Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam selam
zülkarneyn70 ile malik'e cevaptır,
arkadaşlar eğer forumu iyice okursanız atatürk hakkındaki inceleme ve eleştiri yazılarını göreceksiniz. ama isterseniz ben kendi açımdan atatürkü nasıl bulduğumu bir daha anlatayım
1.asker olarak : iyi bir asker ve kumandandı. yönetmeyi bilen risk alabilen iyi bir askeri strateji uzmanı diyebiliriz.
2.devlet adamlığı : iyi bir devlet adamıydı,birbirine ters düşmeyecek kanunlar zinciri kurmuştu yada dışardan almıştı.hedefleri vardı ve kesinlikle hedeflerine varacak her şeyi de kullandı.
3.siyasetçiliği : kesinlikle ve kesinlikle berbattı. siyaseti bilmiyordu ve dikta modasına uymuştu. hala kafasında siyasi açıdan kendine rakip olarak gördüğü MUSSOLİNİ ile savaşmak hırsı vardı.
4.kişiliği : eleştirmek yada söz söylemek düşmez ama illa bir örnek vereceksem; kahvede muhabbetini dinlerim ama ailemin yanına yanaşmaya kalksaydı vururdum
atatürkü her zaman tarafsız gözle izlemeye çalıştım. atatürkün kurduğu devletin halk ihtilali değilde darbe hükümetiyle gelmiş bir yapı olduğunu düşündüm. çünkü memurlar aynıydı,kurumlar aynıydı. sadece görünümü yeminleri değişmişti.
fes yerine şapka
padişah yerine ata
şeriat yerine meclis yasaları
yani osmanlı dönemindeki her türlü kokuşmuşluk devam ediyordu tekkeler yerine halkevlerinin açılması gibi. rüşvetin devam etmesi gibi,sansürün devam etmesi gibi,ferman yerine istiklal mahkemeleriyle idamların devam etmesi gibi.
kendimizi kandırmayalım osmanlı yıkılmadı tüm kurumları ve kokuşmuşluğuyla devam ediyor yani yeni bir devletimiz yok,eskisinin külllerine bile muhtaç bir yapımız var. ancak kravatlıyız övünebiliriz :)
atatürkü hitlerle kıyasladım hep. bir kere neredeyse yaşıttılar. ama atatürkün hitlerdeki gibi siyasi sabrı ve zekası yoktu bana göre. aynı yolu izlediler ama hitler başa seçimle geldi. atatürk ise asla seçim kazanamadı,üstelik ne zaman güdük bir parti kurdurtsa chp bitiveriyordu.
yani siyasi ahlak açısından atatürk çok ama çok zayıftı.hitler gibi yapıp halkevlerinden bir nesil yaratmaya uğraştı. eski dönem filmlerine baktığımızda atatürkün 10. yıl gösterileri ve konuşmasındaki hitler özentisini teşhis edebilirsiniz.
atatürk kendi özel birliklerini yaratamadan kurduğı düzeni maalesef iki ŞEREF yoksunu satılmışa bıraktı
solu ismet'e
sağı celal'e
vah benim milletimin haline
selam selam
|