Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kuran rivayet edilen hadislere mi uyun diyor ? Yoksa aşağıdaki ayetler Kuran'dan değilmi ?
A'raf 185: Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise iman ediyorlar?
Casiye 6: İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise inanıyorlar?!
Mürselat 50: Artık bundan sonra hangi hadise iman edecekler?
Eline sağlık kardeş.Artık bu ayetlerden sonra,anlayana sivri sinek saz,anlamayana nonstop yayın az.
__________________ "Bir kavme olan kininiz sizi adaletten ayırmasın.."
Benim bu sitedeki yazdıklarımı takip edebilmişsen şunu görmüşsündürki ayetler hakkında hiç bir zaman tartışmadım tartışmamda ama görüyorumki Kur'an'a yaklaşma tarzınız hep aynı, gendi görüşünüzü kabullendirmek için, bunu yapmayın arkadaşlar, böyle yaparsanız Kur'an'ın bir bölümüne inandığınızı düşünmeye başlayaçağım, Sizlere tavsiyem Allah resulü hakkında ki ayetlerede bir göz atmanız.
__________________ Yanlız sana ibadet eder ve yanlız senden yardım bekleriz.
Sizlere tavsiyem Allah resulü hakkında ki ayetlerede bir göz atmanız. Mser,eğer herşeye at gözlüğü takarak bakmıyorsan,şu linkteki ALLAHA ÇAĞIRAN MUHAMMEDE UYUN yazısını düşüne düşüne oku bi zahmet.
Bak güzel kardeşim, bu inat niye, nedendir anlayamıyorum, İnsanlığa Kur'an'ı tebliğ eden bir peygambere uyulması niye bukadar rahatsız ediyor seni ve senin gibi düşünenleri, onda bizler için güzel örnekler vardır, aramızda tartıştığımız zaman o sorunu Allah ve Resulune götürürüz, Peygamberin alemlere rahmet olarak gönderildiğine inanır, onu canımızdan daha çok severiz, ama hiçbir zaman yahudi ve hırıstiyanlar gibi de yapmayız, çünkü elimizde kıyamete kadar geçerli, Allah'ın koruması altında olan Kur'an'ımız vardır, ve biz o Kur'an'ı eğip bükmeden tamamına iman ederiz.
-Peygamberdeki güzel örnekleri Kuran gibi %100 doğru bir biçimde bana getirin ben de peygambere hemen uyayım. Ancak sen bana doğruluk payı tartışılır bir hadisi, haberi veya rivayeti önüme koyarsan ben nasıl bunlar peygamberin örnek ahlakıdır dediğiniz şeylere inanırım?
- Seninle ben tartışıyoruz şu anda, rabbim bana izin vermedikçe nasıl gidip ölmüş bir peygambere danışacağım ben bu tartışmayı? Eğer peygamber ölmedi diyorsan bunu beni ikna edecek şekilde anlat ki ben de o yolun yolcusu olup gidip ona danışayım. İkincisi danışılacak olan peygamber Kuran' dan başka bir şeyle mi hükmü bildiriyordu? Hüküm sadece Allah' ın ise Allah' ın kelamından direkt tartışmaya fikir sürmek ya da hüküm sürmekten daha mantıklı ne olabilir?
- Peygamber alemlere rahmet olarak gönderilmiştir evet işittik be inandık ancak peygamberin rahmetliği hadisler ile ya da rivayetler ile mi bağlanmış durumda? Yoksa onun rahmetliği Kuran' da mı? Peygamberi görsem en doğrusunu onun ağzından duysam keşke ama benim böyle bir imkanım yok ki? Hadislerdeki anlatılan rivayetlerdeki anlatılan peygamberi insan canından çok nasıl sevebilir?Çünkü çok mantıksız olaylar var. Ama Kuran' a bak, ben o Kuran' da anlatılan peygamber için canımı ciğerimi veririm.
-Allah' ın koruması altında olan Kuran eğilip bükülemez ama yorumlanırken akılla değil de hadisle rivayetle yorumlanırsa o zaman ne olacağını ben çok iyi biliyorum.
Sevgiyle...
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Tartışmadığın ayetler sana Allahın kitabı dışında başka bir dini kaynağa ihtiyacın olmadığını söylüyor. Ayetleri tartışıp tartışmamak değil anlamak ve uygulamak önemli. Bu konuda seni anlamak için elimden gelen her türlü çabayı gösterdim ve yeteri kadar ikna edici deliller ileri sürdüm, cevap beklemek için değil, ama düşünmeni sağlar diye sorular yönelttim. Son tavsiyem bir kez daha oku ve o sorulara önyargısız yaklaşarak cevap ara.
Kuran ayetlerini tartışmadığını söylüyorsun ancak bu forumun başında aktarılan Kuran ayetlerindeki hadislere tepki veriyorsun.
Bizler Kuran'ı tebliğ eden peygamberimize uyarız. Kuranı tebliğ eden peygamberimizin kendisi de başka türlü davranmamıştır, Kurana uymuştur. Bizler peygamberlerimizi ve dinimizi Kuran'dan öğrenenleriz. Bizler Kuran'ın muhkem, eksiksiz, çelişkisiz, açık, öğüt almak için kolaylaştırılmış bir Kitap olduğunu sadece söylemekle kalmaz, iman ederiz.
Ben sizlere bugünkü hadis külliyatı içeriside bulunan tüm hadisler sahihdir demiyorumki, en başından beri savunduğum şeyi hep tekrarlıyorum, elimizde Kur'an yokmu; var, bu korkuların yersiz olduğu söylüyorum.
Peygamberin öldüğünü söylüyorsunuz, bu mantık doğru bir mantıkmıdır yani, Kur'an'i düşünen bir insanın ağzından çıkacak sözmüdür Allah aşkına, tüm peygamberler vefat etmiştir arkadaşlar, Kur'an'ı inçelerseniz ençok bahsettiği konunun yahidilikle ilgili olduğu görürsünüz, şimdi kalkalım bu ayetleri yokmu sayalım, yahut hükmünün bittiğinimi söyleyelim, Kur'an'ın kıyamete kadar geçerli bir kitap olduğuna iman eden bir insan bu tür yaklaşımlarda buluna bilirmi, eğer Kur'an; Allah'ı seviyorsanız peygamberine uyunku Allahtan sizi sevsin diyorsa, peygamberde güzel örneklirin bulunduğunu söylüyorsa, tartışdığınız konuları Allaha ve Resulüne götürün diyorsa bizler kalkıp, Allahım sen böyle söylüyorsun ama peygamber vefet etti bu ayetlerin hükmüde bitti mi diyeceğiz, üstelik bir şehide bile ölü demeyin söylen Kur'an'a rağmen, kusura bakmayın ama bu bana hiç Kur'an merkezli bir düşünce gelmiyor.
Allahın kitabı dışında başka bir dini kaynak elbette yoktur, ama o kitabı tebliğ edeninde bırakında birkaç sözü olsun
Selam ve dua ile
Allahın kitabı dışında başka bir dini kaynak elbette yoktur, ama o kitabı tebliğ edeninde bırakında birkaç sözü olsun
Araf (185)
Göklerin ve yerin melekûtuna, Allah'ın yarattığı herhangi bir şeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise/söze iman ediyorlar?
Casiye (6)
İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar?!
Ali İmran (185)
Her benlik ölümü tadacaktır. Hak ettiğiniz karşılıklar size, kıyamet günü, eksiksiz bir biçimde mutlaka verilecektir. Ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulan kesinlikle kurtulmuş olacaktır. İğreti-sefil hayat aldatıcı bir yararlanmadan başka şey değildir.
Enam (162)
De ki: "Benim namazım/duam, kulluğum/bağışım, hayatım, ölümüm âlemlerin Rabbi olan Allah içindir."
Enbiya (34)
Senden önce hiçbir insana ölümsüzlük vermedik. Şimdi sen ölürsen, onlar ölümsüz mü olacaklar?"
Enbiya (35)
Her canlı, ölümü tadacaktır. Biz bir imtihan olarak sizi şer ile de hayır ile de deniyoruz. Sonunda bize döndürüleceksiniz.
Ankebut (57)
Her can, ölümü tadacaktır; sonra bize döndürüleceksiniz.
Bana bu ayetleri anlatabilir misin? Peygamber Kuran' mıdır? Kuran peygamber midir? Kuran yaşıyorsa peygamber yaşıyor mu? Peygamber yaşıyorsa Kuran=Peygamber diyebilir miyiz? Peygamber can ve beden olarak yok olmuşmudur? Can ve beden yok olmuşsa, peygamber yaşıyor mudur? Peygamber Kuran' mıdır?
__________________ Zümer(27) Yemin olsun, biz bu Kur'an'da insanlara her türden örnekler verdik ki düşünüp öğüt alabilsinler.
Peygamberin öldüğünü söylüyorsunuz, bu mantık doğru bir mantıkmıdır yani, Kur'an'i düşünen bir insanın ağzından çıkacak sözmüdür Allah aşkına, tüm peygamberler vefat etmiştir arkadaşlar, Kur'an'ı inçelerseniz ençok bahsettiği konunun yahidilikle ilgili olduğu görürsünüz, şimdi kalkalım bu ayetleri yokmu sayalım, yahut hükmünün bittiğinimi söyleyelim, Kur'an'ın kıyamete kadar geçerli bir kitap olduğuna iman eden bir insan bu tür yaklaşımlarda buluna bilirmi, eğer Kur'an; Allah'ı seviyorsanız peygamberine uyunku Allahtan sizi sevsin diyorsa, peygamberde güzel örneklirin bulunduğunu söylüyorsa, tartışdığınız konuları Allaha ve Resulüne götürün diyorsa bizler kalkıp, Allahım sen böyle söylüyorsun ama peygamber vefet etti bu ayetlerin hükmüde bitti mi diyeceğiz, üstelik bir şehide bile ölü demeyin söylen Kur'an'a rağmen, kusura bakmayın ama bu bana hiç Kur'an merkezli bir düşünce gelmiyor.
Bu söylediklerinde kalın olarak belirttiğim yerlerin üzerinde seni araştırmaya ve düşünmeye davet ediyorum. İkincisi biz hiç bu ayetlerin hükmü bitti dedik mi? Peygamber neyi uyguluyordu? Peygamberin çevresindeki insanlar herhangi bir konuda yanlış yorum yaptıklarında kime gidiyorlardı? Allah sorunuzu vahiy inerken sorun demiyor mu? Kitap tamamlandı, tebliğ görevi tamamlandı. Artık peygamberin ölümüyle Kuran' ın elçi olmadan da anlaşılabileceği dönem başladı,çünkü bu kitap tastamam ve apaçık oldu. İşlenilmeyen eksik bırakılan hiç bir şey kalmadı. Vahiy inerken ise peygamberin çevresindekiler Kuran' ın henüz inmemiş hükümleri konusunda peygambere gelip danışıyorlar ve sonra peygamber de Allah' tan aldığı hükmü çevresindekilere aktarıyordu. Bundan daha Kurani bir yorum nasıl yapılabilir bu ayetlere anlayamıyorum arkadaşlar. Rabbime yalvarıyorum eğer hala daha peygambere danışmamız gerekiyorsa bize de bu şansı versin ve bizde ona danışalım, onun aracılığıyla da Allah' ın sorunlarımız hakkındaki hükmünü öğrenmiş olalım mı demeliyiz? Siz hiç peygambere danıştınız mı? Peygambere nasıl danışılıyor? Bunun bir yolu yordamı var mıdır? Bana öğretebilir misiniz? Bunlar yoksa çok çok temiz kalpli sır taşıyıcı kullar için olan sırlar mıdır?
Hala benim ne söylemek istediğimi anlamamazlık da ısrar diliyor, o zaman biraz açalım, evet güzel kardeşim ben peygambere danıştım, nasılmı, ibadeterin yerine getirilmesi hakkında, Kur'an'ın emrettiği ve peygamberinde şöyle yapın dediği konular da, ben kendimden örnek vermek istiyorum,
Ben abdes aldığım zaman, abdest uzuvlarımı üçer defa yıkıyor, namazlarımı kılarken vaktim genişse sünnetleride kılıyorum ve beş vakit kılıyorum şimdi bunun neresi Kur'an'a ters düşüyor, bana açıklarsan sevinirim. Bu örnekleri çoğalta biliriz.
Bakın dostlar, bu mantıkla gidenlerin sonlarını gördük, ne acıdırki çoğu sapıttı alın işte Edip Yüksel denilen zatı muhterem, yani O şahsa bey ünvanının kullanarak hitap edenler, Allahın Resulüne Hz, S.A.V. kelimelerini bile çok görür haldeler.Hemde bunu Kur'an adına yapıyorlar nekadar acı.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma