Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Merhaba rehber02;
Yorumlarımdan da anlıyorsun ki ben arapça bilmediğim için kelimelerin üstünde duramıyorum, ancak meal ve tefsir bilgilerimle buraya birşeyler yazabiliyorum.
Özellikle cehennemin sonsuz olmamasını canı gönülden istiyorum, bu istek ne kadar doğrudur bilmiyorum ama yanlışım varsa da Allah beni affetsin. Belki kimselere kıyamadığım içindir böyle düşünmem.
Yine bildiğim kadarıyla, insan son nefesine kadar tevbe edebilir ve tevbesi de Allah tarafından kabul edilebilir. Ama senin sorduğun sorunun cevabını ise biz kullar çok ta doyurucu veremeyiz.
İki insan modeli koymuşsun ortaya, biri tamamen salih amel işlemiş, kullukta zirve yapmış, doğal olarak bu cennete gider diyorsun.
Diğeri ise ne kadar olumsuz fiil varsa yerine getirmiş, sonra cezasını bir müddet çektikten sonra benim yanımda ne işi var gibi bir soru, düz mantıkla bakarsan doğru soruyorsun ama sorunun muhatabı biz değiliz asılnda.
İlkokula giderken biz çok fakirdik, o zaman ablam 2. sınıfa gidiyor ben ise 1. sınıfa yeni başladım. Bir bayram arefesinde okul aile birliği baştan aşağı donatmış ablamı, gıcır gıcır ayakkabılar, elbise vs. O kadar kıskandım ki ablamı, akşam evde çok ağladım, babama çok ağladım. Rahmetli babacığım demişti ki, kızım bana birşey deme, bunları ablana alan ben değilim, git kim aldıysa ondan sor hesabını demişti. Bende bir karış boyumla ertesi gün müdür odasına gittim, müdüre dedim ki, ben onun kardeşi değilmiyim, ona aldınız da bana niye almadınız:) Yani gerçekten bu sorunun muhatabı biz değiliz. O yüzden elimden bu kadar geliyor.
Bu yüzden de verebildiğimiz cevaplar haklı olarak seni doyurmuyor.
Dualarımız hep iyilerle beraber, Allaha emanet olasın...
__________________ benim namazım, bütün ibadetlerim, hayatım ve ölümüm bütün alemlerin rabbi olan ALLAH içindir.
|