Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Ebu Said'ıl Hudri, Peygamberin şöyle dediğini rivayet etmiştir:Benden Kuran dışında bir şey yazmayın. Şifahi rivayette MAHZUR yok. Yasaklama üzerine Hz. Ömer; Muaz; İbnu Abbas; Abdullah İbnu Ömer; Ebu Musa; Ebu Hüreyre (radıyallhü anhüm ecmain) gibi sahabelerden rivayetler gelmiştir.
Tekrar hadis yazılamsına Muhammed sav tarafından RUHSAT verildiğini anlatan intikaller pek çoktur. En önemlilerinden biri: Abdullah İbn Amr (r.a) aittir. Der ki: '' Ben Hz peygamber den işittiğimi ezberlemek arzusu ile yazıyordum. Kureyş beni men ederek bunu yapmamamı söyledi. Bunun üzerine vazgeçtim. Durumu rassullulaha arzettim. Rasullulah parmağıyla mubarek ağızlarına işaret ederek:'' Yaz, dedi. Nefsimi elinde tutan Allah'a kasem ederim;burdan (ağzından) Hak'tan başka bir şey çıkmaz''
Hadis Usülü ve tarihi:( Prof İbrahim Canan 1998 Ankara sayfa 27-ve devamı)
Bu Bahsin geçtiği diğer kaynaklar:
''Esbab-ı Nüzul'': İmam Ebu'l-Hasen
Hadis tarihi: Prof dr Talat Koçyiğit.. Aynı hadis-ki İmam Buhari'nin e's-Sahihlerindendir Cemalleddin el-Kasımi de de vardır. Ulemanın ittifak ettiği başka hadislerde var bu yasağın kalkması ile ilgili başka göndermelere de rastladım.
__________________ İçin temiz olmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun kaç para
Hırka tespih post seccade güzel
Ama Tanrı kanarmı bunlara..
Katılma Tarihi: 31 mart 2005 Yer: Germany Gönderilenler: 380
Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
Tekrar hadis yazılamsına Muhammed sav tarafından RUHSAT verildiğini anlatan intikaller pek çoktur. En önemlilerinden biri: Abdullah İbn Amr (r.a) aittir. Der ki: '' Ben Hz peygamber den işittiğimi ezberlemek arzusu ile yazıyordum. Kureyş beni men ederek bunu yapmamamı söyledi. Bunun üzerine vazgeçtim. Durumu rassullulaha arzettim. Rasullulah parmağıyla mubarek ağızlarına işaret ederek:'' Yaz, dedi. Nefsimi elinde tutan Allah'a kasem ederim;burdan (ağzından) Hak'tan başka bir şey çıkmaz''
Uydurmadır??Niye uydurmadır.EEE hani meşhur bir söz vardır yaa
minareyi çalacak olan kılıfını hazırlar diye
Gelelim niçin ve nasıl uyudurma olduğuna
Birinci yanlış.
Bu hadisteki çizilen portreye göre; peygamber bir zaman armut dediğine başka bir zamanda elma diyen bir meczup gibi tanıtılıyor.Allahın resulü nü bundan tenzih ederiz
İkinci yanlış.
Allaha yemin ederek ağzından hak,tan başka bir şey çıkmayacağını söyleyerek ilahlık taslayan bir peygamber portresi çiziliyor
Allahın resulünü bundan da tenzih ederiz.
Zira kuranda resulün hatalarını, bildiren ve onu uyaran ayetleri nereye koyacağız.Resul haktan başka bir şey konuşmamışsa bu ayetlerin ne işi var kuranda.
Hatta en mütevatir kabul edilen
Kim bana yalan isnad ederse cehennemdeki yerine hazırlansın
Hadisi bile uydurmadır.Bu şekilde ki hadislere hadis müelliflerini şiddetle ihtiyacı vardır.Niye mi
Zira bu tür hadisleri okuyanlar ne düşünür????????
Peygamber hakkında hadis uydurmak cehennemlik olduğuna göre demekki bu hadis toplama işiyle uğraşanlarda bunu bildiklerine göre bunların kalkıpta bile bile cenneme gitmelerine sebep olacak şeyleri yapmaları olanak dışııdır.
Demekki bu hadis toplayan zerzavat kılı kırk yararcasına bu hadis derleme işime ehemmiyet vermişler ve peygambere ait olmayan bir hadisi nakletmemişlerdir
İşte peygamber düşmanı olan o alçak ve şerefsizler (kütübü sitte yazarları)insanlarda bu güveni ve düşünceyi oluşturabilmek için elbetteki bu işin ne denli ehemmiyetli olduğunu, peygambere yalan isnad etmenin cehennemlik olduğuna dair hadisleri uydyrmalarıda kendi sistematikleri içinde gayet doğaldır
Şimdi biri çıkarda efendim düşman müşman şerefsiz gibi argo ve sokak tabirleri bir müslümana yakışmaz diye itiraz etmeye kalkarsa derim ki;
Allahın düşman saydıklarına çiçek etmamı beklemiyorsunuz herhalde değilmi??
Enam 112- Biz böylece, her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman yaptık.Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vesvese verirler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardı. Artık onları iftiraları ile başbaşa bırak.
113- Bir de ahirete iman etmeyenlerin kalbleri, o yaldızlı söze kansın, ondan hoşlansın ve işledikleri suçları işlemeye devam etsinler diye böyle yaparlar.
''İşte peygamber düşmanı olan o alçak ve şerefsizler (kütübü sitte yazarları)'' (hanif)
Yazını üzüntüyle okudum. Bir müslüman olsaydım ahirette de iki elim yakanda olurdu. Mü'min Olmadığım için sana sadece üzüntümü aktarmakla iktifa edicem:
Verip veriştirdiğin bütün kem sözler malum sahibine aittir. (Bu hadis değil, vicdan ve İNSAF sahibi insanlardan aktarılagelen bir özdeyiş). Hal böyle iken Site müdavimleri önüne gelene lağım kusmakta gereksiz bir maharet kazanmışlar. Ağızdan çıkan her söz kalp süzgecinden (teşbihen) geçtiğinden, bu zift ve katran kaplı kalpleri yumuşutmak için çare aramak lüzumu vardır.
Öte yandan; 14 asırdır milyarlarca insan bu hadislerle Suyuti, gazali,Razi, Beyzavi....lerle İslamı yaşadığından ve huzur bulduğundan bu insanların-ölmüşlerinde ruhlarını sızlatıyorsun. Sen doğru yolu bulduğunu ve senden başka herkesi yanlışta olduğunu düşünüyorsun. Aynı şeyi de senin hakkında düşünüyorlar. Küfr ve Cehalet girdabında yüzüyor diye anıcaklar belki de seni. Demek istediğim EMPATİ yapmadı ğın, sabır - İzan göstermediğin takdirde hiç büyüyemeyecek:''Doğru bende! Ben doğruyu buldum'' diye tepinen sevimsiz bir ergen olarak ka-lacaksın.
Faraza ki; gerçekten hakikati buldun, farazaki. Bana kalırsa bir şey daha buldun: Bu hakikati paylaşmanın en şirretçe ve cazgırca yöntemi ni de buldun. İnsanlar kendi elleriyle kendilerine saygı duyulmasını zorla ştırma haklarına sahip olmamalılar derim..
Son olarak Menfi's-Sema'daki olasıdır ki sana bakıp bakıp hayıflanıyor-dur: ''A benim alık, sığ kafalı vicdansız kulum. İhlasla, kalple ibadet eden, emek veren herkes muteberdir. Zira emek muteberdir.Fasulye gibi bir tek kendini mi nimetten sayıyorsun? Sana haddini aşma, her önüne gelene o çıngıraklı dilini uzatma ruhsatını kim verdi?'' minvalinde söyleniyordur.
Patetik olarak bulduğum son resimde şu:'' O iftira, bu uydurma, hadis yalan, beriki bühtan'' derken içinde bulunduğun ruh halin. Çok net or-taya çıkıyor. Yaradana ulaşmanın, Adn cennetinin kapılarını ardına kad ar açmanın yolu bu ise diyecektir, Mü'min bir arkadaş; ''varsın ben yaya kalayım. İşin anahtarı şirretlikte, kelimelerle Recm yapmakta ise ben o kapıyı açmayım''. Vakit namazlarının oklarla geometrik dizaynını çok be-ğendim. Diğer müslümanlarla bu metodu paylaşmanız için bir camiinin, önünde durup bu dizayni abdest alan Mü'minlerin eline tutuşmurmanızı, onların da SİZİN İLMİNİZDEN SEBEPLENMESİNİ öneririm. Yoksa bir tek kendinize saklamakla salih amel işlemiş olduğunuza mı inanıyorsunuz?
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Mutezile hem müslüman değilim diyorsun hemde şiddetle akıldan ve Kur'andan uzak "islam kaynaklarını&şahsiyetlerini" eleştirenlere hayretle bakıyorsun/kızıyorsun. Ben açık söyleyeyim senin tavrından birşey anlamadım.
Seni daha iyi tanıma adına soruyorum. Varmak istediğin hedef nedir? Neyin peşindesin? Müslüman değilsen, Kur'an harici birtakım etiket isimlere ve kaynaklara neden bu kadar sahip çıkyorsun? Şayet bunları açıklarsan iletişimimiz daha sağlıklı olur.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Katılma Tarihi: 18 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 214
Bak arkadaş
(MUTEZILE), senin neye inandığın yada inanmadığın kimseyi ilgilendirmez. Kimse seni şuna-buna inan diye zorlayalacak da değil! Her bir dine inanana böyle verip veriştiriyormusun sen? Yoksa belli kitleleri mi hedefinze aldınız? Senin kim olduğunu biliyorum ben! Akıl hocalığını Turan Dursun - İlhan Arsel vd. kominist yanlılarının yaptığını da biliyorum. Sakın inkar etmeye kalkma! (Çünkü ben de onlara öğrencilik yaptım birkaç ay, ne mal olduklarını/öğretilerini iyi biliyorum) Bak sana ne diyeceğim! Bundan birkaç sene önce sizin akıl hocalarınıza bir mail göndermiştim fakat bana makul bir yanıt göndermediler. Belki sen cevaplarsın ha!
Kime söversen söv özgürsün! Fakat Allah aşığı müminlere laf etme istersen! Ben aslında bu sitede "bizler de Kuran'a inanıyoruz diyen" fakat aslında bir misyonun üyeleri olan (bazı) mukallitlerin seninle sidik yarışına girmelerine ve müminlere karşı ettiğin densiz/ahlaksız sözlerine/aşağılamalarına ses çıkartmamalarına akıl sır erdiremiyorum! Sözünü ettiğin o çıngıraklı yüzünden bu siteye yazı asmayacağım demiştim! Fakat görüyorum ki sen ondan da (sinsi) ukalasın! Ve müminleri de hedefine almaya başlamışsın! Git sözde müslümanlara, ataperestlere, mukallitlere (sözde inananlara) ne dersen de! Ama müminlere laf etme! Yoksa sen de gereken hakareti müminlerden ve gereken karşılığı da inanmadığın o Allah'tan en güzel bir biçimde alırsın! Sen O'na kavuşacağına inanmıyor olsan da ben inanıyorum! Bu benim için yeterli bir neden! Bir konuyu tartışmaya açacaksan bu, medenice olsun!
Sizler değil misiniz "Çağdaşlık" uğruna her türlü pisliği insanlara aşılayan? Sizler değil misiniz aynı koministler gibi inananlara zulmeden? Sizler değil misiniz Darwin gibi insanları sömüren soykırımcılık yapan! Cumhuriyet Cumhuriyet diye çığırttınız - milleti soydunuz! Sizin yüzünüzden kimse kimseye güvenemez oldu! Devleti sahiplenmeye kalkıştınız! Sizler Atatürk'ün de ağzına s...tınız! Sizler birer parazitsiniz! Etrafınıza sataşmak/bulaşmak için her an tetiktesiniz! Size inananların VAH HALİNE! Ama ben yukarıda linkini verdiğim yazıya nasıl bir cevap vereceğini çok merak ediyorum! Görelim bakalım senin ağzından bal mı damlıyor yoksa ???
Çabalarınız boşuna! Çelişkidesiniz! TC milletinin ve diğer arap milletlerinin çağdışı olduklarını kanıtlayım derken batıdan yükselen ilim güneşini göremiyorsunuz! Matbaayı geciktiren hükümdarlara/alimlere(!) verip veriştirirken yaratılış gerçeğini kabul eden batılı bilimciler kadar bilim yanlısı olamıyorsunuz! Önce çelişkilerden bir kurtulun! Önce çevrenize iki gözle bakmasını bir öğrenin!
Sen ne kadar inkar etsen de 41/53'ün gerçeği ile yüzleşmeniz yakındır inşallah! Siz inanmasanız da ALLAH'IN VAADİ HAKTIR! Allah'ın size mühlet verdiğini, sizin gibilere özel izin verdiğini, sizlerle diğer insanları denediğini bilmeseydim/bu uyarıları almasaydım, belki senin gibilerinin masallarına kanardım! Ama dedim ya ben O'na kavuşacağıma inanıyorum SEN İNANMIYOR OLSAN DA !!!
Kötü konuşmam, müminleri aşağılamaya kalkışman yüzündendir. Daha öncede dediğim gibi eğer medenice konuları tartışmaya açsaydın soru-cevap şeklinde bu işler bir sonuca bağlanırdı! Sen söveceksin/aşağılayacaksın ben susacağım ha! Yok arkadaş bu bize göre değil!
MÜMİNLERDEN BİR ÖZÜR BORÇLUSUN!
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
İslami terminolojiyi bildiğim kadarıyla kullanıyorum. a-) Dinin inanırlarına saygım var. Hele o dinde huzur ve mutluluk buluyorsa o insana saygı duymaktan başka ne lafımız olabilir. b-) Müffesirlerin, Muhhaddislerin ve bilumum ulemanın yaptıklarına ortaya koyduklarına da büyük saygım var. Sonuçta bir dava uğruna bir ömür adamışlar. İmam Buhari'nin Zübdet-ül Buhari'sini (Müellifi: Ömer Ziyaeddin Dağıstani) defalarca okudum; hayat hikayesine- islama kendini koşulsuz adamasına, bir dava adamı olmasına büyük hürmetim var. İnanmayan biri olarak bu asgari hümanist yaklaşıma mecbur iken; sizlerden bazılarınızın ağzından zehir damlamasını fevkalade manidar buluyorum. c-) Okuduğum islami kaynakların terminolojisi zamanla -itiraf edeyim- dilime yapışıyor. Zamanla İman'da kalbime yapışır mı bilemem. Varmak istediğim bir hedeften söz edilebilir mi? belki şöyle söylenebilir: islamı tanımaya, tanıyanlarla, yaşayanlarla konuşmaya çalışıyorum. Aynı İslam dan mı bahsediyoruz.? benim okuduklarım islam değil mi?..Asr-ı saadet'te neler yaşanmış. sorular bu minvalde uzar gider.
İlahi bilgi:
Biraz sivri bir dilin var. Sana anlayacağın bir lisan-ı münasip te cevap vermekte yarar var. Benim akıl hocalarım Giardano Bruno ve Hallac-ı Mansurla başlar. Tarihte düşündükleri, inandıklarının bedelini hayatlarıyla ödemiş, havlayan kelb'ler-ve anıran merkeb'ler tarafından katledilmiş bütün aydınlanma şehitleri benim hocamdır. Sevgili Turan Dursun'un da kahpece, şerefsizce, namussuzca, alçakça devrim ihraç modelini pazarlayan İran'ın yemlediği Hizbullah sırtlanları tarafından susturucu takılarak 7 kurşunla canı alınmıştır. CANINI ALANLARA DA-CANINI ALANLARA ALKIŞ TUTAN KUDURMUŞ KELBLERE DE lanet olsun ve dilerim ki sonsuza kadar kabir azabı çeksinler. Kominist olsam onurla söylerim sebze kafalı senden mi çekincem. Ne yazık ki sosyal demokra tım-(bir öğretmen kapitalist olabilir mi). Ve mecliste temsil edilmiyorum Link verdiğin laf salatasına bir göz attım. Okumaya değmez, gözümün nuruna yazık. Her ıvır zıvırı okursak işimiz iş. 2. ve 3. paragrafınla daha pişmediğini, ham olduğunu gösteriyorsun. Çocukça laflar bunlar. Mukall id kelimesini anlamını bilmeden yerli yersiz kullanıyorsun. Buna ecnebi ler 'Verbal-akrobatik' diyorlar. Bizim laf cambazlığı dediğimiz şey gibi. Göz boyamaya, ucuz islam kahramanlığına, bakın kafiri nasıl susturdum yavanlığında paslı laflar bunlar. Senden önce yüzlercesinin yediği nane. Son 3 paragrafınla benim astığım topicleri okumadığını, okuduysanda anlamadığını, anladıysan da yarım yamalak anladığını göstermiş oldun. Çocuğum konuya bu kadar uzak kalmış iken - konunun özünü hiç anlamamış iken-neden kendini illa bir Reddiye yazmaya ZORLUYORSUN? Benim kaynaklarımın arasında abide bilim adamları olan Dursun, Arsel Hoca olduğu gibi Arif tekinde var, Muhammed hamidullah, el-Kasımi, Sabuni, Suyuti, Hüccet-ül islam Gazali, İbrahim Canan, Ebubekir Siraceddin, Berki/Keskioğlu, el-Vahidi de var. Kaynak olarak kullanma-dıklarım: Adnan Oktar denen cins-i sapık (Harun yahya), her türlü misyoner ve müsteşrik neşriyatı; Oryantalistler. Tek istisnam Siret ödüllü Siyer yazarı Ebubekir Siraceddin (Martin Lingis).. Evet bunlar kaynaklarımdam bazıları. Demek ki seni gidi sevimli arpacık soğanı tek kaynağım sevgili Dursun ve Arsel Hoca değilmiş. Özür dilenmesi gerekti ği anda, haksızlık falan yaptığımda ki yaparım-insanız-faniyiz (humanum errare est) özür dilmeyi erdem sayarım. Ama burada bana hakaret ve kem söz edenlere mukabele etmekten başka bir şey yapmadım. Bir çok islami forumdaki görüntünün aynısı.
Katılma Tarihi: 25 nisan 2005 Yer: Turkiye Gönderilenler: 450
Mutezile Yazdı:
Akik:
İslami terminolojiyi bildiğim kadarıyla kullanıyorum. a-) Dinin inanırlarına saygım var. Hele o dinde huzur ve mutluluk buluyorsa o insana saygı duymaktan başka ne lafımız olabilir. b-) Müffesirlerin, Muhhaddislerin ve bilumum ulemanın yaptıklarına ortaya koyduklarına da büyük saygım var. Sonuçta bir dava uğruna bir ömür adamışlar. İmam Buhari'nin Zübdet-ül Buhari'sini (Müellifi: Ömer Ziyaeddin Dağıstani) defalarca okudum; hayat hikayesine- islama kendini koşulsuz adamasına, bir dava adamı olmasına büyük hürmetim var. İnanmayan biri olarak bu asgari hümanist yaklaşıma mecbur iken; sizlerden bazılarınızın ağzından zehir damlamasını fevkalade manidar buluyorum. c-) Okuduğum islami kaynakların terminolojisi zamanla -itiraf edeyim- dilime yapışıyor. Zamanla İman'da kalbime yapışır mı bilemem. Varmak istediğim bir hedeften söz edilebilir mi? belki şöyle söylenebilir: islamı tanımaya, tanıyanlarla, yaşayanlarla konuşmaya çalışıyorum. Aynı İslam dan mı bahsediyoruz.? benim okuduklarım islam değil mi?..Asr-ı saadet'te neler yaşanmış. sorular bu minvalde uzar gider.
Kardeş keşke bu meramını ilk mailinde bu cümlelerle dile getirebilseydin. Böylece bizler de maksadının menfi olmadığını anlar elimizden geldiğince bildiklerimizi paylaşırdık. Şimdi senden önce nice art niyetli saldırganlar girdi. amaçları ne hümanizm ne de dostça paylaşım idi. Bunlardan dostlarımızın dili fevkalade yandı.
Ayrıca belki tüm katılımcılar adına söylenemez ama benim tanıdığım en az 11 kadar dost senin saydığın ve hatta saymayı unuttuğun islam klasiklerini vaktaki hatmetmiş insanlardır. Öyle ki çoğu kez bir ehli sünnetçi ile tartışırken, ehli sünnetçi de şahit oldu ki, kendi savunduğu kaynak ve nasları onlardan daha iyi biliyorduk. Bizler bu noktaya bir lazhzada gelmedik. En yalın anlatım ile, Allah'ın kitabında sunduğu SINIRLAR- Tanımlamalar ile, atalarımızdan bize miras kalan adına islam dediğimiz ama hiç sorgulamadığımız bir "din" arasında derin farklar vardı.
O zaman anladık ki kişi; İbrahim (i tavır-sorgulama) olmadan hakikate ulaşamıyor. Eğer sitelerdeki ve buradaki yazıları zaman içinde hazmedebilirseniz çizgiyi daha iyi kavrayacağınıza eminim.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
Mutezile hem müslüman değilim diyorsun hemde şiddetle akıldan ve Kur'andan uzak "islam kaynaklarını&şahsiyetlerini" eleştirenlere hayretle bakıyorsun/kızıyorsun. Ben açık söyleyeyim senin tavrından birşey anlamadım.
selam selam
Walla bende bişey anLamadım. Küstahlığın Lüzumu yok Mutezile!İnanmadığın birşeyin nesini merak edip geliyorsun anlamadım.Üstelik Kur'an la bağdaşmayan rivayet/söz/hadislerle İnsanlara yargı koyuyorsun.Tamam oLabilir, inanmayabilirsin bu kimseyi ilgilendirmez ,ama Ön yargılı ve şartlı olarak inananlara laf sölersen karşılığını alırsın.
doğru bilidiğin yanlışlarla/yazdıklarınla veya kasıtlı yazılarınla Kimsenin Fikrini değiştiremezsin.Boşuna hem bizim hemde kendinin vaktini harcama.
Katılma Tarihi: 09 mart 2005 Yer: United States Gönderilenler: 100
sevgili mutezile, eminim bilmeden boyle bir cetenin girdabin icine dustun...
bunlarin toplam sayisi besi (5) gecmez ve burada kendilerince eylenirler, gelip gecene kufreder, hic birsey bilmedikleri halde uydurduklari seyi de gercek sanip isleri gucleride olmadigindan avunur dururlar....
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma