Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
1
Herseyden once Allah vardi. Sayma sayilarinin ilki 1'dir. İkinci bir şey ortaya çıkacaksa, bu bir yaratiktir. Binary(ikili) sayilarda, bu ikinci rakkam sifirdir. Eger iki rakkam sozkonusu ise, 'kim daha ustun, kim daha degerli, kim alcak, kim daha degersiz' sorusu ortaya cikar. Kurani Kerime gore sag soldan ustun olduguna gore, sifirla bir yanyana gelecekse sifir birin soluna gecmek zorundadir. Yani onluk sayilarda on sayisi, (ikilik sayilarda da iki sayisi) yazilacagi zaman, 1 sagda olmalidir, sifir 1'in ustunlugunu kabul etmelidir, ve solda yer almalidir. '01' olarak yazilmalidir. Ben bunu Veyselic Sayilar olarak adlandirdim. En degerli sayilar sagdadir.
Miladi 300-500 senelerinde Hintliler bugun kullandigimiz onluk ve basamak degerli sayi sistemini buldular. Yalniz sifir sayisini bulamadilar. Bu sayiyi kimin buldugu tam bilinmiyor. Bence Arap'lar buldu. Hintliler sayilari soldan saga yaziyorlardi. En degerli sayilar soldaydi. Yani su anda kullandigimiz gibi. Araplar Hintlilerden sayilari alirken bir karar vermek durumundaydilar. Sayilari da yazilari yazdiklari gibi sagdan sola mi yazacaklardi, yoksa herkesin kullandigi gibi soldan saga mi kullanacaklardi? Iste tam burada buyuk bir hata yaptilar, sayilarin yazilisini degistirmediler, soldan saga biraktilar. Ne yaptilar, okunusunu tersen okudular, yani okunusunu sagdan sola yaptilar. En degersiz sayilari once okudular. Yani mesela ondukuz sayisini 'tisate aşer' olarak okudular. Kuran indirildigi vakit, bu okuma sistemi devredeydi, ve Kuran'da da Allah bu kullandıkları okuma şekline uymuştur.
En degerli sayilarin solda olmasi yanlistir. En degerli sayilar sagda olmalidir. Bir ve sifir yanyana gelip on sayisini oluşturduklarinda, sıfırın sagda birin solda olmasi yanlistir. Bu yanlisin duzeltilmesi artik cok zordur. Butun Dunya Araplar dahil bu sekilde kullanmaktadir. Fakat ben diyorum ki, Kurandaki sayilar duzeltilebilir. Butun Dunya'nin BiDi dedigi (BiDirecitonal) çelişkisi Kurandan temizlenebilir. Sayilar sagdan sola yazilabilir.
Kuran'ı sen mi düzelteceksin? Onun koruyucusu Allah'tır.
(15/9)"Süphesiz o zikri (Kur'an'i) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. " ayetini hatirlatmakta haklisiniz. Aslinda bir ayet daha var: (2/2)"Bu, kendisinde Süphe olmayan kitaptir. Allah'a karşi gelmekten sakinanlar için yol göstericidir. " Ben demiyorum ki KUran'da bir şüphe vardir, ya da Kuran'i kurtaracagim. Hayir. Kuran'da şüphe yoktur, Allah onu her zaman koruyacaktir. Fakat, Kuran nedir? Nüzul'de sayilar var miydi, yani sayfa, sure ve ayet numaralari? Kuran şöyle nazil olmadi: Sayfa:1 Sure:96 Bir : Yaratan Rabbinin adiyla oku! iki : O, insani "alak" dan yaratti. Üç : Oku! Senin Rabbin en cömert olandir. Dört: O, kalemle yazmayi ögretendir, Söyle nazil oldu: Yaratan Rabbinin adiyla oku! O, insani "alak" dan yaratti. Oku! Senin Rabbin en cömert olandir. O, kalemle yazmayi ögretendir,
ilk defa bir kitap olarak Halife Hz. Osman (ra) zamaninda toplanmiştir.
Sayilar sayfalari, sure ve ayetleri ayirdetmek için insanlar tarafindan eklenmiştir.
(4:79) "Ma esabeke min hasenetin fe minellah ve ma esabeke min seyyietin fe min nefsik." (4:79) "Sana ne iyilik gelirse Allah'tandir. Sana ne kötülük gelirse kendindendir. "
Diyorum ki: Şu anda kullandiğimiz basili mushaflardaki sayilar yanliştir, soldan-sağa yazilmiştir. Ayrica, sifir ve bir yanyana geldiği zaman, sifir sol tarafta yer almalidir.Çünkü 1 Allah'i temsil eder, sifir yaratiklari temsil eder. 1 Adem'i (as) temsil eder, 0 Şeytan'i temsil eder. 1 saği temsil eder, 0 solu temsil eder, 1 ashabul-yemini temsil eder, 0 ashabuş-şimali temsil eder. Şeytan(İblis) Adem'e secde etmek istemez, o yüzden sağ tarafa geçmek ister, fakat bu günahi nedeniyle ateşte yanarak cezalandirilacaktir. Veyselic sayilarda sağdaki sifirin değeri yoktur, yani sağdaki sifir yanar. (Latin sayilarinda tam tersine soldaki sifirin değeri yoktur.)
"Sayilarin siralamasini değiştirmek Kuran'in genel mesajina nasil bir etki yapar? Bu Kuran metninin anlaşilmasinda nasil bir etkiye sebep olur? "
Bir çok gayri-müslim ve bazi müslümanlar hayir ve şerri, sağlariyla sollarini ayirt edemiyorlar. Araplar sağdan sola yaziyorlar, Latinler soldan sağa yaziyorlar. Fakat iş sayilara geldiğinde hepsi soldan-sağa yaziyorlar. Ben İslami kavramlara matematiksel bir model getirmeye çaliştim. Bu, Kurandaki kavramlari anlamaya yardimci oluyor.
Mesela: (Kuran 18/50) "Hani biz meleklere, 'Adem için saygi ile eğilin' demiştik de İblis'ten başka hepsi saygi ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi." Öyleyse, neden İblis bir cin olduğu halde meleklere verilen bir emirden sorumlu tutuldu? Benim cevabim şöyle: (Yaratilan el numaralarina göre), 1'ler(melekler) 2'nin(Adem(as)) büyüklüğünü kabul etmekle emrolundular. 2 zaten daha önce 1'in(melekler) 0'dan(İblis'ten) daha büyük olduğunu belirtmişti, öyleyse, 0'da 2'nin büyüklüğünü kabul etmek zorundaydi. 0 çifttir, İblis tek elle yaratilmişti fakat çiftti(Munafik). Cinler çift cinsiyetlidir. 1 tektir, melekler tek elle yaratilmişlardi ve tektiler(tek cinsiyetlidirler.) 2 çifttir, halife iki elle yaratilmişti, iki eli vardi, (insanlar da çift cinsiyetlidir), fakat tek bir kişiydi.
Allah 1'dir, yaratilanlar 0'dir. 51/49. :"Ve min kulli şey'in halakna zevceyni leallekum tezekkerun. " "Düşünüp ibret alasiniz diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattik. " 0 çift sayidir. Yaratiklar çift yaratilmişlardir.
ihlas suresini hatirlayalim (112:1-2) De ki: "O, Allah'tir, bir tektir." "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtir, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.)" Matematiksel olarak, kaç tane sifir olursa olsun, bir tane 1 olmadan yokturlar. Ve önemli nokta, eğer seçim şansi olanlar Allah'a secde etmezlerse cehennemde yanacaklardir. Matematiksel olarak, Veyselic sayilara göre, eğer sifir 1'in sağina geçmek isterse, yanacaktir(yok olacaktir.) Fakat Quran mushafini açtiğinizda birçok sifirin 1'in sağina geçtiğini görürsünüz. Hiçkimse de bunda bir uygunsuzluk görmemektedir. Ben görüyorum. Eğer Kuran'daki sayilari Veyselic sayilar ile düzeltmeyi başarabilirsek, büyük bir gürültü çikacaktir ve herkes hangisinin üstün olduğunu anlayacaktir; Sağ mi yoksa Sol mu Ve herkes hangisinin üstün olduğunu anlayacaktir; Ashabul meymene mi yoksa Ashabul meş'eme mi Tekrarliyorum: Yaratiklar Allah'a secde etmelidir. Şeytan Allah'in halifesinin büyüklüğünü kabul etmelidir. 0, 1'in solunda yer almalidir Eğer sifir, 1'in sağina geçmeyi denemeye karar verirse, yanacaktir. Yanacaktir, çünkü Şeytan ateşten yaratilmiştir. Bu, sol ve sağ arasinda sembolik bir savaştir. Müslümanlar şu ana kadar yenik durumda gözüküyorlar. Şeytan Kuran'in metnine nüfuz edememiştir fakat Kuran'in yazildiği sayfalara nüfuz etmiştir, ve bunu da çok normal bir şeymiş gibi yapmiştir. Ben diyorum ki bu anormaldir. Düzeltilmelidir.
"Sisteminizi Kuran'a getirmekle ne fayda sağlayacağiz? Merak ediyorum; savunduğunuz sistem gerçekten gerekli mi? "
Kuran[29:64] "Bu dünya hayati ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. " Öyleyse oyunun taraflari kimler? Ben söyleyeyim: Sağ 1 United (Ashabul meymeneyi hatirlayin.) Sol 0 United (Ashabul meş'emeyi hatirlayin.)
Taraflarin kaptanlari kimler? Hz. Muhammed(sav) ve tüm diğer pergamberler Şeytan(Aleyhil lane)
Hangi taraf kazanacaktir? (0-1) Sağ 1 United kazanacaktir.
Şimdi; "Sol 0 United" takimi bir gol atti. Müslümanlarin Kuran'i sağdan-sola yazildiği halde, "Sol 0 United" takimi onlarin kitabina soldan-sağa yazilan sayilari soktu, ve kitaplarini(mushaflarini) BiDi (BiDirectional,çift yönlü) çelişkili yapti. 1 ve 0 yanyana geldiğinde, 0'i sağa almalarini başardi. On sayisini 10 (ya da i.) olarak yaziyoruz. Şeytan(İblis)(0) Adem'e(as)(1)'e secde etmeyi reddetti, Allah'in emrine karşi geldi, ve "Ben ondan hayirliyim (HAYRUN MiNHU) [7:12]" diyerek sağ tarafa geçmek istedi.
Şimdi, bir gol de biz atip bu BiDi'yi(çift yönlülüğü) mübarek Kuran mushaflarindan kaldirmayacak miyiz? Bu yenilen gol sizi sinir etmiyor mu? Kuran'i Veyselic sayilarla düzeltmmek ve herkese şunu göstermek zorunda değilmiyiz ki: SAĞ Sol'dan üstündür.
"Sisteminizi Kuran'a getirmekle ne fayda sağlayacağiz?" Getirilecek fayda, herkese hangisinin üstün olduğunu göstermektir: SAĞ mi Sol mu?
Adem'mi (as) Şeytan mi(al)?
Hak mi Batil mi?
Savunduğum sistem gerçekten gerekli. Kuran mushaflarindaki BiDi devam edemez. İnsanlar sağlarini sollarini, hayir ve şerri, peygamber ve Şeytan'i ayirt etmek zorunda. İnsanlar anlamali ki mutlak olarak, en sonunda on sayisi (Binary iki sayisi) 01 (.i) olarak yazilmak zorundadir. Eğer sifir sağ tarafa geçmeye yeltenirse yanacaktir. Sifir 1'e secde etmek(önünde saygiyla eğilmek) zorundadir, ve sol taraftaki yerini almak zorundadir, Şeytan 0'dir, Allah 1'dir, Şeytan Allah'in emrine uymak zorundadir, aksi taktirde yanarak cezalandirilmayi kabul etmek durumundadir. Bence bu konular Kuran'in ilk ve en önemli mesajlarindandir, ve Kuran'in anlaşilmasinda çok yardimci olacaklardir.
"Bu bir konu değildir. Bu konu senin dinimizin önemli yönlerine odaklanmani engelliyor, ve hiçbir değeri ve sonucu olmayan bir konuya odaklanmana sebep oluyor. "
Bu bir konu değildir fikrinize katilmiyorum, bence bir konudur, ve bence önemli bir konudur. Dinimizin(İslam'in) birçok önemli yönlerini bildiğimi düşünüyorum, ve bu konu çok önemli sonuçlari olacak bir konudur. Hatta bunun bir tür devrim niteliğinde olduğuna inaniyorum. Bu konu hangisinin hakli ve doğru olduğuna olan bakiş açisini değiştirecektir; Sağ mi Sol mu. Gerçeği kim söylüyor? Sağ tarafin ashabi mi, sol tarafin ashabi mi. Şeytan'in özellikleri neler, insanlarin ne yapmasini istiyor? İnsanlari nasil kandiriyor? Allah'in emrine nasil karşi geliyor, ve Adem'e secde etmeyi nasil reddediyor. Bu konu sağ(hak) ve sol(batil) arasindaki savaşta çok önemli bir kalenin fethedilmesini sağlayacaktir. İslami kavramlarla sayilar arasinda paralellik/benzerlik var mi? Bence var. Sayilarin önemini gözardi etmeyin! Allah'in bir ismi ve sifati sayidir, El Vahid, Ehad. Sayilar önemlidir! Sayilar Şeytan'in, Adem'in, insanlarin, cinlerin, meleklerin hatta Allah'in(cc) bazi özelliklerini açiklamakta önemli rol oynar.
Tam bir ozet yazmayı başaramadım, lütfen eksiklikleri hoş görünüz.
Selam ile
Veysel Perü http://www.VeyselicNumbers.com
|