Mndrs78 Newbie
Katılma Tarihi: 16 mayis 2006 Yer: France Gönderilenler: 4
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Peygamberimizin ruyasi....
Hazreti peygamberimiz (s.a.s) bir sohbetinde Eshab-i Kirama bir rüyasini söyle anlattilar: Dun gece ruÿamda, yanima iki kisi geldi. Ben kim olduklarini sordum. Söylemediler bana: _Yürü, beaber gidelim, dediler. Beraber yurumeye basladik. Biraz ileride, arkasini bir yere yaslanmis bir adam gordum. Onum basinin ucunda baska bir adam. Ona tas atiyor ve taslarla adamin basini eziyordu. Adam baska tas alamya gidince basi ezilenin basi eski haline geliyor, O adam yine getirdigi taslarla adamin basini eziyor ve bu hal boyle devam edip gidiyordu. Ben yanimdakilere: _Allah allah! Bu ne haldir? Diye sordum. Bana, "sen yuru,yuru, dediler... Yurumeye devam ettik. Adamin biri sirtustu yatyor, diger bir adam da, elinde demirden kanca oldugu halde yatan adamin yuzunun bir tarafini parcaliyor, obur tarafina geciyor, obur yuzunu yarincaya kadar parcalanan yuzu iyilesiyor, tekrar donup ayni iskenceyi surduruyordu. Ben yine: _Subhanellah! Bunlara ne oluyor boyle, dedim. Bana yine: _Sen yuru, yuru! dediler. devam ettik.biraz ileride firina benzer bir yer gordum... icinde insanlar.altlarindan alev geldikce oyle ferhat ediyorlar ki, dunyada onlarin sesini duyan her canli olurdu. Ben : _Bunlarin sucu nedir?dedim. Yanimdakiler bana "sen yuru, yuru" dediler. Yuruduk... Suyu kan renginde bir nehir ...icinde bir adam yuzuyor, yuzuyor, irmagin kenarina geliyor. Kenarda bir adam var... Yaninda bir cok tas toplanmis. Yuzen adamin agzina bir tas koyuyor. Adam gidiyor, o tasi yutuyor ve yuzerek geri geliyor, boylece azab devam edip gidiyor. ben: _bu nasil seydir? dedim. Bana "sen yuru yuru" dediler. Yuruduk... ileride cirkin bir adam... bir ates yakmis, yaktigi atesin etrafinda durmadan dolasiyor, hayret etmistim bu adamin haline. _bu ne yapiyor boyle? dedim. Bana: _sen yuru, dediler.
Bir muddet daha gittik. Icinde cesitli ciceklerin bulundugu bir bahce gordum. Icinde uzun mu uzun boylu bir adam, oyle ki boyunun uzunlugu goklere dogru yukselmisti. Adamin etrafinda ise toplu halde kalabalik cocuklar vardi. Ben:
_Boyle uzun boylu adam ve bu kadar cok cocuk gormemistim. Bu adam kim ve yanindaki cocuklar kimlerdir? Diye sordum. Bana yine: _Yuru, yuru, dediler. Yurumeye devam ediyorduk. Buyuk bir ormana vardik. O kadar buyuk orman daha hic gormemistim. Yanimdakiler: _ buraya gir dediler. Beraber girdik. Biraz ileride altin gumusten yapilmis muazzam bir sehir gorundu. Sehrin kapisini vurdular. Kapi acildi, iceri girdik, icerde bizi bir takim insanlar karsiladi. Vucularinin bir yuzu gayet guzel, bir yuzu ise cok cirkindi. Yanimdakiler onlara, oradan akmakta olan nehri gostererek: _ Su nehre girin, dediler. Onlar nehre girdiler geri ciktilar. Vucutlarindaki o cirkinlikten hic eser kalmamisti... Yanimdakiler bana: _ Burasi adn cennetidir... senin yerin burasidir, dediler. Basimi kaldirip baktigimda cok guzel bir kosk gordum. Onlara , beni birakin da yerime gireyim, dedim. Kabul etmeyip “simdi olmaz, ileride geleceksin; dediler. Ben onlara kim olduklarini sordum. Allah tarafindan gonderilmis melekler olduklarini soylediler. Bu gordugumuz acaip seylerin ne oldugunu sordum. Soyle anlattilar: Birincisi, kafasi tasla ezilen adam; kuran ogrenip onunla amel etmeyen ve uykuyu farz namaza tercih eden kimsedir. Yarin kiyamette boyle azap gorecek. İkincisi, kanca ile yuzu parcalanan kimse ise; yalan soyleyerek, halki birbirine dusuren kimsedir, oyle azap gorecektir... ucuncusu , fani firinda azap gorenler, zina eden erkek ve kadinlar... dorduncusu, yani kan renginde irmakta yuzen ise; faiz yiyendir... atesin etrafinda dolasan besincisi ise cehennem zebanisi maliktir.... altincisi, bahcedeki uzun boyle adam, ibrahim aleyhiselam... etrafindaki cocuklar da islamolarak dogan ve islam olarak olen cocuklardir.... Peygamberimiz buraya gelince, Eshab: _ Ya rasulellah! Musriklerin cocuklari da dahil mi? Diye sordular. Peygamberimiz efendimiz: _ evet! Buyurdu. Vucutlarinin yarisi cirkin yarisi guzel kimseler ise, hem gunah isleyip hem de iyilik eden, fakat iyilikleri kotuluklerine galebe calan kimselerdir, diye anlattilar, buyurdu.
__________________ Sen,iSLAM'ı öyle yaşaki akıllar dursun...
Sen,onun bunun değil yalnız ALLAH'ın kulusun...
Sen zulümetlerin ortasında parlayan NURsun...
Sen ve senin gibi mücahitlere binlerce SELAM OLSUN!!!...
|
Alperen Admin Group
Katılma Tarihi: 09 nisan 2005 Gönderilenler: 2974
|
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Mndrs78
Bu aktardığın bilginin kaynağı nedir? Hadis mi? Değilse nedir? Hadis ise bu Hadis ne kadar Kur'anidir?
Bu Hadis, Kur'anın genel çerçevesine uygunsa bile Allah'ın Kitabında bildirmediğini Elçisinin ek açıklama ile hadis yoluyla bildirmesi ne kadar mantıklıdır? Bu din Allah+Peygamberin dini değil ki? Peygamber, Allah'ın eksiğini kapatıyor değil ki?
Rabbimiz kitabında Cennet ve Cehennemi detaylı olarak anlatmış. Bu neyimize yetmiyor da böyle uydurmalara itibar ediyoruz? Neden bizlere böyle hikayeler aktarma yerine bu konuda Rabbimizin ne buyurduğunu yazmıyorsun? Kur'an ortada, neden ondan faydalanmıyorsun?
Evet, Son Peygamberimiz tarafından görüldüğü iddia edilen bu Rüya ne kadar Kur'anidir? Hangi ayetler bu rüyada anlatılanları destelemektedir?
Sevgili Kardeşim, bu forumda Kur'ani olmayan hiçbir dini hikaye, anlatım itibar görmez. Bu forum tipik,sıradan bir İslami Forum değildir. Alıntıladığın hikaye başka forumlarda normal karşılanabilir ama burada değil. Zira burası hurafelerin ve söylentilerin din edinildiği bir ortam değildir.
Bu yüzden senden böyle aslı astarı olmayan hikayeleri foruma iletmen yerine ya direkt Kur'andan masajlar içeren yada çerçevesi Kur'ani olan iletiler bekleriz.
Peygamberlerimiz adına uydurulan hikayeler üzerine inanç inşa edilmez. Bu hiçbir müslümana yakışmaz. İnancımızın kaynağı Kur'an olmalıdır. Çünkü kutsanmayı hakeden yegane kitap ancak odur.
__________________ Yunus 105. Şu da emredildi: "Yüzünü dine bir hanîf olarak çevir. Sakın müşriklerden olma!"
|