Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
güneş Yazdı:
Sevgili anafikir hoş geldiniz :) Arkadaşlarımızın ifade ettiği: "Peygamberler ve bizlerin açıklaması arasında farklar olacağıdır." zannediyorum. Bizler onlar gibi açıklayamayız. Tebliğ dediğimizde ise sanki daha özel bir açıklama şekli var gibi, arada bir fark var sanki, en azından bana öyle geliyor. :) Yada bu zaman kadar peygamberler için kullanılan bir kelimenin, bugün bizler için kullanılabilir olmasını düşündürmenizden dolayı da, fark olabildiğine inanıyor olabilirim. :) Biraz karışık oldu neyse...
Sevgilerimle... |
|
|
selam
Anladım dediğinizi
ancak hiçbir fark yok bence tebliğ arasında, yani peygamberlerin tebliği ile elçilerin tebliği arasında. nihayetinde aynı mesaja çağırıyorlar
tebliğ ettikleri şey:
-tek tanrıya çağırmak
-sadece Allahı kutsal bilmek/ ona bel bağlamak
-Sadece Kurana göre yaşam sürmek
-Allah dışında kimseyi ilah edinmemek
İnsanların temel/ilk olarak birbirlerini çağırmaları gereken mesaj monoteistlik/tek tanrıcılık
40/14. Öyleyse, dini yalnızca O'na halis kılanlar olarak Tanrı'ya dua (kulluk) edin; kafirler hoş görmese de
Allah ‘ın tanımladığı din monoteistlik temelinde:
12/40. "Sizin Tanrı'dan başka taptıklarınız, Tanrı'nın kendileri hakkında hiç bir delil indirmediği, sizin ve atalarınızın ad olarak adlandırdıklarınızdan başkası değildir. Hüküm yalnızca Tanrı'nındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi buyurmuştur. Dosdoğru olan din işte budur, ancak insanların çoğu bilmezler."
Birbirimizi çağırmamız gereken ilk temel kelime-
3/64. De ki : "Ey Kitap ehli, bizimle sizin aranızda müşterek (olan) bir kelimeye [tevhide] gelin. Tanrı'dan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiç bir şeyi ortak koşmayalım ve Tanrı'yı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı rabler edinmeyelim". Eğer yine yüz çevirirlerse deyin ki: "Şahid olun, biz gerçekten müslümanlarız". –
saygı ile....
|