Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
selam arkadaşlar...
hashikio ya bir şey diyeceğim
diyorsunki bizler anlamadığımız arapçayla kuran hakkında ahkam kesiyoruz....
peki sen anlamadığım arapçayla hadisleri nasıl anlıyorsun ... hadisler yoksa türkçemi yazılmış...??? neye göre güveniyor ve inanıyorsun
onlarda çeviri (velevki hadisler doğruysa) kuranın çevirisine gelince sizler arapça bilmiyorsunuz ama hadislerin çevirisine laf yok çünkü onlar hadis haşa kurandan üstün...
geçenlerde başımdan geçen bi olayı nakletmek istiyorum....
biri ile konuşuyoruz bi konu hakkında o bana atalar dininin fikrini söylüyor bende ona diyorumki. bakın kuran şu ayet şu süre açıp gösteriyorum.... diyoki bunu kim yazmış... diyorum falanca.... diyoki ben ona inanmıyorum...ama şu da bu da şunlarda bunlarda aynı şeyi yazmış , sonra hemen genelliyor ben onlara inanmıyorum ne bilim doğru yazdıklarını diyor...
en sonunda dedimki tamam kuranla alakalı olan çeviriler hepsi yanlış güvenmiyorsun çevirenlere , ben kendim öğrensem çevirsem bu seferde sen kimsinde senin çeviri doğru olur diye gene güvenmeyeceksin...
şunu da biliyorum dedim... sen kuranın söylediği şeylerdeki çevirilere inanmayacaksın ama hadisin mezhepin alimin hocanın şeyhin söylediğine hemen iman .... Allah akıl fikirr versin sana dedim...
Allah için ne olursun kuran oku çoğu şeyin cevabını bulacaksın dedim...
bizler toplumca çok tembeliz herşeyde hazırcıyız...sabah işe geç gideriz akşam erken çıkarız hep işten patrondan yakınırız... eve gelir ayağımıza yemek yanımızda yanan soba isteriz... dizimizi filmimizi izlemek isteriz.. yatmak isteriz saatlerce öğlen vakitlerine kadar hep az çalışıp çok tatil yapmak isteriz daha neler neler isteriz de burda kesim...
Ama bizler bize gelen kitabı okuyup araştırıp anlayıp da iman etmek istemeyiz..
|