Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Sayın Ebruli,
Ziynet ten kastın kadın cinselliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü ayette kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan çocuklar tabiri geçiyor. (Nur 31)
Ama dediğiniz gibi takı teşhirciği olayı da bir görgüsüzlük. Bunu geleneksel çevreler hep yapıyor. Müslüman karakterli bir kişiye yakışan bir şey olmadığı kanaatindeyim. Ama bunu da kendileri akıl etsin. Akıllarını kullansınlar.
Kadın mahrem yerini nasıl gösterir. Örneğin çocuğunu emzirirken. Çocuk ağladı , çıkardı memesini çocuğa verdi. Odada babası var, kendinden büyük veya küçük erkek kardeşi var. Bir mahzuru yok. Bazısı gidiyor başka odada emziriyor. Bazısı göğsünün üzerine bir tülbent, mendil gibi bir şey yayıyor.
Benim başıma 1975 te İstanbulda belediye otobüsünde böyle bir durum gelmişti. Siyah çarşaflı bir kadın. Doğulu olduğu belli. Kucağında bebek var. Neyse bebek ağladı. Kadın da hiç tereddüt etmeden göğsünü çıkardı. Bebeği emzirdi. Ben şoke oldum. Hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. Şaşkın şaşkın baktım. Tabii başka yolcularda şaşkın şaşkın baktı.
Kadın ne bakıyorsunuz dedi. O çoçuğun hakkı. dedi. Hiç bir şey demedim. Kimse de demedi. En azından bir tülbent gibi bir şeyle hani ben bunu yapmak durumundayım ama kendimi de sakınıyorum gibi bir hareket göster. O da yok. Ondan sonra da öyle bir olayla karşılaşmadım.
Dini kesimde özelikle kadın erkek münasebetlerinde dayatılan konular feodal toplum dayatmaları. Kadın erkek münasebetlerinde insanları hasta ediyor. Kadın sesi insanı tahrik edermiş, bir saç teli tahrik edermiş falan bunlar FEODAL PALAVRA.
Örneğin bu Fethullah hocanın okulları. Yurtdışında falan iyi. Aynen Robert College tipi okullar. Eğitim süper, öğrenciler seçkin kesimden.Devlet başkanı, üst siyasi ve bürokrat çocukları falan. Çok takdir ediyorum. En beğendiğim icraatları bu. Gelecekte önemli mevkilerde Türkiyenin dostları olacak kişiler yetişiyor. Çok güzel bir şey. Yapanlardan Allah Razı olsun diyorum.
Ama Türkiyedeki okullarında kızlara din adına öyle şeyler öğretiyorlar ki , sonuçta o kız hasta. Benim baldızımın kızının bir arkadaşı var. Onların havuzlu bir sitede evleri var. Dedi ki bir arkadaşımız vardı. Havuza girer, yüzer, eğlenirdik. Bu kız sonra iyi eğitim alsın diye Fethullahçıların okuluna gitti. Havuza gelmez oldu. Gülen neşeli bir kızdı. Gülmez oldu. Ondan sonra yazları kız siteye yine geldi , ama hiç havuza gelmedi. Dedi. Yani bir kızı sakatladıktan sonra, senin verdiğin eğitim matematikte, fende , yabancı dil de süper olsa ne, olmasa ne.
O kız havuza gelseydi. Günah olurdu. Zinaya Yaklaşmış olurdu.Vucüdunu çevredeki erkeklere göstermiş olurdu. Bunlar müslüman falan değil arkadaş sadece FEODALLLLLLLLLLL. FEODALLLLLLL.
Avazım çıktığı kadar bağıracağım. İslamiyetin en büyük sıkıntısı. Arabistan, İran, Pakistan ve Türkiyede ki FEODALİTEEEEEEEEEEE. FEODALİTEEEEEEE.
Sayın ebruli,
O sorduğunuz örtü, hür kadınların baş örtüsü. O gelenek. İslamdan çok öncede vardı.Hristiyan ve yahudilerde de vardı. Biz bu sitede defalarca anlattık.
Allah Kur’an da ‘ kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla ‘ türünden dini emir vermez. Hiçbir dini kitap ve kanun da vermez. Nur 31 de emredilen göğüslerin örtülmesidir. Hür kadınların o zaman baş örtüsü vardı. Baş örtüsünü ona göre göğsünü örttü. Bugün daha kapalı bir giysi giyerek bu işi yaparsın. İŞTE BU.
Yoksa o gün baş örtüsü vardı, Allah baş örtüsü kullanmayı bugün de farz kılıyor diye bir anlam çıkmaz bundan.
Bu kadar mücadele din için yapılmıyor, feodal çıkarlar için yapılıyor. Türbanı bayraklaştırma bunun için. Yapılan kadın düşmanlığıdır. Bu da kadınlar kullanılarak yapılıyor. Halkın din ve peygamber sevgisi istismar edilerek yapılıyor.
İslam diye Bedevilik dayatılıyor. Bu sitede de çatıyorum bazı bedevilere. Hepsini Allaha havale ediyorum.
Herkese selamlar.
__________________ Allah Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağdırır.
|