Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Hanif dostlara selam !
Fikrimce ;İnsan aklını ön plana aldığında , hertürlü mücadeleye girişebilir ve zafer de kazanabilir. Hastalığı oluşturan sebepleri anlamıyor isek , anlamak için çaba sarf etmiyor isek , niçin yaşam sürüyoruz ? Avrupa nın ve ABD nin , ötenazi uygulaması na sebep , ekonomi dir diye düşünüyorum.
İlaç firmaları ötenazi ye gerekçe olan hastalığa karşın , yeterince AR-GE çalışması yapmama larıdır. Sermaye harcanması halinde zarar endişesi vardır. Çünkü hasta bir yerde müşteridir. Talep ,ciro etdirmiyor hatta sermayeyi bile karşılamıyor ise , zararı göze almıyorlar. Sudan' da ki olaydan bilmem haberiniz varmı ? Bir İlaç firmasının yardım diye verdiği ilaçlar , meğer test amaçlı imiş. Bu durumda yardıma muhtaç Sudan halkı da Kobay / Denek oluyor.
Bir örneğide Indonesia 'da yaşandı. Fakat ordaki ilaçlar sürüm değil , tarihi geçmiş olanlardı.
Yaratıcı olan ve Herşeyin üzerinde Vekil olan Allah 'ın Nisa 29 (kendinizi öldürmeyin), Hud 9 ve Hicr 56 gibi ayetleri Akıl işletenlere öğüt vermiş olmasının sebeplerini icra etdiğimiz kanaatinde değilim.
Ümitsizliğin bazı ayetlerde Nankörlük ile anılması nında bir hikmeti olmalıdır diye düşünüyorum. Nankörlük etmemize gerekçe olarak ya imkanlarımızı kullanamıyoruz yada farkında değiliz.
Yusuf 87 = Ey oğullarım Gidin de Yusuf'u ve kardeşini iyice araştırın, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kafirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden ümit kesmez
__________________ Cinn 20= Deki Şüphesiz ben ancak Rabbime ibadet ederim ve O'na hiç kimseyi ortak koşmam
|