Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
efendiler! bu usttekileri de enaz yine bindefaatle izah ettim ama "benim babam senin babani dover" ucuzlugunda, ibrahimin torunu buharinin boynuna balta asinca, iste ilim ve fen meydana cikmis oluyor!!!!.....
beni akilsiz ettiniz, putperest ettiniz, utanmaz ettiniz (sadece beni degil tum benim gibi inanan ve dusunenleri de elbette ) ve bunlar "ILTIFAT TABIII".... benim sizler hakkinda ya da herhangi biriniz hakkinda bu veya benzeri bir yakistirmam daha acikcasi "yalan ve iftira" boyutunda hic hakaretim oldu mu?!!!!!.....
gelelim "sucladigim" iftiraniza!!!!:
yahu kardesim yine ustte dedigim gibi kimi hanginizi veya kullinizi ne zaman, neyle, nicin, nasil suclamisim????....
burda, ta ilk gunden bu tarafa hep suclanan "ehli sunnet" olmustur... bizler de "gercekleri ortaya koyma" adina yazmisizdir....
ustelik "sinsi sinsi, gizli sakli felan degil, apacik ve dimdik".......
yine yine yeniden, elli milyar hucrenize ellimilyar defa acikladigim gibi, kimsenin kur'an in disinda "ALLAH KITABI" tanidigi, "ALLAH'IN DISINDA ILAH EDINDIGI" felan olmadigi gibi "KABUL ETTIGI DE YOK" (ehli sunnet olarak) peki bunu nerden cikariyorsunuz,\????...
kafanizdan uyduruyorsunuz ya da size gore ayetleri YORUMLUYORSUNUZ..... bu normal ve ilmi oluyor ama 1400 yillik ehli sunnet ayet yorumu yapinca bu MASAL oluyor.....
ustelik beni gulduren ve sonra da acindiran, bilmediginiz, tek kelimesini bile anlamadiginiz bir dile yorum yapmaniz!!!!....
ustelik aranizda en az bir yabanci dil bilen olup iki dilin mukayesesini dahi kavramakdan aciz oldugu halde......!!!!...
kendi dilinizdeki, "HALA ve HAYIR veya KAR" kelimelerindeki (ki turkce duz bir dil oldugu icin bu tur orneklere sik rastlanmaz) soylenis farkindan anlamlarin farklilasacagini idrakden aciz ama sanki dil bilimci gibi bir de her biriniz ayri bir arapca uzmanisiniz!!!!...... gerci burda ne denli turkce bildiginizi de sorgulamak gerek!....
burda ayet kopyalamak da ayri bir marifet ama yapmiyacagim, sizler de cok iyi biliyorsunuz ki kur'an ayetlerinde peygamberi dogrudan isaret eden ayetler var ama bunlar sizin isinize gelmedigi icin farkli anlamlar iceriyor ve tabi kabul etmediginiz "nesih mansuha" giriyor,
soyle ki: bir ayette diyor ki, "peygambere uyun" sizler yapistiriyorsunuz hemen MANSUHU " ama peygamber kur'andan baskasina uymaz"... ve bunlarin hepsi ilim oluyor......
tekrar tekrar yaziyorum, hicbir ehli sunnet, allahdan gayri ilah bilmez bunun aksini idda etmek ne denli akil karidir, sizleri gorunce
anliyoruz...........
evet gelelim su unlu hadise: !!!!!!.....
"Peygamber, savaşta kadınların va çocukların öldürülmesinin bir sakıncası olmadığını söyledi" (Buhari, Cihad/146; Ebu Davud 113).
Bunu Peygamber efendimiz soyleyemiyecegine gore birisi uydurdu degil mi ? Boyle Rezalet birseyi Peygamber efendimiz Kuran olcusunde soylemis olabilir mi ? Ya Buhari Uydurdu Ya Allah Kuranda anlatamamis. Benim tercihim Allah dogruyu soyluyor
demissin ve bakalim kimmis bu uydurukcu!!!!...
sevgil nuri ve diger cahiller ve de tembellikle her sacmaligi sadece kendilerini destekledigi icin hic "arastirmadan incelemeden " ki kur'anda "onlara bir fasikin lafi ulastiginda onu incelemeden kabul etmezler" ayeti (hucurat 6)
(yok kopyalamadim kendim yazdim vallahi, ukalayim ya huyum kurusun!) oldugu halde, kabul edenler,:
bu hadis din dusmani "islamiyetgercekleri.org" sitesinden o da turandursun gibi din dusmanlarini kaynak gostererek, sizler de "kurandakidin" sitesinden buraya aktarmissiniz, ben tabi ukala ve "ben bilirim" havasinda oldugum icin biligilerimi yokladim ve yetinmeyip tekrar kutubi sitteye baktim !
" aaaa bi de ne GOR"ME"YEYIM" megerse "(buhari, cihad /146) "kadin veya cocuk oldurmeyle D E G I L, hima, otlak koru yani sizin anliyacaginiz dille "bos, kullanilmayan ya da corak arazinin sahiplenilmesi ile ilgiliymis!!!!....
"Allah ve Rasûlünden başka kimsenin otlak çevirme (himâ) hakkı yoktur" (Buhârî, Cihâd 146; Ebû Dâvud, İmâre, 39)
aslida yukaridaki gibidir..... siz ilimle ugrasin ben masallara devam edeyim....
bakalim ebu davudun ilgili hadisinde "gercekte" ne deniyor:
Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalatu vesselâm) ufuk-ı semâda bir bulut belirtisi gördü mü işi terkeder, namazda idiyse kısa keser ve şu duayı okurdu: "Allah'ım, bunun şerrinden sana sığınırım." Yağmur başlarsa: "Allah'ım, boI yağmur, faydalı yağmur (ver)" derdi."
Ebü Dâvud, Edeb,113, (5099);
bakin tam da sizin durumunuza uygun "EDEB" bahsinde...
...
|