Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
şunu anladığınız an işi çözeceksiniz inşaAllah : bir şeye uygun güzel iyi demek tavsiye etmek BAŞKA ŞEYDİR, HELAL HARAM DEMEK yani DİN DE ŞERİAT KILMAK BAŞKA ŞEYDİR.
birincisi güzel tavsiyedir, ikincisi ŞİRKTİR.
senin bu savına, kemalistler ya da sosyalistler benzer ifadeler ile gelince, "vaay bunlar Allah'ın emretmediklerini kanunlaştırdılar, emrettiklerini değiştirdiler ŞİRK KÜFÜR işliyorlar, HÜKÜM YALNIZ ALLAH'ındır" diyorsun da bunun aynısını din adına yapanlara neden bin tane tevil yapıyorsun?
hanif muhlis müminlik, sadece SOL YANDAKİLERDEN DEĞİL, SAĞ YANDAKİLERDEN DE ARINMAYI GEREKTİRİR. bunu düşün.
şura 21 i oku, ilacın orada, KESMEZSE nahl 116 yı oku, o da kesmezse ENAM SURESİNİ oku, umulur ki şifa bulursun.
selam sana.
__________________ yalnız Allah'a teslim ol ve şahitliği dosdoğru yap...
Katılma Tarihi: 26 ocak 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 60
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Selam Değerli UlulElbab,
"Elleri , kolları olan bir Allah???
Allah elleri olmaktanda münezzehtir.Eller bir ihtiyacı giderir.Oysa Allah ihtiyacsızdır!
Değerli kardeşim Kur'an geçen ELLER ile yaratma tamamen Teşbihtir. " diyorsunuz.
Yani "Allah'ın Elleri Yoktur" diyorsunuz.
Halbuki 38/75 ayeti:
"Kale ya iblisü ma meneake en tescüde li ma halaktü bi yedeyye estekberte em künte minel alin. "
diyor, yani "(Rabbin ona) Dedi ki: Ey İblis, iki elimle yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir? Büyüklük mü tasladın, yoksa yücelerden mi oldun?"
diyor. Siz bu ayeti ne şekilde teşbih ediyorsunuz? Allah iki elim var diyor siz yok diyorsunuz.
Olmayan şeyin sayısı olur mu?
Ben net olarak şunu soruyorum, Allahın kaç eli vardır?
Benim cevabım 2.
Galiba sizin cevabınız 0
Eller bir ihtiyacı giderir Allah ihtiyaçsızdır diyorsunuz.
O zaman ben de "Eller bir fiili yapmaya yarar, Allah fail değil midir?" diyebilirim.
Ben bir teşbih olabileceğini kabul ediyorum, bizim bildiğimiz manada 5 parmaklı iki eli vardır demiyorum, fakat o teşbih her ne ise o, el yerine geçen bir şeydir diyorum. Allah ta onu el olarak adlandırmış. Bence "Allah'ın mahiyetini bilmediğimiz 2 eli vardır" demek, "Allah'ın eli yoktur, o kudretine ya da başka bişeye teşbihtir." demekten daha doğrudur.
"ellerinizin altındakiler" bir teşbih, doğru, ama el kelimesi geçen her ibare teşbih olmayabilir.
Neticede siz "Ey İblis, iki elimle yarattığıma secde etmekten seni alıkoyan nedir?" (38/75) ayetini nasıl tefsir ediyorsuz, Allahın eli yoksa "iki elimle yarattığım" ne demektir?
şunu anladığınız an işi çözeceksiniz inşaAllah : bir şeye uygun güzel iyi demek tavsiye etmek BAŞKA ŞEYDİR, HELAL HARAM DEMEK yani DİN DE ŞERİAT KILMAK BAŞKA ŞEYDİR.
birincisi güzel tavsiyedir, ikincisi ŞİRKTİR.
senin bu savına, kemalistler ya da sosyalistler benzer ifadeler ile gelince, "vaay bunlar Allah'ın emretmediklerini kanunlaştırdılar, emrettiklerini değiştirdiler ŞİRK KÜFÜR işliyorlar, HÜKÜM YALNIZ ALLAH'ındır" diyorsun da bunun aynısını din adına yapanlara neden bin tane tevil yapıyorsun?
hanif muhlis müminlik, sadece SOL YANDAKİLERDEN DEĞİL, SAĞ YANDAKİLERDEN DE ARINMAYI GEREKTİRİR. bunu düşün.
şura 21 i oku, ilacın orada, KESMEZSE nahl 116 yı oku, o da kesmezse ENAM SURESİNİ oku, umulur ki şifa bulursun.
selam sana.
Sevgili Metehan,kulvarını benimsemiş bir nurcuya,pirciye akıl danışmayı ve böyle bir forumda yazı yazdırmayı şahsen ben zul addederim.Ama ne yazıkki sizler Kuran eri insanlarla yetineceğinize başka kapılardan medet umuyorsunuz.Mezhep mensuplarını buraya çekmene gerek yok,bizler kendi içimizde güçlenelim onlar doğal olarak akacaklardır bu tarafa.Selamlar..
Sevgili Metehan,kulvarını benimsemiş bir nurcuya,pirciye akıl danışmayı ve böyle
bir forumda yazı yazdırmayı şahsen ben zul addederim.Ama ne yazıkki sizler Kuran eri insanlarla
yetineceğinize başka kapılardan medet umuyorsunuz.Mezhep mensuplarını buraya çekmene gerek yok,bizler
kendi içimizde güçlenelim onlar doğal olarak akacaklardır bu tarafa.Selamlar..
Sevgili Dermanbeg,
Burası belli kurallara uyan herkese açık bir Bilgi Paylaşım Platformu.
Bizler gelene git,Gidene de kal demeyiz.Kimin Kur'an eri olduğunu ölçen
bir Alet icad ettinde bizim bundan haberimiz yok.
Furkanın nedir?
Bana göre el elden,akılda akıldan üstündür.Kimse Müstağni değildir.
Görüşünü tekrar gözden geçirmeni,mümkünse bu tip Tepkilerini kontrol etmeni senden Rica ediyorum.
sevgiler...
__________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5
Katılma Tarihi: 26 ocak 2009 Yer: Turkiye Gönderilenler: 60
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Sevgili Dermanbeg,
Eğer "kulvarını benimsemiş bir nurcuya, pirciye" diyerek beni kasdediyorsan teessüf ederim. Ben bunların hiçbiri değilim.
"kulvarını benimsemiş" değilim, hadisi şerife göre bir müslümanın iki günü birse ziyandadır, ben de kendimi geliştirmeye çalışıyorum.
"Nurcu" değilim, ama nur külliyatını zaman zaman okumaya çalışırım.
"Pirci" de değilim, Ameli mezheplerden Hanefi, itikadi mezheplerden Eşariyi kendime yakın hissederim.
Bununla ilgili ve Ebukerem Kardeşin yazdıklarına daha sonra bir cevap yazacağım. Yalnız şu kadarını söyliyim;
İslamiyette 4 temel kaynak vardır, sırasıya
1.Kitap
2.Sünnet
3.İcma
4.Kıyas
Yani sadece eline Kuranı alarak tüm meseleleri çözmek istersen çok zorlanırsın, herşeyi ve tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalırsın.
Nurcu dediğin insanlar da zaten ilk önce Kuranı anlamaya çalışır. Ama biz burada nasıl meseleleri tartışıp birbirimizden fikir alıyorsak, onlar da Bediüzzamanın Kuran hakkındaki fikirlerini anlamaya çalışıyorlar. Yani onlara da Kuran Eri değildir diyemezsin.
Neticede Said Nursi de, Ebu Hanife de, Eşari de senden benden çok Kuran Eriydiler. Naçizane ben de sırasıyla bir Kuran Sünnet İcma ve Kıyas Eriyim.
bütün kitaplar okunur bütün sözler dinlenir, insan kitabı-kainat kitabı-vahiy kitabı beraberce okunursa ve akıl-fıtrat-vicdan ile yorumlanırsa ve hepsinden faydalanılırsa imtihan kolaylaşır. bunlar Rabbimizin imtihanımızı başarmamız için verdiği imkanlardır.
TEK İNCELİK, bir konuda SON HÜKÜM ALLAH'IN VAHYİNDEKİ HÜKMÜNE UYGUN OLMALIDIR. ONUNLA ÇELİŞMEMELİDİR. HUDUDULLAH AŞILMAMALIDIR.
Daha açık yazıyim, Allah'ın HARAM dediğine HELAL, HELAL dediğine HARAM, FARZ dediğine DEĞİL, FARZ değil dediğine FARZ diyen kişiler Allah'a ortak koşmuş olurlar ( şura 21 ve diğerleri )
senin o saydığın isimler ya da onlara atfedilen görüşler kitaplarda bunların çok örnekleri vardır. işimiz kişilerle değildir, işimiz fikirler hükümlerledir.
Allah'a inanmama sorunu yoktur, ALLAH'A TESLİM OLMAMA ve ALLAH'A ORTAKLAR KOŞMA SORUNU VARDIR.
o saydığın KONSÜLLER, insanları saptırmaktan başka bir işe yaramaz. sıyrıl onlardan, arın ve yalnız Allah'a teslim ol.
NOT : "Bedi üz zaman" , BEDİ esmaül hüsnası Kuran'da iki kere geçiyor, "BEDİ ÜS SEMAVATİ VEL ARD" şeklinde. ve bu adamalr bu özel esmayı bir beşere veriyorlar. bunlar akletmeyen bir kavim. Allah'ı tenzih ederim. ZAMANIN DA BEDİ si yalnızca Allah'tır, O'nun dengi, eşi, benzeri, ortağı yoktur. O, bunların şirk koştuklarından münezzehtir. BEN BUNA İMAN ETTİM, ŞAHİTLİK EDERİM.
selam ile.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma