Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Selam Blinpoint,
Vatan kavramını netleştirsek iyi olacak.Bu kavram özellikle ulusalcı devlet yapısının ortaya çıkmasıyla varolmuş bir kavram olup köksüzdür ve özellikle Kur'ani temelden yoksundur.Belki sadece yahudilerin Arz-ı Mev'ud'undan bahsedilebilir ama ayetler iyi tahlil edilse bu yer bence yahudilerin kendi ayakları üzerinde durup özgürce yaşayacakları bir yer idi,bir toprak parçası değildi.
Bize gelince,evet biz bu topraklarda doğup büyüdük ve burayla köklü bağlarımız var.Ancak inancımızı yaşama noktasında biz burada özgür değiliz.Hayır olayı sadece devlet yönetimi açısından irdelemiyorum.
Bugün İslamcı bir devlet de egemen olsa,özellikle biz haniflere iyi gözle bakılmayacağı kesin.Ama bir Batı devletinde ,onların yaşam biçimini şimdilik tehdit edemediğimizden,çok rahat dinini ve görüşünü yayabilir,özgürce yaşayabilirsin.
Kısacası,ben bir hanif müslüman olarak dinimi rahatça yaşayacağım bir vatanım olmadığı için hiç bir yere vatanım diyemiyorum.Ancak özgürce inancımı yaşadığım topraklar olduğu zaman o anda orası benim vatanımdır ve bundan dolayı da benim için vatan hainleri diye bir kavram belki o an için varolur.
Şu an için uğrunda savaşacağım tek vatanım vardır ve oda Kuran vatanıdır.Diğer vatanlar ise şu anda şirk vatanıdır vesselam.
VATANIM KUR'ANI YAŞADIĞIM YERDİR,
GAYRISI DA HEM KADER HEM KEDERDİR.
__________________ ''Eğer biz bu Kur'anı bir dağın üzerine indirseydik,kesinlikle onun,Allah korkusuyla baş eğerek parça parça olduğunu görürdün..''Haşr:21
|