Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Efrayim Sevgili hanif dostlar... Yaz geldi ama sitede mayo, bikini,yokini tartışmaları yok. Ya bu sorunlar, hanif dostlar tarafından çözüldü ve ortak bir karar verildi ya da, bu sorunlar dinen çözümsüz olduğundan,bıkkınlık vermeye başladı. Siz ne düşünüyorsunuz? Sevgi ile,
Katılma Tarihi: 26 ekim 2008 Yer: Turkiye Gönderilenler: 52
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Din, Kuran-ı Kerim'de yazılmış olandır. Onun dışındaki
her şey din dışıdır. Din dışı olan bütün konularda
bireyler diledikleri gibi -genel ahlak ve edep
kurallarına bağlı olmak koşuluyla- özgürdür.
Şimdi, eğer biz yakınımız olmayan kadınları da insan
olarak kabul ediyor, onları et parçaları diye kabul
etmiyorsak, ne giydikleri bizi ilgilendirmez. Biz onlara
insanlar olarak bakarız. Aklımızdan cinselliğin geçmemesi
gerekir. RAB kadın ve erkeği eşit görüyorsa, neden
kadınlar da denize mayo veya bikiniyle giremesinler?
Neden biz erkeklerle saf tutup namaz kılamasınlar? Biz
onları et mi görüyoruz, yoksa insan mı? Tüm sorun burada
bence.
Efrayim Sevgili feridun_45 Yazınızda, bana biraz haksızca yüklenmişiniz, canınız sağolsun.Önemli olan doğruda buluşabilmek. Diğer yazılarda olduğu gibi, siz de yazınızda yuvarlak cümleler kullanmışsınız. Muğlak cümleleler yerine SİZDEN, AYAKLARI YERE BASAN CÜMLELER BEKLİYORUZ SAYIN feridun_45 1-) Halk plajları var ve plajlarda,mayolu, bikinili haşemalı,yokinili,üstsüz, denize giriliyor, 2-) Bunun yanında oteller var tesettürlü oteller deniyor, 3-) Görünmemek için yurtdışında tatil yapanlar var, 4-) Kendisi denize gidip,eşini göndermeyenler erkekler var, 5-)Eşi ile denie gidip,kendisi denize giren ama eşini sahilde kumların üerinde bekleten erkekler var, 6-) Maddi durumu iyi olup, günah olur gerekçesiyle hiç denize gitmeyenler var.Daha da sayılabilir. Tüm bu sayılanlara karşı sizin cevabınıza bakalım. Öncelikle dinen çözümsüz diye birşey olamaz...,.ben müslümanım diyenin böyle bir derdi yoktur zaten...,cevap kendi içinde ve aile hayatında var.. Lütfen anlayışsızlığımı hoş görün.Diğer hanif dostlar anlamış olabilirler ama ben anlamakta zorluk çekiyorum... Sevgi ile,
bu sorularınızın benim açımdan en basit ve kestirme cevabı (Nur.30-31). ayet:
İnanan erkeklere söyle: "Bazı bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Şüphesiz Allâh, onların her yaptıklarını haber almaktadır.
bu ayet zinaya giden yolu daha en başında yani bakışmalar noktasında engelleme adına inmiştir..
böylesine açık bir ayet varken,bakışmayı geçip ,mayolu girilirmi girilmezmiyi konuşmak bence abesle iştigal olur..
müslümanım deyipte sizin örnek verdiğiniz şeyleri yapanlara gelince: benim felsefem,birilerinin hayatına bakıpta ,eee bunlarda böle yapıyor,o zaman bunlarmı doğru yoksa başkalarımı demekten ziyade kuran bu konuyla ilgili ne diyor...diğerleri doğruları ortaya koyma adına benim için kıstas değildir...
ama saptamalarınız doğrudur...müslümanım deyipte allahın dinine uygun hareket etmeyenler malesef çoğunluktadır..
Efrayim Sevgili feridun_45 efraim kardeşim içkide bir nimet...ama allahın haram kıldığı bir nimet..bilmem anlatabildimmi.Demişsiniz. Hiç anlamadım bu benzetmeyi... Deniz,kum ve güneş= içki . Hiç eşit olur mu? Deniz,kum ve güneş= üzüm derseniz olur. Eşitliğin her iki tarafı da Allah'ın nimeti.Maalesef üzüm yasak değil. Haşhaş ile eroin aynı şeymidir.İkisi de Allah'ın nimetimidir? Sizin eşitliğinize en uygun domuz,leş ve kandır.Onlar da Allah'ın bize haram kıldıklarıdır,nimet olarak değerlendiremeyiz. Sevgi ile
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma