Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Kur'an Kıraatı
Siraceddin İztoprak
Beyan Yayınları;
İstanbul, 2005, 480 sayfa, Türkçe, Karton Kapak.
ISBN No: 9754733090
İçindekiler
Kur'an kıraatı hakkında genel bilgi
Kur'an'ın yazılması
Meşhur hafız sahabiler
Kadın sahabilerden hafız olanlar
Kur'an'ın mushaf haline getirilişi
Kur'an'ın toplanması çalışmasında kabul edilen esaslar
Mushaf'ın çoğaltılması
Kur'an'a nokta ve hareke konması
Kıraat ilmi
Kıraat vecihleri
Kur'an'ın farklı kıraat vecihleriyle indiğine dair Hadisler
Kıraat vecihlerinin kitaplaştırılması
Kıraat imamları
Kıraat ilminde geçen bazı terimler
Kıraat-ı Aşere İmamları ve Kıraat İzellikleri
İmam Nafi
İmam Nafi'nin 1. Ravisi: Kalun
İmam Nafi'nin 2. Ravisi: Verş
İmam Nafi Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam İbnu Kesir
İmam İbnu Kesir'in 1. Ravisi: El-Bezzi
İmam İbnu Kesir'in 2. Ravisi: Kunbul
İmam İbnu Kesir Kıraatı'nın bazı Özellikleri
İmam Ebu Amr
İmam Ebu Amr'ın bazı eserleri
İmam Ebu Amr'ın 1. Ravisi: Ed-Duri
İmam Ebu Amr'ın 2. Ravisi: Susi
İmam Ebu Amr Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam İbnu Amir
İmam İbnu Amir'in 1. Ravisi: Hişam
İmam İbnu Amir'in 2. Ravisi: İbnu Zekvan
İmam İbnu Amir Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam Asım
İmam Asım'ın 1. Ravisi: Ebu Bekir İu'be
İmam Asım'ın 2. Ravisi: Hafs B. Süleyman
İmam Asım Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam-ı Asım'ın ravileri olan Ebu Bekir İu'be ile Hafs ile Hafs bin Süleyman arasındaki farklı okuyuşlar
İmam Hamza
İmam Hamza'nın eserleri
İmam Hamza'nın 1. Ravisi: Halef
İmam Hamza'nın 2. Ravisi: Hallad
İmam Hamza'nın Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam Kisai
İmam Kisai'nin 1. Ravisi: Ebu Haris
İmam Kisai'nin 2. Ravisi: Duri
İmam Kisai Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam Ebu Ca'fer
İmam Ebu Ca'fer'in 1. Ravisi: İsa B. Verdan
İmam Ebu Ca'fer'in 2. Ravisi: Süleyman B. Cemmaz
İmam Ebu Ca'fer Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam Ya'kub
İmam Ya'kub'un 1. Ravisi: Ruveys
İmam Ya'kub'un 2. Ravisi: Ravah
İmam Ya'kub'un Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
İmam Halef
İmam Halef'in 1. Ravisi: El-Verrak
İmam Halef'in 2. Ravisi: İdris
İmam Halef Kıraatı'nın bazıÖzellikleri
Kıraat-ı Aşere imam ve ravileri
On kıraat imamı, ravileri ve rumuzları
İmamlara göre medd-i muttasıl ve munfasıl'ın uzatılma miktarı
Fatiha suresindeki kıraat vecihleri
Bakara suresindeki kıraat vecihleri
Kıraat ilmi ile ilgili yazılmış eserler
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Farklı kıraatlerdeki mushaflara ulaşabileceğimiz bağlantı adresleri varsa verebilir misin?
asım Yazdı:
3 yılımı verdim. Bunun 1 yılı hazırlık oldu. Tam iki yılda Aşere, Takrib, Tayyibeyi okudum. Şimdi sorulabilir tam 2 yılda üç kitap mı okudunuz? Elbetteki hayır. Aşere ve Takrib kitap değil; onlar Kuranın ravi ve tariklere göre okunmasıdır. Burda işi uzatan şu: Kuranı baştan sona 10 kıraatın ravi ve tariklerine göre yazıyorsunuz. Yani Aşere ve Takrib bittiğinde elinizde 2 tane elyazması Kuran oluyor. Ebat olarak biraz kalın doğal olarak. Ve yazılan bu Kuran tüm kıraatları içeriyor. Tayyibeise tüm bu farklı okunuşların bir ktap içerisinde şiir şeklind eifade edilmesidir. 1100 beyit. Eh, onu da ezberlemek zorunda kalıyorsunuz bir kurra...
Tüm kıraatleri içinde barındıran 2 adet el yazması kuranı elektronik ortama aktarabilir misin kardeşim ya da bu yazma nüshayı temin edebileceğimiz bir link verebilir misin?
Elimde(elektronik arşivimde) bu kıraatların karşılaştırmalı "word dosyaları" var Kur'an'ı Kerim'in tamamı. Çalışma yapacak arkadaşlara kaynak niteliğinde.
"alperen kardeşim" izin verirse ona ulaştırıp, yine uygun görürse forma asabilir.
olmazsa özelime mesaj atan arkadaşlara göndere bilirim. (zaman açısındanda uygun olursam)
selam ve dua ile,
rıdvan
__________________ Tanrı'ya inanan adam olmak kolay, ve fakat Tanrı'nın inanacağı adam olmak zor!
ben kurra değilim... yani farklı kıraatları iyice okuyup bellemiş biri değilim... sadece asım kıraatini biliyorum... bir kurranın yazısını alıntılamıştım... hafızlık yaptım... okuduğumuz kuran kursunda bu ders veriliyor du...ama ben devam edemedim... bu konuda yüzeysel bilgi olsun diye bu konuyu oluşturup bu alıntıları yapmıştım... demek her kurra nın elinde farklı kıraatları gösteren el yazmaları oluyormuş... bayboranın elindeki döküman ları aradım bende ama bulamamıştım... çok hayırlı bir iş olur paylaşıma açılırsa... kanaatimce...
__________________ O halde yüzünü, Allah'ı bir tanıyarak dine, Allah'ın insanları üzerine yaratmış olduğu fıtratına doğrult. Allah'ın yaratışında değişiklik bulunmaz. Dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.
Elimde(elektronik arşivimde) bu kıraatların karşılaştırmalı "word dosyaları" var Kur'an'ı Kerim'in tamamı. Çalışma yapacak arkadaşlara kaynak niteliğinde.
Selam Arkadaşlar
Rıdvan Bey'in bahsettiği dosyalar aşağıdaki linklerden indirilebilir. Kendisine teşekkür ederiz.
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma