Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam dostlar!
Sizlerle paylaşmak istediğim bir konu var! Yorumlarınızı bekliyorum inşallah!
Dün iktibas foruma "saat yaklaştı, ay yarıldı" ayeti ile ilgili bir yorum asmıştım! Yazıyı aşağıya alıntılıyorum! Bazı çokbilmiş memişler bizi alaya aldı! Fakat hemen bir gün sonra "aktifhaber"de şu haberi okuyunca tereddütlerim biraz daha arttı ve inşallah yakında ben onlarla alay edeceğim! Siz ne dersiniz? Hala uyumaya/alay etmeye devam edelim mi???
Alıntı: Ercan1980 (ilahibilgi)
http://forum.iktibas.info/thread.php?threadid=1671&board id=5&page=2
M.Ali: elimizde ne var üç beş uydurma rivayet.
Selam!
Hele bi dabbet çıkıp karşımıza desin ki "siz Allah'ın ayetlerine (aslında) inanmıyordunuz"... Hele bi bu gerçeğe tanıklık yapalım, çünkü bizler aynı ateistler gibi görmeden inanmayan cinslerdeniz! Fakat haber bize ulaştıktan sonra ne fayda? Zaten devam ayetlerden bunu iyi anlayabiliyoruz! Her birimiz Firavun'un durumuna düşmekten kurtulamayacağız, ben ondan korkuyorum!
Ayın yarılma hadisesi tek bir ayete bakılarak çözümlenemez! İlgili ayete bakalım "saat yaklaştı ve ay yarıldı diyor"! Allah katında zaman kavramı yoktur ve/veya sonsuzdur (aynıdır ve/veya çok yavaş işler). Allah, insanlar için farklı bir zaman yaratmıştır! Değişik ayetlerde Allah, tüm zaman çekimlerini kullanır! Geçmiş zaman, şimdiki zaman, gelecek zaman! Çünkü Allah gaybı bilen bir varlık olduğu için zaman çekimleri O'nun için birşey ifade etmez! Neyse kunuya dönmek gerekirse, Kuran'ın birçok yerinde saat: "dünyanın sonu" olarak da kullanılır! Allah bunun zamanını biliyor olduğu için burada "yaklaştı-yarıldı" ifadesi kullanmakta!
Dabbet, insanlara aslında Allah'ın ayetlerine inanılmadığını ve dünyanın sonunun yaklaştığını haber verir! 54/6 ve 7.ayetlere dikkat edelim! Ayın yarılma hadisesi de bu zamanlarda vuku bulacaktır! Zaten dünyanın sonu ile ilgili ayetleri toparladığımızda böyle bir olayın gerçekleşebilmesinin mümkün olacağını görürüz. Dağları un-ufak etmesi beklenen meteorların aya çarparak onu parçalaması olanaksız birşey de değil! Ben diyorum ki dabbet çıktıktan ve önemli haberi bildirdikten hemen sonra (-ki kimse sallamaz bu haberi müminlerin dışında), (şeytanlar için taşlama vesilesi kılınan) göktaşlarından ilki aya çarpar ve devamı da malum!
"dünyanın sonu ve hesap günü" için bkz. (http://63.231.71.139/forum_posts.asp?TID=1019&PN=1 )
İlgili haber:
Ay'a Göktaşı Çaprtı |
03.01.2006 17:04 |
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) dünyanın uydusu Ay'a bir göktaşının çarptığını açıkladı. Çaprmanın etkisiyle büyük bir patlama oldu. |
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları, Ay yüzeyine göktaşı çarpmasından kaynaklanan ve çok ender rastlanan bir patlama tespit ettiklerini bildirdi.
Dünya’nın uydusu Ay’ın yüzeyindeki Yağmur Denizi (Mare Imbrum) bölgesi civarında gerçekleşen patlamanın 70 kilogramlık TNT’ye eşit güçte bir enerji açığa çıkardığı belirtildi. 7 Kasım’da gerçekleştiği ifade edilen çarpmanın etkisiyle Ay yüzeyinde 3 metre genişliğinde ve 40 santimetre derinliğinde bir krater açıldığı kaydedildi.
Huntsville’deki NASA Marshall Uzay Uçuşları Merkezi’nin mühendislik bölümü yöneticisi Rob Suggs, Ay yüzeyini gözlemlemek için bir araya getirdikleri yeni bir teleskop ve video kamerayı ilk kez denedikleri 7 Kasım gecesinde olaya tanık olduğunu açıkladı. Suggs olay sırasında çok parlak bir ışık patlaması belirlediklerini ve bunun çok kısa bir süre içinde azalarak yok olduğunu söyledi.
Tıpkı Dünya’da olduğu gibi, ekim sonu ve kasım başlarında Ay’da da göktaşı yağmurları görülebiliyor. Ancak bu göktaşları Dünya’ya girerken atmosfer nedeniyle yanıp toza dönüşürken, Ay’da atmosfer olmadığı için doğrudan çarpma gerçekleşiyor. http://www.aktifhaber.com/read_news.php?nID=58034 |
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
|