Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
SAVANA YAZDI:
selam sultan Selam Savana,
Yukarıda yaptığnız zandan başkaca bişey değil. İsabet edeceğimi umuyorum.
Birkere şunu iyi bilip anlayın ben laf olsun torba dolsun reklam olsun vs için görüş beyan etmem.Fikrim neyse zikrimde odur.Hayata geçirip uygulamadığım şeyleri yapıyormuş gibi yansıtmam.
Allah daim kılsın.Olması gerekende bu zaten.
Gelelim ayet sorgulamaya Memnuniyyetle kardeşim buyurun,
Ben bu işi bıraktım.Bir ayette Allah bunu neden böyle emretmiş sorusunun ardına düşmem.Düşersem sonum mazallah sizin gibi olur.Allahın niyeti bu ,bundan dolayı bunu emretmiş ,deyip anlayışa dayalı din inşaa etme yoluna girerim.Kendi anlayışımı ilah edinip haram ve helaller çıkarmaya başlarım.Bunlerı ben yaptım mı?Evet yaptım.Bu sitede özellikle tahir olmama durumuyla ilgili.Allah bu ayette hayız halini tahir olmamak olarak öretmiş o halde tahir olunmadan namaz kılınmaz cünüpkende gusledilip tahir olunuyor ,hayızlı kadın gusledip namaz kılmalı diye direttim. Allah,açıkça cunup olanlara gusledin demişken sen kendi kafandan yasak üretmişsin,iyi de yapmamışsın.Ancak,herkesin senin düştüğün hataya düşmesini beklemende çok yanlış.O konuya senin gibi hiç bakmadım.
Kuranın bana öğrettiği bir kavram üzerinden gidip o kavrama göre kavram eşitliklerinden haraket edip kendime bir yasak koyma yoluna gittim.Hayızlı namaz kılınmaz dedim.Neyseki maymun gözünü açtı.Artık şunu iyi biliyorum- Allahın koyduğa hiçbir emir ve yasağa neden bulup, o nedeni salt doğru kabul edip, bunlar üzerine din inşaa etmekten sakınıyorum- Sen bir süre daha sakınmaya devam et.Çünkü,yöntemi henüz tam algılayamamışsın.Kullanacağın aletle ilgili "amaç"noktasında sorunların var belli ki..
Borçlanma hukukunda kadınların zırlayıp bir kadın yarım erkek mi eder diye ortaya atlamalarına sebep olanda bu ayetin anlattığını saptırıp yeni anlamlar yükleyen zihniyettir.O zihniyete göre bu ayet kadını eksik etek görür.Kadın erkek eşit değildir vs vs. "Zırlamakla" meselenin hikmetini arama çabasını karıştırmasan iyi olur.Çünkü,Kuran hikmet'i önerir. Unutmayalım ki,İbrahim de,yanlıştan doğruya ulaştı.Hiç düşünmemek ve sormamak insanın özelliklerinden değildir.
Akıllı bir kadınsa bu ayette sadece Allahın borçlanma hukukunda 2 kadın ve bir erkek şahit talep edilmesi emrini görürür.
Bu ayette gaza gelip panter gibi atlayan kadınlar söyleyin bakalım Allah erkeklere kadına tazminat ödemeyi farz edip kadınlara boşanma tazminatı yüklememesine neden tepkili değilsiniz?Kadın erkek eşittir bizde tazminat ödemek isteriz diye ortaya çıkmıyorsunuz?Ya siz beyler?öyle saf saf durup biz niye tazminat ödemekle mükellefiz, kadının mal varlığı varsa o halde o da tazminat ödemeli diye tepkili değilsiniz? Kuran'dan kadının misyonunu öğrenen müminler için çok kolay sorular.Gerginliğin, Allah'a sormamandan dolayı kalbinde ki oluşan boşluktan kaynaklanıyor.Bu yüzden kalbin sukuna ermiyor.Allah'a sorarsan eğer,Ashabı Kehf'te ki yarenlerin kalplerine yaptığı Ribat uygulamasını sana da yapar,hiç kuşkun olmasın.
Demekki neymiş ?Allahın verdiği emirler ve dağılımı konusunu olduğu gibi kabul edip mızmızlık yapmayacağız. Hala bu kanaatteysen,Rabbi, bizzat görmeyi arzulayan Resullerimizi düşünmeni öneririm.
Çok Önemli Not:"Alak Suresinin İlk Beş Ayeti" başlıklı foruma bir bakıver kardeş,"Neyi,Nasıl,Neden"sorularını sorarak ADAM,ne muazzam sonuçlara ulaşmış görüver.
Allah'a emanet ol.
|