Ayeti anlamak için tüm soruları Allah'a sorun ve tüm cevapları yine Allah'tan alın.Kafadan yoruma dayalı uydurma sonuçlar üretmeyin.Ayetleri anlamakta En doğru yol budur.
Selam sultan
Siz isanın babasının kim olduğunu
Sen Kuran'dan,Muhammedin,Şuaybın,İdrisin babalarının kim olduklarını söyleyebilirsen,ben de,İsa'nın babasını söylerim!
isanın babası var diyen sizdiniz ben değil:)
gece çalışmanın haram olduğunu
Allah,geceyi dinlenmek,gündüzü de maişet çabası için yarattığını söylüyor.Yani,ben,söylemiyorum.
hayır efendim söylüyorsunuz.gündüz çalışmak farz gece çalışmak haram diyorsunuz.Allah bize gündüz uyumak haram yada gece çalışmak haram demediği halde.Siz ben kurandaki bu örnekten yola çıkıp geceleri dinlenmeyi gündüz çalışmayı daha uygun buluyorum ve böyle yapıyorum demiyorsunuz.Allah adına konuşup Allah gece çalışmayı yasaklamıştır diyorsunuz.
gündüz çalışmanın helal olduğunu
kutuplarda 6 ay gece yaşayan toplumların çalışma yasağına Allahtan onlara çözüm gelmesini beklemek durumunda olduğunu
Doğruyu aramaya değil,boğmaya yönelik "batıl" örnekleme..
inşaa ettğiniz dine göre amel etmek isteyecek toplumlara hadiyin oradan demekle yetiniyorsunuz.Burada yaşayan müslümanlara sizin kuran anlayışınız kurandan cevap veremiyor
erkekle dişiyi ayıran faktörün sakal olduğunu ve sakalın kesilmeyip yerle beraber uzatılmasının gerektiğini Sakal kesmenin yaratılışı değiştirmek olduğunu
Başka bir faktör biliyorsan söyle,bilmiyorsan teslim ol.Yerlere uzatmak mı!!Niyetin fena!Doğrusu,yaratılışı değiştirme girişimi olacak.
Erkekle dişiyi birbirinden ayıran faktör sizin sandığınız gibi saç sakal değil cinsel anatomileridir.
kadınların çalışmasının haram olduğunu
Bazı özel durumlar hariç kadının iş meşgalesinden uzak durmasını Rabbimiz, bazı kıssalarla bize bildiriyor.
hangi özel durumlar?sizin belirlediğiniz durumlar mı?
hangi ayet hangi kadın işe girip çalışırsa Allahın laneti onun üzerinedir der?
Allahın demedeği şeyleri sanılara dayandırıp ona iftira atmayalım.
kadınların ve erkeğin çifti bozmamak için evlenmek zorunda olduğunu
Zorunda olmadığına delilin nedir?Evlenmeye bilirirsiniz de,diye ayet mi var?
Evlenmeyenlerin yeri ebedi cehennemdir diye ayet mi var?
vs yi Allaha sorup bu cevaplarmı aldınız ki bize bunları söylüyorsunuz.
Benim Allahtan vahy almak gibi bir lüksüm yok elimde sadece Allahtan gelen kuran ve içindeki ayetler var.Ayete sorup ayetten cevap alıyorum.sizede nacizane tavsiyem budur
Odun gibi kupkuru ayetler!Yol aldırmayan,yavan.Bulunduğun yeri eşele dur!
içine beşeri yorum eklenip dallanıp budaklanıp zenginleştirilmiş !!! halimi eşelenmeye daha münasip yoksa ayet ne diyorsa onu anlamak mı? bakın sizin gündüz çalışma yasağını biraz eşeleyecek oldum zılgıt yedim.kutuplarda yaşayan müslümanlar çözümüz!
Selametle
|