 41-42. ayetler)
Kur an'ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.
(15/Hicr suresi 9. ayet)
Şüphesiz onu, toplamak ve onu okutmak bize
aittir. O halde, biz onu okuduğumuz zaman, sen onun okunuşunu takip et.
Sonra şüphen olmasın ki, onu açıklamak da bize aittir. (75/Kıyamet
suresi 17-19. ayetler)
Kurani yazili hale getirmek neden basli basina tahribat
olsun ? "Onu biz indirdik YINE biz koruyacagiz" derken
burda gelecektende bahsetmiyormu ? Kuranin tahrib olabilme
ihtimalini savunabileceginiz deliller nelerdir ? Cagimiz
bilgisinin cok ilerisinde olan insanin ve kainatin
muhendisi tarafindan indirildigi bariz belli olan icinde
herhangi bir terslige rastlanmamis olan bir kitabi
karalamadan once bunlarin uzerinde durmak lazim diye
dusunuyorum.
Hicr 9'da korunan Zikir mi Zikrin indirildiği Elçi mi?
Kimi müfessirler de "Zikri biz indirdik O'nu da biz koruyoruz" sözündeki "O'nu" zamirinin Muhammed'e döndüğünü söylüyorlar. Ben de şahsen bu görüşe katılıyorum. Çünkü bu sözün öncesi ve sonrası bu görüşü destekliyor.
6- Ve (Kafirler alay ederek) "Ey kendisine Zikr'in indirildiği kişi, sen delirmişsin, dediler. 7- Doru isen getirsene bize (şahit olarak) şu melekleri! 8- Halbuki biz melekleri ancak azap ile indiririz ve o zaman onlara göz açtırılmaz. 9- Kesinlikle Zikr'i biz indirdik, O'nu (Muhammed'i) de biz koruyoruz. And olsun, senden önceki kavimlerin içinden de elçiler gönderdik, 10- ve onlara gelen her elçiyi illa ki alaya almışlardı.
Şu Kuran sözü de korunanın Elçi Muhammed olduğunnun kanıtıdır:
5/67- Ey Elçi, sana Rabbinden indirilenleri ulaştır, (söylediklerimin hepsini aynan ulaştırmazsan, O'nun sana verdiği risalet vazifesini yapmamış olursun. Ve Allah seni (o inkarcı) insanlardan koruyacaktır. Çünkü Allah zalim kavme yol vermez.
Kur'an'a mı inanılıyor yoksa O'nun hakkında anlatılanlara ve yüklenen kabullere mi?
Aslını bilmiyoruz, resmini görüyoruz :), ki o resmi kıyaslayacağımız bir asıl da yok, ki picasso'nun dediği gibi bir balık değil resim.
İçinde bulunduğu dünyanın resmidir Muhammed'in hitabı.
Muhammed'in hitabının resmidir kur'an mushafı, ve yansıtamaz ne vurgu tonlamayı ne de mimikleri,
Resimlerden bir dünya, "sosyalleşmiş, modernleşmiş" varlık insanın işidir, yaşadığı toplumu yaşamın gerçeği zanneden insan hayliyle eline geçen resimleri gerçek zannedecek.
Kur'an'ı kalıcı yazılı hale getirmek başlı başına bir tahribattır ;)
Bundan ne anlaşılması gerekiyor....Kur an ı Kerim in yazılı metni şu an tahrib edilmiş kaldı ki zaten o muhtevada metni yazıya dökmek kitaplaştırmak olanaksız dolayısıyla metne dökülen şu an elimizde kitap olarak bulunan Kur an gerçeği yansıtmamakla beraber tahribata uğramış tahrif edilmiş bir kitapla karşı karşıyayız...Bunu mu anlamamız gerek somut olarak. ve yine
malik bin nebi Yazdı:
Kur'an'a mı inanılıyor yoksa O'nun hakkında anlatılanlara ve yüklenen kabullere mi?
Aslını bilmiyoruz, resmini görüyoruz :), ki o resmi
kıyaslayacağımız bir asıl da yok, ki picasso'nun dediği gibi bir balık
değil resim.
İçinde bulunduğu dünyanın resmidir Muhammed'in hitabı.
Muhammed'in hitabının resmidir kur'an mushafı, ve yansıtamaz ne vurgu tonlamayı ne de mimikleri,
Resimlerden bir dünya, "sosyalleşmiş, modernleşmiş" varlık
insanın işidir, yaşadığı toplumu yaşamın gerçeği zanneden insan hayliyle
eline geçen resimleri gerçek zannedecek.
son cümlenizdeki ifadeden hareketle yaşadığımız alan halüsünülasyona mı vurgu yapmaktasınızı, yoksa paragrafın genelinden hareketle bulunduğumuz coğrafyayı üstü açık şekilde eleştirerek mevcut ellerindeki bilgiyi hayal ürünü olarak mı nitelendirmektesiniz?
__________________ Tek bir doğru duruş noktası vardır bölünemeyen.
Katılma Tarihi: 28 haziran 2011 Yer: Turkiye Gönderilenler: 8
bır ınsan sunu demıstı bana bu ınsanlar ınsanları önce
hadıslerden vazgecırır daga sonrada kurandan vazgecırır
demıuystı adam dogru soylemıs
gel gelelım kuranın tahrıfı meselesıne hz osman bu olayda
son noktayı koymustur peygamberımız ayetlerı yazdırdıgı
tarıhsel bır gercektır ateıstlerın dusuncesının su anda
bıze kuran yeter dıyenlerın soylemesı ne kadar ılgınc...
topkapı sarayındakı musafın hz osmana aıt olmadıgınıza
ınandıgınız ıcın bır sey demıycem ama tarıgı kanıtınız
nedır o musafın ustundekı kan ızlerı kıme aıttır acaba bu
rıvayetede ınanmadıgınız ıcın kı ben bunlarda art nıyet
arıyorum tarıgı yalanlayıp kurana laf atacak duruma
gelmenız sasırılacak bır olay
hz osman son noktayı koyup butun karısıklıgı cozmustur
tabı ınanana sıze yenı uyan genclere yazıyorum bunları bu
ınsanların art nıyetlı oldugunu dusunmekteyım hadıs ler
uydurma dedınız tmm olabılır dedık lakın kuranında tarıf
oldugunu soylersenız orda bıze yakısan dur demek olur
ınsanların ıcınden cıkılmaz bır kuyuya atıp bakın
hadısler uydurma kuranda tarıf edılmıs demek ne demek
sıze tavsıyem
kuran mucızelerıne bır bakın
ayetlerın bılıme nasıl ısık tuttuguna bakın
ıkı denızın bır bırıne karısmaması olayı
kuranda petrole ısaret edılmesının gercegı
at ve deve gıbı bınek havyanlarının yanında gunumuz
teknolojısınde bındıgımız araclarının kuranda ısaret
edılmesı
gunesın ve ayın bır yorungesının olması gercegı
gokyuzunun koruyucu bır tavan olması gercegı
demırın Allahın dunyaya sonradan gonderıldıgı gercegı
ınsanı yaratmadakı ıcın O, sizin için kulakları, gözleri
ve gönülleri inşa edendir;
ayetıne bakılınca kulakların önce yaratılması gercegı
ve daga bır cok kuran mucızesı bundan 1400 yıl önce
yazılmıs bılıme ısık tutan ayetlerın yanında onun tahrıf
edıldıgını nasıl soylebılırsınız ve evrensel bır kıtap
oldugunu reddedersınız yoksa ateıstlerın dusuncesı sızımı
sardı eger o kıtap ınsanlar tarafından yazılsaydı ıcınde
bır cok celıskı bulacaklardı kuranda celıskılermı
buldunuz yoksa
bır cok ateıst kuran mucızelerını gordukten sonra ıman
ettıgı gercegını gozler onunde bulundurmanız eger kurana
donuyorsanızda ona tam bır bagımlıkla donun
bıze yakısan ısıttık ve ıtaat ettık demektır onun dogru
bılgısı Allah katındadır
Allahım senın dınınde en dogruyu sen bılırsın sen bızlerı
sasırtma yarabbım amın...
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma