Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Luna Yazdı:
Puta tapan dinlerde bile yok ibadet esnasında cinsel ilişki kurmak.. Bu nasıl bir mantıktır.. İnsan cinsel ilişkiyi nasıl bir ibadet haline getirebilir yahu? İhtimallerle kayıp tarihlerle çözülecek iş değil bunlar sevgili savana.. Bir ayette "sadece" onların ibadetleri ıslık çalmak ve el çırpmaktan başka birşey değil yazıyor..8-35de... çıplak olduklarına dair kesin bilgiler mevcut değil.. ayrıca bu ayet edip yükselin çevirisinde şöyle ifade edilmiş.. 8:35 Onların, Kabe'deki namazları hile ve menetmekten başka bir şey değil. İnkarınızdan dolayı azabı tadın. farklı bir anlam çıkıyor...
neyse.. verdiğiniz örnekte, Bu sayede korunmanız umulur.. şeklinde ifade edilen ayette cehennemden yada ateş azabından korunmak şeklinde bir ifade geçmiyor.. bu sizin yorumunuz.. belki sağlıksız beslenmeden korunmamız içindir.. bu da bir fikir.. çünkü konunun anateması oruç.. ve bu ibedetin nasıl uygulanacağı hakkında bir açıklık yok.. siz bu ibadeti neye göre ve nasıl uyguluyorsunuz.. öğrenmek istiyorum? sadece 2-187de geçen şu vakte kadar yiyip için cümlesini dolaylı yöndenmi uyguluyorsunuz? başka bir soru daha madem oruç nefsi terbiye etmek değil ve ateş azabından koruyor.. aç ve susuz kalmanın mantığı nedir? :) |
|
|
Selam sevgili luna
Üzerinde durduğunuz konu aslında kuranın tüm emir ve yasaklarını yakından ilgilendiren bir konu.
İnsan nefsi ikna olmadan iman etmemekte kararlı malesef.
Allahın koyuduğu tüm ilahi emir ve yasakların "NEDEN"lerine ilişkin bilim camiasından tutun alim ulemaya kadar herkes, top yekün, sepepler bulmak peşinde...buluyorlarda.
Allah şunu bize haram etmiş ?Neden ?falanca falanca sebepten:)
Bakınız: dul kadın boşandığında neden iddet süresi bekliyor ise
hırsızlık etmek,içki içmek neden haramsa
zina etmek neden yasaksa
Boşanmalarda kadınlara mehir(tazminat)ödemek neden erkek üzerine farzsa
Domuz eti ,kan ,leş, Allahtan başka ilahlar adına boğazlanmış hayvan etleri yemek neden haramsa
Ramazan ayında oruçlu olmakta bu nedenlerden dolayı insanlara farzdır.
Ben bunu çok rahat söylüyorum çünkü bizler bu dünyada herşeyden önce şirk ve şart koşmaksızın Allaha iman etmekle mükellefiz.
Ben Allahı hüküm koyucu olarak kabul ettim şartsız ve koşulsuz ona iman ederim diyen birinin çıkıpta
Allah şunu haram etmiş ,niye etmiş?Benim bu işten menfaatim ne?Bunu yapıyor olmak benim yararıma mı? şeklinde sorular üretip bu sorulara nefse hizmet eden cevaplar aramak ,Allahı koşulsuz, hüküm koyucu olarak kabul ettim demekle bağdaşmaz.(nefs helale harama emre itaatte illede menfaatim nedir bilmek isterim diye ısrarlıysa benim vereceğim tek cevap ateş azabından korunmak derim)
Kurandaki haram ve helalleri Allah neden koymuştur'a kurandan bulacağınız ortak cevap imanın sınanmasıdır.
157. Onlar ki, yanlarındaki Tevrat ve İncil'de yazılmış bulacakları ümmî peygambere uyarlar; o onlara iyiliği emreder, kötü ve çirkinden onları alıkoyar. Güzel şeyleri onlara helal kılar, pis şeyleri onlara yasaklar. Sırtlarından ağırlıklarını indirir, üzerlerindeki zincirleri, bağları söküp atar. Ona inanan, onu destekleyen, ona yardım eden, onunla indirilen ışığa uyan kişiler, kurtuluşa erenlerin ta kendileridir.
Araf 157dede görüleceği üzre Kuranı tebliğ eden peygamber kuranla güzel şeyleri helal kılmış ,pis şeyleri yasaklamıştır
Bizim nefslerimiz mantığımız anlayışımız bazı haramları yada bazı helalleri yada emirleri anlamlandıramayıp pis ,kötü,iyi olarak görmeyebilir.Ancak Rabbimiz pis demişse pis,temiz demişse temiz,iyi demişse iyi olarak kayıtsız şartsız kabul edilmesi imanın esaslarındandır.Bu anlayış ve yol üzerine emre itaat edildiğinde kurtuluşa erer ,kuranda sık sık bahsi edilen ateş azabından korunmuş oluruz.
Netice olarak benim neden oruç tuttuğumu sanırım detaylıca anlatmış oldum.
Mescitlerde cinsel iliki mevzuuna gelince inanın bana o ayette mescitlerde cinsel ilişkide bulunmayın emri olmasaydı bunu yapanlar mutlak suretle çıkardı:)
__________________ O, yaratıp şekillendiren, âhenk veren ve düzene koyandır
|