Gönderen: 30 kasim 2019 Saat 00:16 | Kayıtlı IP
|
|
|
Abdullah16 Yazdı:
Aleykümselam İlahi bilgi.
İnşallah varoluşunu sürekli kılarsın da bizi bilgili ve ilgili kılmaya devam edersin.Uzun etme sanal sürgününü artık.
|
|
|
Merhaba abdullah dost!
Keşke herkes senin kadar Kuran etrafında toplanabilme duyarlılığını gösterebilse! :( Ama yok! Vaktiyle ben buradan bir çağrı yapmıştım ama pek sallayan olmadı! Nedenini ben, menfi çıkarlara dayandırıyorum! Birileri birşeylere hizmet ediyorlar olsa gerek ki, herşeylerini arkalarına atıp Allah'ın kitabı etrafında birleşeme cesaretini gösteremedi ve haliyle nefsi çatışmalar başgösterdi! Oysa amacımız Rabbin kitabını daha anlaşılır kılmak olmalıydı! Kuran'ı duvardan indirtmek yetmiyor ...
Benim, maddi/menfi hiçbir beklentim yok! Bazen bu yolda yalnız olduğum hissine kapılıyor ve üzülüyorum. Kimse sarp yokuşa göğüs geremiyor! Geriyor gibi görünenlerin altından da hiçde güzel şeyler çıkmıyor! Samiriliğin tohumları heryere saçılmış :( elden birşey gelmiyor!!!
Kendi içinde bile yüzlerce çelişkiye sahip olan biri yada birileri Kuran açıklayıcılığına soyunabiliyor bu ülkede! 1300 senedir hep "birilerinin" haklı olduğunu söyleyip durdular, dolayısıyle ciddi anlamda bir tartışma/müzakere ortamının sağlanmış olabileceğini düşünemiyorum. Gelişen teknoloji sayesinde bu imkansızlık (!) aşılmış olmalıydı bir nevi ama nerdeee??? Şimdi bu noktada ülkemizde faliyet gösteren medya organlarının kime yada neye hizmet ediyor olduğunu anlamamız da güç değil. Aynı şekilde eğitim/öğretim kurumlarının da ... Hiç arapçadan anlamayan İran fanatiği İsmail Nacar'ı (22/8-9) ve sattığı ayetlerle kesesini dolduran Zekeriyya Beyaz (2/174) vs. piyonları "dinde kaynak olarak" halkın önüne sürenler mi yoksa bu sürülenler mi gerçek müslim?
Bir dönem de "Kuran'a geri dönülmeli" diyen bir Profesörü de 3/103-105'le inatlaşırcasına siyasi bir parti kurduğunu görünce, aslında kimseye güvenilmeyeceğini de anladım! Bir de ola ki 58/19'un akıbetine uğramasalar :)
Hadi bunlardan birisi çıkıp da şimdiye dek kazandığı paranın 1/3'ini Allah'ın dini için harcasa ya ... 1300 seneden beri süregelen bir kafirleştirme siyasetinin içinde açmışız gözlerimizi, gerçeği kavramak elbette zor olacak!
Şu aralar birkaç gönül dostuyla Kuran'ı Kuran ile tefsir etmeye çalışıyoruz, Rabbim izin verirse inşallah, insanlara "Kuran-ı Kerim'i" duyuracağız. Salt Kuran'ı! Dışarıdan hiçbir bilgi katılmamış saf/arı mesajı insanlığa duyuracağız! Tümüyle olmasa da kısmen bunu başarabaileceğimize inanıyorum! Ve yine burdan (belki umutsuzca) 42/38'in mesajına dikkat eden müminlere sesleniyorum! Sözünüzü yerine getirin (36/60, 3/77)!!! Rabbim bizi yolundan ayırmasın!
Tüm Kuran talebelerine selamlar! Gönlünüz her daim Allah sevgisi ile dolu olsun!
... "Bekleyedurun; ben de sizinle birlikte beklemekteyim." 52/31
Not: Mümkünse yazımızı okuyan dostlarımız, benden (en azından şimdilik) bir geribildirim mesajı talep etmesinler.
__________________ 16/4 İnsanı küçük bir damladan yarattı, fakat buna rağmen o, apaçık bir düşman kesildi.
|