Şu da emredildi: Yüzünü dine bir Hanif olarak çevir. Sakın müşriklerden olma.
Yunus Suresi 105
Ben bir Hanif olarak yüzümü gökleri ve yeri yaratana döndürdüm. Müşriklerden değilim ben.
Enam Suresi 79
İbrahim ne bir Yahudi idi, ne de bir Hıristiyan. O sadece hanif bir müslümandı. O müşriklerden değildi.
Ali İmran Suresi 67
Şu da kuşkusuz ki, İbrahim başlıbaşına bir ümmetti; bir Hanif olarak Allah'ın önünde eğiliyordu. Müşriklerden değildi.
Nahl Suresi 123
De ki Allah doğrusunu söylemiştir / vaadinde sadıktır.Haydi artık Hanif olarak İbrahim'in Milleti'ne uyun! Müşriklerden değildi o.
Ali İmran Suresi 95
Allah'a ortak koşmadan, Hanifler olarak... Allah'a ortak koşan kişi, gökten düşmüş de kendisini kuşlar kapışıyor veya rüzgar onu uzak bir yere fırlatıp atıyor gibidir.
Aşağıdaki ayetlerde, “alına” yapılan vurgu bakın Harvard tarafından da bilimsel olarak kanıtlanmış daha doğrusu bu kesin gerçeğe bilim adamları yeni ulaşmışlar.
HÛD suresi 56. ayet "Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiç bir canlı yoktur. Muhakkak benim Rabbim, dosdoğru bir yol üzerinedir (dosdoğru yolda olanı korumaktadır.)"
ALAK suresi 15-16. ayet
Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;
O yalancı, günahkar olan alnından.”
KALEM suresi 16. ayet
Yakında biz onun hortumu (burnu) üzerine damga vuracağız.
“Beyindeki ahlak merkezine dikkat
Harvard araştırmasına göre burnun arkasındaki "ahlak merkezi" hasar görenler, ahlaki kararlar alamıyor ve sorunlu oluyor.
Ahlak merkezi alnın arkasında
Amerikan bilim adamları, beynin fonksiyonları hakkında son derece önemli bir buluşa imza attı. Harvard ve Iowa Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan bir araştırmada, beynin "ahlaki karar verme" merkezi bulundu. Burun ve alnın hemen arkasında kalan ve "ventromedial prefrontal korteks" adı verilen bölgenin ahlaki kararlarda etkili olduğunu ortaya çıkaran bilim adamları, bu bölgenin zarar görmesi halinde kişilerihn ahlaki kararlar almasının imkânsız hale geldiğini de kaydetti. Bilimadamları, beyninin bu bölümü zedelenenlerin "boşverci, beceriksiz, geveze, sosyal ilişkilerde sorunlu" kişiler haline dönüştüğünü, daha fazla şiddet hatta
Ayetteki "yakında biz onun burnu üzerine damga vuracağız" yani burnunu sürteceğiz anlamına da gelebilir.Zira bugün kullandığımız "burnu sürtülmek"deyimi "Ilımlı bir yol seçip gururundan vazgeçmek, sıkıntı çektikten sonra daha önce beğenmediği bir durumu kabul etmek"anlamına gelir.
Örneğin;
Hayır; eğer o, (bu tutumuna) bir son vermeyecek olursa, andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;
Bunu da "Alnına kara çalmak"deyimine benzetebiliriz.Kişi haketmediği şekilde nitelendirildiği zaman gerçeği yansıtmayan bir şekilde kendisine suç isnat edildiği zaman" Alnıma kara çalındı "denir.Böylelikle o kişi başkalarının gözünde günahkar olmuş olur.İşte ayette bahsedilen günahkar alın budur.
Zaten kişinin davranışlarından sorumlu olan merkez beynin ön lobuymuş.Burada kastedilen bu olsa gerek.Bu durumun Kurandan çıkarılmasına gerek yok bence.
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Ayetteki "yakında biz onun burnu üzerine damga vuracağız" yani burnunu sürteceğiz anlamına da gelebilir.Zira bugün kullandığımız "burnu sürtülmek"deyimi "Ilımlı bir yol seçip gururundan vazgeçmek, sıkıntı çektikten sonra daha önce beğenmediği bir durumu kabul etmek"anlamına gelir."
Bu ayet böyle anlaşılabilir belki ama ;
Şeyma Yazdı-
"Örneğin;
Bunu da "Alnına kara çalmak"deyimine benzetebiliriz.Kişi haketmediği şekilde nitelendirildiği zaman gerçeği yansıtmayan bir şekilde kendisine suç isnat edildiği zaman" Alnıma kara çalındı "denir.Böylelikle o kişi başkalarının gözünde günahkar olmuş olur.İşte ayette bahsedilen günahkar alın budur.
Zaten kişinin davranışlarından sorumlu olan merkez beynin ön lobuymuş.Burada kastedilen bu olsa gerek.Bu durumun Kurandan çıkarılmasına gerek yok bence."
Burada söylediklerinize katılmıyorum, "Kişi haketmediği şekilde nitelendirildiği zaman gerçeği yansıtmayan bir şekilde kendisine suç isnat edildiği zaman" Alnıma kara çalındı "denir.Böylelikle o kişi başkalarının gözünde günahkar olmuş olur.İşte ayette bahsedilen günahkar alın budur."
çünkü Allah'ın haketmediği halde birilerine suç isnat ederek, başkalarının gözünde günahkar olmasını sağlaması mümkün olamaz. Yani kişiler gerçekten günahkardır ve Allah da "andolsun, onu perçeminden tutup sürükleyeceğiz;
O yalancı, günahkar olan alnından.” kimseyi derken iftiraya uğratacağından, alnına kara çalacağından bahsetmez -normal- olarak
Allah nasıl birilerine olmayan birşeyi isnat eder, iftira eder?
Bu durumun Kuran dan çıkarılmasına gerek yok derken ne demek istediğinizi anlayamadım? Bilim Kuran daki gerçeklere geç de olsa, büyük, ciddi, maddi ve manevi kaynak ayırarak ulaşıyor ve bunlar aslında Kuran da var..
Evet haklısnız .Ama orda yanlış değil eksik ifade var.İletiyi okumadan gönderdiğim için farketmemişim.Alna kara çalmak bir o şekilde olur.Yani haketmediği halde başkalarının dayatması ile olur.Ya da kişi kendi iradesi ile örneğin zina yapar ve alnına kara çalmış olur.Ben bu ikinci şıkkı kastetmiştim.
Bu durumun Kuran dan çıkarılmasına gerek yok derken ne demek istediğinizi anlayamadım? Bilim Kuran daki gerçeklere geç de olsa, büyük, ciddi, maddi ve manevi kaynak ayırarak ulaşıyor ve bunlar aslında Kuran da var..
Biz müslümanlar böyle olaylar karşısında nedense çocuklar gibi seviniriz.Aslında Kuran da mucize aramaya gerek varmı?Kuranın kendisi başlı başına mucize zaten..El oğlu araştırsın,çalışsın bir buluşa imza atsın..Bizde sevinip Kuran böyle bir şeyi daha doğruladı deyip sevinelim.Benim tavrım buluşa,keşif e falan değil.Benim tavrım elimizdekinin kıymetini bilmemek.Araştırma yapması gereken bizken eloğlu srekli çalışıyor ve biz öylece seyrediyoruz ve bize sadece Kurandan doğrulamak kalıyor maalesef..
Muhabbetle,
__________________ FATİHA: 6, 7/ Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanlarınkine ve sapıklarınkine değil.
Ahlak merkezi alnın arkasında haberini bir kaç gün önce internette bende okumuştum.O zaman aklıma lise yıllarında din kültürü öğretmenimizin insanda bir ar damarı vardır ve alnın üzerindedir.O çatladımı birşeyler bozulmaya başlamıştır demişti.Bu bilgiyide çeşitli rivayetlere dayandırmıştı.Bu nedenle haber oldukça ilginç geldi bana...
Biz müslümanlar böyle olaylar karşısında nedense çocuklar gibi seviniriz.Aslında Kuran da mucize aramaya gerek varmı?Kuranın kendisi başlı başına mucize zaten..El oğlu araştırsın,çalışsın bir buluşa imza atsın..Bizde sevinip Kuran böyle bir şeyi daha doğruladı deyip sevinelim.Benim tavrım buluşa,keşif e falan değil.Benim tavrım elimizdekinin kıymetini bilmemek.Araştırma yapması gereken bizken eloğlu srekli çalışıyor ve biz öylece seyrediyoruz ve bize sadece Kurandan doğrulamak kalıyor maalesef..
Slm, evet Kuran insanları şaşkınlığa boğmak, sürekli vay be dedirtmek için gelmiş bi kitap değil, katılıyorum. Kitap olarak Kuran tek başına sihirli bir değnek de değildir, kişinin emeği, dürüst mücadelesi doğrultusunda Allah ona doğruyu bulmasında klavuzluk yaptırır.
Bilimsel yeni bir gerçeğin ortaya çıkması, ayrıca bu bilimsel bilginin zaten yıllardır Kuranda bulunması sevindirici bir durum
Bunda eleştirilecek ne var anlamıyorum?
Aksine bu bilimsel buluşun Kuranla desteklenmesi de çok güzel... Demekki Kuran sadece ibadet kitabı değil aynı zamanda sosyal, ahlak kurallarını içinde barındıran, bilimsel, gerçeklerle çelişmeyen, bilime ayna tutabilecek, her çağa döneme uygun mükemmel bir kitap
o yüzden bu ve benzeri buluşlar ilerki yıllarda daha da artar umarım
saygı ile....
__________________ Ne kadar uzak olsak da çok yakınız, daha yürekten olamazdım, daima kim olduğumuza güveniyorum ve başka hiçbirşey önemli değil... Metallica-Nothing Else Matters
siz birde şu adrese bakın.yalan söylediğinde beyinde elektiriklenen koordinata dikkat edin.tam olarak alın bölgesi.üstelik bu bilgiyi verende dini bir kaynak değil.
konu uzay teknolojisinden bile sonra bulunmuştur.1400 sene önce söylenmesi garip olsa gerek.düşünenler için tabi.
__________________ KURAN - KURAN - KURAN
OKU - DÜŞÜN - ÖĞÜT AL
Sizin yetkiniz yok foruma yeni mesaj ekleme Sizin yetkiniz yok forumdaki mesajlara cevap verme Sizin yetkiniz yok forumda konu silme Sizin yetkiniz yok forumda konu düzenleme Sizin yetkiniz yok forumda anket açma Sizin yetkiniz yok forumda ankete cevap yazma