Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Yahu bir insan hep iğnelemek, hep açık aramak için ortaya çıkarsa, sonuç nereye gidebilirdiki? Bak senin ardından olumsuz eleştiriler yapıldığında dahi ben acele hüküm vermedim senden yana tavır koydum. Ama sen öyle bir davranış sergiliyorsun ki adını anmak istemediğim bir zat var diğer dostlar biliyor ve zaman zaman anıyor...... İşte bu tavır bize yabancı değil ve gerçekten çok bıkkınlık verdi.
Başkasının ardından konuşmak yerine yüzüne söylemeyi tercih eden biri olara diyorum ki: Şİmdi sen bir dostun bir konu hakkındaki yorumunu tamamen veya kısmen sana GÖRE hatalı gördüğün zaman...............?
İşte tüm mesele bundan sonrakki tutumda. İşte tam burada sen, sanki kafirin yada aşağılık bir mahlukun açığını yakalamış gibi dalıyorsun konuya. Belki niyetin böyle değil. Ama YANSIYAN öyle. Şimdi hal böyle olunca, tavır ve üslup böyle olunca senin anlattıkların dünyanın en önemli bilgisi olsa dahi hiç kimsenin kalbine ulaşmaz, sadece kulağına ulaşır.
Samimiyet her şeyin başı. Kişiler savundukları hususlar hakkında azıcık da olsa yanılma paylarının da olabileceğini hesaba katmalı. Şİmdi sen tam göremiyebilirsin ama bizler benzer şeyleri yaşadık ve akibetin nasıl olduğunu yaşadık. Eğer bende sadece eleştiri zamanları veya bana GÖRE hatalı yazılar gördüğüm zaman mort etme amcıyla ortaya çıksam, buna alperen veya semazen de katılsa 48 saat sonra ana-bacı.....şeref-haysiyet..... havada ucuştuktan sonra, forum sizlere ömür. Sonra bakmışsın haniflik kuru kabulden ibaret. Tavırlar zerre kadar haniflik işaret vermiyor. Hatta müslümnalık bile değil insanlık işareti vermiyor olur.
Bazı dostlar farkında değil. Ben ve radyoman kardeşe gelen maillerden anlıyoruz ki (isim reklam olur diye vermiyorum) Ciddi isimler ve kurumlar bu forumları takip ediyor! Bu yüzden buradaki yazılar bit pazarı muhabbeti şeklinde olmamalıdır. Belli bir düzeyin korunması şart. "Yoksa yaw jiddi misin",,,,,,,,,"Yürrrüüü anca gidersin",,,,,,,vb benzeri 3, sınıf mahalle edebiyatı yapan insanın yazılarını, aklı başında hiç kimse ciddiyetler okumaz. Velev ki o kişi arada ciddi/önemli yazılar yazsa da. Kişiler zaman zaman empati ile başkasının gözüyle kendine bakmalı.
Herkes zamanla kendine has veya bir başkasından kopyaladığı sloganla hareket ediyor. Mesela:
"Ruhunu Allah'a ulaştırmayı dilemeyen Kurtuluşa eremez"
"xxxx Dabbet oolduğuna inanmayan gerçek hanif olamaz"
"Kur'an dışında herşey foseptik çukuruna"
"İman cihat etmektir cihat etmeyen kurutuluşa eremez"
...........vb bu örnekler çoğaltılabilir. İster inanın ister inanmayın. Ama bizler Hanif liğin hala "B"aşındayız. Daha önce söyledim yine söylüyorum. HANİFLİK BİR SÜREÇTİR. İnsan hanif olur da tavırları müşrikin, hristiyanın, Kafirin veya münafığın tavrına benzerlik gösterir mi? Bunu genel manada söylüyorum. Haniflik TÜM YÖNLERİYLE ele alındığında: Ameli ile tavrı ile üslubu ile diğer inanç sisteminden ayrılan yönü varmıdır yok mudur?
Neyse konu amacından uzaklaşıp genele yayıldı. Şu kadarını söyleyeyim. Benim kimseye karşı özel gıcığım varmış gibi çocukca huylarım yok. Ortada birden fazla kişinin rahatsızlık duyduğu bir husus varsa; Orda bir hata vardır. Hatalar ceng-ü cidal ile düzeltilebilseydi. Dünayada insan nesli kalmazdı.
Şöyle güzel bir söz var "Beygirler yularıyla, insanlar ise sözleriyle bağlanır" kişiyi kişi yapan kendinden sadrolan cümler ve tavırlardır. Çok mükemmel bir cümleyi, samimiyetsiz alayımsı söylersin ama bu söz seni büyültmediği zamanla kendinden kaçılan bir kişilik olursun. O zamanda çook çok değerli yorumlarını aynada kendine söyler kendin dinlersin. Eğer dil beyinden daha hızlı çalışmaya başlarda tefekküre fırsat kalmazsa akibet asla kişinin tasarladığı biçimde neticelenmez.
Mevzu bir sen değilsin genel olarak buarada ipe sapa gelmez iki satırlık mahalle edebiyatı yazılar çoook eğer bunlara fırsat verilmeye devam edilirse kendimi banlamayı yeğlerim. Kırık dökük de olsa bana ait bir sitem var bildiğimi oradan sammimi olanlarla baylaştım, payalaşıyorum, paylaşacağım da.
__________________ Asaf'ın miktarını bilmez Süleyman olmayan. Bilmez insan kadrini alemde, İNSAN olmayan.
|